Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ερωτηματικά για το… σκοτάδι στους ορισμούς

Ερωτηματικά για το… σκοτάδι στους ορισμούς
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 - 11:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κάτι τρέχει με την ΚΕΔ… Με την έλευση του Περέιρα παραμένει στο σκοτάδι το ποιο σημαντικό θέμα στη διαιτησία. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος ορίζει τι, με την ΚΕΔ, πλην του Πορτογάλου επικεφαλής, να αποτελείται και από τέσσερα μέλη Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας, Τσαχειλίδης συν έναν βοηθό που είναι ο Ιωσηφόγλου. Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε ποιος ορίζει τι, κάτι που φυσικά δεν συνέβαινε στο παρελθόν, καθώς με όλες τις προηγούμενες ΚΕΔ ήταν γνωστό σε όλους, κυρίως στους διαιτητές και στις ομάδες, ποιος όριζε και σε ποια κατηγορία τους ρέφερι διαιτητές και παρατηρητές.

Αν θέλαμε να κάνουμε χιούμορ θα ρωτούσαμε αν φοβούνται μην πάνε κατηγορούμενοι και δεν τα ανακοινώνουν. Όμως, τα πράγματα είναι σοβαρά, επειδή η ΚΕΔ είναι απρόσωπη και παράλληλα υπάρχουν διάφορες φήμες, ακόμη και πληροφορίες για συγκεκριμένα πρόσωπα που λυμαίνονται τη διαιτησία και δεν έχουν σχέση με την επίσημη διαιτησία. Τουλάχιστον, σε αυτό ας πάρουν θέση οι αρμόδιοι.

Όταν ο Περέιρα ανακοινώθηκε επίσημα ανέφεραν ότι έργο του θα είναι να ορίζει τους διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Superleague και Football League), όμως ουδείς πιστεύει ότι γίνεται. Και ο Ντάλας, ο Νο 2 της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, όταν είχε έρθει ανέλαβε τους ορισμούς, όμως μετά από κάποιες αγωνιστικές δημοσιοποίησε ότι θα ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση. Τότε η προπαγάνδα έκανε θόρυβο και ο Σκοτσέζος αναγκάστηκε ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, που ερευνούσε την υπόθεση του ποδοσφαίρου, να διαψεύσει ότι τάχα δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο του.

Διαβάστε επίσης

«Ξέχασε» τα golden boys της ΕΠΟ

«Ξέχασε» τα golden boys της ΕΠΟ

Το φάουλ του Βασιλειάδη σε ομιλία του στη Βουλή. Ο Υφυπουργός δεν βλέπει τους μισθούς στην ΕΠΟ που προκαλούν την κοινωνία.