Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας γυρίσει στην κορυφή αυτός που δεν ζαλίζεται

Ας γυρίσει στην κορυφή αυτός που δεν ζαλίζεται
Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 - 10:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είχα γράψει για το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοι στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν είναι άλλο από το να του θίξουν τον εγωισμό. Τον απαξίωσαν όλο αυτό το διάστημα, προσπάθησαν να τον μηδενίσουν και να του προκαλέσουν επικοινωνιακά προβλήματα. Όταν συμβαίνει αυτό ο Ολυμπιακός δυναμώνει εντός και εκτός Ρέντη. Πίστεψαν ότι φέτος τα πράγματα θα είναι απλά. Δεν μπορείς, όμως, σε καμία περίπτωση να υποτιμάς τη ψυχή και τη καρδιά ενός συλλόγου που γεννήθηκε για να κατακτά τίτλους.

Οι Πειραιώτες το μεσημέρι της Κυριακής υποδέχονται τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλουν πάση θυσία τη νίκη. Έτσι κι αλλιώς "καίγονταν" για τους τρεις βαθμούς. Στο δικό τους μυαλό δεν αλλάζει κάτι. Αλλάζει μόνο ότι η ομάδα θα αλλάξουν τον χρόνο στην κορυφή και θα ταξιδέψουν στη Λάρισα στις 7 Γενάρη ως πρωτοπόροι.

Για τους υπόλοιπους, όμως, αλλάζουν πολλά. Δεν άντεξαν την "καυτή" ανάσα και το πρεσάρισμα του Ολυμπιακού. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να μην μπορείς να σταθείς στη κορυφή. Να πεις "πήρα το πρωτάθλημα χειμώνα". Όταν φτάνει η κρίσιμη στιγμή να λυγίζεις; Με ξεπερνάει πραγματικά. Και να συμβαίνει αυτό με τον 14ο της βαθμολογίας. Κάποτε είχαν χάσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ από τον Ιωνικό τώρα έμειναν στο 0-0 με τον Απόλλωνα. Νομίζω πως πραγματικά είναι ξεχωριστό να είσαι ΑΕΚ.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ "14"

Στα δικά μας το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι όλα τα λεφτά. Καταλαβαίνω πως αυτή τη Κυριακή είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και θα κόψουν κόσμο από το γήπεδο. Από την άλλη, όμως, είμαι πεπεισμένος ότι οι οπαδοί θα είναι εκεί. Θα δώσουν βροντερό παρών γιατί με όλα όσα έχουν γίνει θέλουν αυτό το πρωτάθλημα περισσότερο και από εκείνο του 1997! Ο Λεμονής το πρωί έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους ποδοσφαιριστές.

Όποιος πιστέψει ότι επειδή ο ΠΑΣ ήρθε με 17 παίκτες θα παραδοθεί είναι γελασμένος. Θυμίζω ότι ο Λεβαδειακός ήρθε με ένα απουσίες και λίγο έλειψε το 1-0 να το κάνει 1-2 και η νίκη ήρθε δύσκολα. Θυμίζω ότι ο Απόλλωνας που πήρε 0-0 στο ΟΑΚΑ, στο Καραϊσκάκη σκόραρε, έκανε το 1-1 και η ομάδα πάλευε μέχρι το τέλος για να πάρει τη νίκη. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Προσοχή θέλει και τα μάτια μας "14". Η ομάδα έχει βρει τα πατήματα της, παίρνει νίκες με αρκετά γκολ και πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές θα τρώνε σίδερα κόντρα στον ΠΑΣ.

ΥΓ.: Κάποιοι έχουν κάνει πολύ βρόμικο πόλεμο στον Λεμονή και σε μεγάλο βαθμό είναι άδικος. Για όσους ξεχνάνε ανέλαβε την ομάδα στο -5 και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου το 2018 θα τον βρει στο +1. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις γι' αυτό.

ΥΓ.2: Σε μία φάση του ματς στο ΟΑΚΑ ο Κοντοές έπεσε με δύναμη πάνω στο δοκάρι της εστίας του. Σαν να τον… χτύπησε ρεύμα σηκώθηκε και μπήκε να παίξει. Μία στιγμή που έγινε στα τελευταία λεπτά. Αν το είχε πάθει στο Καραϊσκάκη πόση ώρα θα καθόταν στο χορτάρι ο Κοντοές;

ΥΓ.3: Δεν μπορώ να το πιστέψω πως ο Πλατανιάς δίνει εισιτήρια στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι σε αυτούς του Ολυμπιακού.

ΥΓ.4: Αυτό που εισπράττω αυτή τη στιγμή είναι πως αυτοί που έχουν μείνει στο Ρέντη και πολύ περισσότερο αυτοί που θα μείνουν είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τον τίτλο.



Διαβάστε επίσης

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, άφησε στην άκρη τα «θέματά» του και το 2018 θα τον βρει στην κορυφή. Ένα πρωτάθλημα που ξεσηκώνει τους οπαδούς και το θέλουν όσο τίποτα άλλο. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.

Οι δύο «μάχες» και οι μεταγραφές!

Οι δύο «μάχες» και οι μεταγραφές!

Τα ματς που «καίνε» τον Ολυμπιακό και οι αλλαγές που θα γίνουν τον Ιανουάριο σε όλα τα επίπεδα. Από τον Μιραλάς μέχρι τον αντί-Καπίνο. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.