Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κύριοι εισαγγελείς βλέπουν τα «όργια»;

Οι κύριοι εισαγγελείς βλέπουν τα «όργια»;
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 - 22:13

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα όσα διαδραματίζονται στην ελληνική διαιτησία τη σεζόν 2017-18 αναδύουν τη μπόχα και τη βρωμιά μιας κατάστασης που τη βάφτισαν… εξυγίανση, ένα «αφήγημα» που δεν υπάρχει. Η διαιτησία είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών και μόνο ένας άσχετος δεν βλέπει τι γίνεται στα ελληνικά γήπεδα.

Ευνοούνται συστηματικά συγκεκριμένες ομάδες, δηλαδή ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, και αδικείται ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Όμως, για κάποιοι νομίζουν ότι επέστρεψαν οι «χαμένες Κυριακές», άλλο «αφήγημα» κι αυτό, τη στιγμή στο πρωτάθλημα δεν φαίνεται να υπάρχει ισονομία και νομιμότητα. Δεν τους νοιάζει αν ξεφτιλίζουν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ο πόλεμος στον Ολυμπιακό είναι άνευ προηγουμένου.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε κατηγορούμενος, επειδή τάχα κάποιοι διαιτητές έκαναν λάθος ένα πλάγιο άουτ, έδειξαν κάποιες κάρτες, έδωσαν κάποια πέναλτι, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει κανείς ποιος έκρινε αυτές τις φάσεις και ενώ υπάρχει ο Κανόνας 5 της FIFA, σύμφωνα με τον οποίο οι ρέφερι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Τα τελευταία αποτελούν και μέγιστη απόδειξη ότι ο Μαρινάκης είναι αθώος και με όσα γίνονται από την πρώτη αγωνιστική, δείχνουν ότι στόχος ήταν και ο Ολυμπιακός.

Τι έχουν να μας πουν; Οι κύριοι εισαγγελείς βλέπουν τα «όργια» που γίνονται στα γήπεδα, όπου η διαιτησία βρίσκεται στο κάδρο σχεδόν σε κάθε αγωνιστική; Αφενός καταδεικνύεται η αδικία προς τον Μαρινάκη, αφετέρου τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στη Superleague.

***Το παραπάνω κείμενο είναι απολογιστικό για τον πρώτο γύρο. Αποτελεί την εικόνα μιας κατάστασης, όπως τη βλέπουμε στα γήπεδα, που αηδιάζει το σύνολο των φιλάθλων, απαξιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως ταυτόχρονα δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Θυμίζουμε και την πρόσφατη δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη σύμφωνα με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να είναι οκτώ βαθμούς παραπάνω. Ετσι θα ντροπιάζονταν και οι «εξυγιαντές».

***Ο Ολυμπιακός είναι εδώ… Αλλοι πρέπει να κρυφτούν, όσοι υποστήριζαν ότι παίρνει τα πρωταθλήματα με τη διαιτησία. Λάθος κύριοι, αν μπορούμε να σας λέμε έτσι με τόσο κακό που κάνατε στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο είχε, και ταυτόχρονο φέτος απέδειξε ξανά ότι έχει καλύτερη ομάδα. Και αν τον άφηνε το παρασκήνιο (και με άρωμα κυβέρνησης) θα είχε καθαρίσει από τώρα το πρωτάθλημα.

Πολλές «μαϊμούδες»

Σε… ζούγκλα μετέτρεψαν το πρωτάθλημα. Τόσες «μαϊμούδες» μαζεμένες, δεν έχει ξαναγίνει. Και μιλάμε για λάθη που αν δεν τα κάνουν επίτηδες, σημαίνει ότι κάποιοι διαιτητές ή βοηθοί είναι ανίκανοι και ακατάλληλοι. Η άποψή μας είναι ότι δεν πρέπει να σφυρίζουν αλλά όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές μπορεί να έχετε και διαφορετική. Παράλληλα προκαλούν και οι αρμόδιοι, είτε επειδή σε κάποιους παρέχουν ασυλία, είτε επειδή επιβάλουν τιμωρίες για τα μάτια του κόσμου. Όλα δείχνουν ότι παίζει ρόλο ποιος έκανε το λάθος και σε ποια ομάδα έγινε. Για να επιστρέψουν μετά και να ξανακάνουν τα ίδια και τα ίδια, ενώ ταυτόχρονα στοχοποίησαν ανεξάρτητους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές και τους έβγαλαν από τους πίνακες.

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε την πιο δύσκολη υπόσχεσή του!

Υλοποίησε την πιο δύσκολη υπόσχεσή του!

Ο Γιώργος Στασινόπουλος γράφει για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τον Τάκη Λεμονή που μονίμως πρέπει να αποδεικνύει και να δέχεται σκληρή κριτική για τα πάντα.

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!

Το θέλουν τόσο, όσο εκείνο του 1997!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, άφησε στην άκρη τα «θέματά» του και το 2018 θα τον βρει στην κορυφή. Ένα πρωτάθλημα που ξεσηκώνει τους οπαδούς και το θέλουν όσο τίποτα άλλο. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.