Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καταστατικό της ΕΠΟ εκθέτει Περέιρα-Δέδε: Σούπερ σκάνδαλο η συνεργασία τους

Το καταστατικό της ΕΠΟ εκθέτει Περέιρα-Δέδε: Σούπερ σκάνδαλο η συνεργασία τους
Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 - 22:41

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Με πολλή δουλειά, έχοντας παράλληλα τόσο τη συνεργασία του κ. Γραμμένου, Προέδρου της ΕΠΟ, όσο και του Εκτελεστικού Γραμματέα, κ. Δέδε, καθώς και των συνεργατών μου στην ΚΕΔ, φτάσαμε στην παρούσα φάση της φετινής αγωνιστικής περιόδου, έχοντας την ικανοποίηση ότι εκπληρώσαμε το καθήκον μας», αναφέρει ο Περέιρα στην επιστολή του. Δηλαδή, ομολογεί και συνεργασία με τον κ. Δέδε, τον πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ ΑΕΚ!

Από το Καταστατικό της ΕΠΟ (άρθρο 56) δεν προβλέπεται καμία σχέση του Δέδε με την ΚΕΔ.

Διαβάστε τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραμματέα:

«3. Θα είναι υπεύθυνος για τα ακόλουθα:

α. την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου,

β. να παρακολουθεί στη Γενική Συνέλευση και στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και των διαρκών και ειδικών επιτροπών,

γ. να οργανώνει τη Γενική Συνέλευση και τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και των λοιπών οργάνων,

δ. να συντάσσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης, της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων και των διαρκών και ειδικών επιτροπών,

ε. να εποπτεύει την ορθή διαχείριση και τήρηση των λογαριασμών της Ε.Π.Ο.,

στ. την αλληλογραφία της Ε.Π.Ο.,

ζ. τις σχέσεις με τα Μέλη, τις επιτροπές, την FIFA και την UEFA,

η. την οργάνωση της γραμματείας,

θ. να εισηγείται στην Εκτελεστική Επιτροπή τον ορισμό και την παύση προσωπικού που εργάζεται στη Γραμματεία,

ι. να προτείνει διοικητικό προσωπικό στον Πρόεδρο».

«Καυτά» ερωτήματα

Τι είδους συνεργασία έχει ο Περέιρα και η ΚΕΔ με τον κ. Δέδε; Μπορούν να μας απαντήσουν ο αρχιδιαιτητής, ο Εκτελεστικός Γραμματέας και ο ίδιος ο Πορτογάλος; Ο κ. Δέδες δεν μπορεί να υπογράψει για σεμινάρια, σύμφωνα με το καταστατικό. Αρα, σε ποια θέματα έχουν συνεργασία; Στη στελέχωση των πινάκων; Στους ορισμούς; Στην αρχειοθέτηση, ή συνεργάζονται στην αξιολόγηση των εκθέσεων των παρατηρητών; Στο πόσο διάστημα πρέπει να τιμωρηθεί ένας διαιτητής ή ένας βοηθός; Δεν υπάρχουν άλλες αρμοδιότητες της ΚΕΔ. Και το σημαντικότερο η διαιτησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Είναι; Αν ναι, γιατί να είναι συνεργάτες του Περέιρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Εκτελεστικός Γραμματέας; Κάθε απάντηση δεκτή και θεωρούμε ότι επιβάλλεται!

«Αρχιδιαιτητής ο κύριος Δέδες»

Ο Περέιρα ομολογεί συνεργασία με τον πρώην υπάλληλο της ΑΕΚ και νυν Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε και αν τα ερμηνεύουμε λάθος ας βγάλουν διευκρινιστική ανακοίνωση. Από την άλλη πλευρά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης έχει κάνει ένα σωρό δημόσιες καταγγελίες για τον κ. Δέδε. Μέχρι και ως «αρχιδιαιτητή» τον κατονόμασε, καταγγέλλοντας ότι «αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ».

Συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε δηλώσει: «Αρχιδιαιτητής είναι ο Δέδες κι ακολουθούν οι δύο ανεπανάληπτοι Τριτσώνης και Κουκουλάκης». Και πρόσθεσε: «Είναι ντροπή να είναι στην επιτροπή ο Δέδες, ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης. Μετά οι αμοιβές τους είναι πρωτοφανείς, ούτε ο Κολίνα δεν τα παίρνει αυτά τα λεφτά».

Λίγες μέρες μετά, στις 17 Αυγούστου, ο Σάββας Θεοδωρίδης προχώρησε σε μια εξίσου σοβαρή καταγγελία, τονίζοντας ότι «ο σούπερ διαιτητής Δέδες αντιπροσωπεύει την ΑΕΚ».

Μετά τη διαιτησία-σκάνδαλο του Κατσικογιάννη στον αγώνα με τη Λαμία και μετά τα χοντρά και αδικαιολόγητα λάθη του βοηθού, Βλάσση στο ίδιο παιχνίδι, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ζήτησε (στις 26 Αυγούστου) να παραιτηθούν Δέδες, Κουκουλάκης, Τριτσώνης: «Παραιτηθείτε όσο το δυνατόν συντομότερα κύριοι της ΚΕΔ, κάνετε κακό στο ελληνικό πρωτάθλημα, ακόμα και επηρεάζετε τους διαιτητές, το λέω επίσημα. Απ' ότι είδα σήμερα δεν έβαλε κανείς μυαλό».

Γιατί ο κ. Δέδες δεν έχει απαντήσει;

Διαβάστε επίσης

«Μπανανία» και με… σφραγίδα FIFA

«Μπανανία» και με… σφραγίδα FIFA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε παρέμβαση για το αυτοδιοίκητο στην Ισπανία και εξέθεσε μέχρι και την UEFA και έδειξε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου

Θα μείνουν όσοι γουστάρουν

Θα μείνουν όσοι γουστάρουν

Ξεκάθαρο μήνυμα της διοίκησης πως στην ομάδα θα κρατήσει αυτούς που θα είναι έτοιμοι να δώσουν… μάχες για να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.