Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 - 12:55

Μετά την ήττα στη Λεωφόρο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος στο φινάλε του πρώτου γύρου. Οι Πειραιώτες είχαν χάσει το σημαντικότερο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, το γόητρο τους είχε δεχτεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα και οι αντίπαλοι του είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως φέτος είναι η χρονιά τους. Ο Θρύλος ήταν αναγκασμένος να σηκώσει το βάρος του Champions League και ταυτόχρονα να κυνηγάει το όγδοο συνεχόμενο τίτλο.

Αποδεδειγμένα οι αντίπαλοι του είναι πιο ισχυροί φέτος σε πολλά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός είναι στο… στόχαστρο και έχει αντιμετωπίσει πολύ εχθρικές διαιτησίες. Έχει χάσει βαθμούς από φάλτσα σφυρίγματα, είχε τα εσωτερικά του θέματα και προσπαθούσε όλα αυτά να τα βάζει στην άκρη έτσι ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή. Οι άνθρωποι της ομάδας τα γνώριζαν όλα αυτά και προσπάθησαν να σφίξουν τα λουριά. Ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε δράση σε μία πρόσφατη επίσκεψη του. Όλοι επιστρατεύτηκαν προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει ενωμένη και να γυρίσει την κατάσταση.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω το γεγονός πως το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας είναι αν μη τι άλλο άθλος. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν όλες αυτές τις δυσκολίες και πλέον πήραν κεφάλι σε ένα πρωτάθλημα που έχει ιντριγκάρει πολύ τον κόσμο.

Αυτό που έγινε στο γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα είχα χρόνια να το δω σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο κόσμος κρεμόταν από τα κάγκελα για να πανηγυρίσει το 1-0 επί της ομάδας της Ηπείρου. Από αυτό και μόνο καταλάβαινε κανείς το πάθος και την ένταση των οπαδών που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αντιλαμβανόταν κανείς πόσο πολύ θέλουν αυτό το πρωτάθλημα. Να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα το χαρεί σαν τρελός, γιατί βλέπει πως απέναντι του έχει στηθεί ένα σύστημα που τον πολεμάει λυσσαλέα.

Τελευταίο παράδειγμα ήταν ο τρόπος που αντιμετώπισε το ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ποδοσφαιριστές που έριχναν κλοτσιές μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και μία ομάδα που είχε ταμπουρωθεί μέσα στη περιοχή της προσπαθώντας να κλείσει τους χώρους. Παράλληλα ο επόπτης Γκάγκας και ο διαιτητής Τζήλος ήταν και αυτοί απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο πρώτος δεν μέτρησε το γκολ του Καρίμ και ο δεύτερος άφησε μέσα στο παιχνίδι για 90 λεπτά τον Μπέριο και τον Λίλα.

Κόντρα σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη χωρίς να εντυπωσιάσει όπως έκανε στα τελευταία του παιχνίδια. Ο Λεμονής προτίμησε να ξεκινήσει την ομάδα έτσι όπως έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό. Δεν του βγήκε αυτή τη φορά, αλλά όπως και να ‘χει η νίκη ήρθε, ο Θρύλος πήρε αυτό που ήθελε και πλέον είναι αυτός που βρίσκεται σε θέση οδηγού και την ξέρει πολύ καλά αυτή τη θέση. Δεν τον ενοχλεί και ο στόχος είναι να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Μεγάλα λόγια δεν θα γράψω, διότι πιστεύω πως αυτό το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και επίσης θεωρώ πως στο δεύτερο μισό θα δούμε πολλά και περίεργα.

ΥΓ.: Γκολάρα έβαλε ο Μάρκο Μάριν και έσωσε τον Ολυμπιακό από περιπέτειες. Ο Γερμανός είναι μπαλαδόρος και όταν μιλάει στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα μπορεί να έχει τρομερά κέρδη και οφέλη.

ΥΓ.2: Δεν ήταν στα καλά του ο Ένγκελς στο ματς με τον ΠΑΣ. Δεν είχε σωστές τοποθετήσεις και έχασε πολλές εύκολες κεφαλιές. Πάντως, αυτό είναι το δίδυμο που πιστεύει ο Λεμονής και το οποίο μονιμοποιεί.

ΥΓ.3: Μη χαλαρώνει κανείς γιατί δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αντίθετα έχει μπροστά του ένα βουνό να ανέβει ο Ολυμπιακός και θα πρέπει άπαντες να είναι δίπλα του.

ΥΓ.4: Αν δεν το προσέξατε ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με ενδεκάδα… Χάσι. Ρομαό στόπερ, Ζιλέ στα χαφ με Οτζίτζα, Μάριν, Φορτούνη, Τζούρτζεβιτς. Ήταν η αλχημεία που είχε γίνει στο ματς με τη Σπόρτινγκ. Ο Λεμονής αναγκάστηκε να το κάνει λόγω του προβλήματος που προέκυψε με τον Σισέ.

ΥΓ.5: Στο -5 τον παρέλαβε στο +1 θα αλλάξει τον χρόνο. Πιο αναλυτικά σε άλλο κείμενο!

Διαβάστε επίσης