Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μουντιαλικός Χατζισαφί και το κεφάλαιο Κούτρης

Ο μουντιαλικός Χατζισαφί και το κεφάλαιο Κούτρης
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - 14:32

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρώτη μεταγραφή της χειμερινής περιόδου «έσκασε» στον Ολυμπιακό. Ο Εχσάν Χατζισαφί είναι παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι έτσι καλύπτουν ένα από τα βασικά κενά τους, αυτό στο αριστερό άκρο της άμυνας τους. Ο Ιρανός προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Πανιωνίου. Έχει 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να αντέξει σε υψηλό επίπεδο.

Το γεγονός πως φοράει το περιβραχιόνιο στην εθνική ομάδα του Ιράν μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Στον Ολυμπιακό έχουν τσεκάρει πολύ καλά τον Χατζισαφί και ξέρουν ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για τη αριστερή πλευρά της άμυνας τους. Αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει 88 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και είναι 27 ετών. Ούτε πιτσιρικάς είναι, ούτε τα χρόνια τον πήραν.

Στον Πειραιά προσδοκούν να βοηθήσει άμεσα την ομάδα και ποντάρουν στο γεγονός ότι είναι ένας παίκτης που προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται τον Γενάρη στον Πειραιά από ομάδα της Super League έχουν προσφέρει σημαντικές βοήθειες. Ο Χατζισαφί μπορεί να δώσει λύσεις και σε άλλες θέσεις. Έχει χρησιμοποιηθεί στην καριέρα του και ως αριστερός χαφ και ως αριστερός εσωτερικός μέσος και ως χαφ.

Συν τοις άλλοις δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα του Ιράν. Και για τον ίδιο αποτελεί κίνητρο να δουλέψει σκληρά και να παίξει βασικός στον πρωταθλητή Ελλάδας.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΚΟΥΤΡΗ

Με την προσθήκη του Ιρανού δεν σημαίνει πως ο Λεονάρντο Κούτρης περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τον νεαρό μπακ και θεωρούν πως είναι ένας παίκτης που έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης. Έχει κάνει αρκετά καλά ματς, έχει βελτιωθεί πολύ και στάθηκε όρθιος χωρίς να έχει βοήθεια. Δεν έχει πάρει ανάσες, αφού ο Μίλιτς δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο… πετσί της ομάδας.

Ο Κούτρης τράβηξε μόνος του όλο το… κουπί στο πρώτο μισό της σεζόν και χωρίς να έχει ανταγωνισμό. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε όταν ήρθε στον Ολυμπιακό πως θα πάρει τη φανέλα στο σπίτι του. Από την άλλη είναι κάτι που το κέρδισε με τη δουλειά του και την αξία του. Τώρα με την έλευση του Χατζισαφί ο Λεονάρντο θα έχει ανταγωνισμό και θα ξέρει πως πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο προκειμένου να βελτιωθεί. Δεν θα παίζει μόνος του και αποδεδειγμένα ο ανταγωνισμός βοηθάει τους παίκτες.

Σε καμία περίπτωση, όμως, στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να χάσει έδαφος. Είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα και δεν είναι τυχαίο πως μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Champions League ήχησαν και σειρήνες ευρωπαϊκών συλλόγων. Αυτή τη στιγμή ο Θρύλος διαθέτει δύο εξαιρετικά αριστερά μπακ στη μηχανή του.

ΥΓ.: Παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις θέσεις ξένων του Ολυμπιακού. Ο Σισέ που καταλαμβάνει θέση ξένου είναι κάτω των 23 ετών γεγονός που διευκολύνει τον Θρύλο να εντάξει άμεσα τον Χατζισαφί στην ομάδα χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την αποχώρηση του Εμενίκε.

ΥΓ.2: Από εβδομάδα θα… σκάσουν κι άλλες κινήσεις…

Διαβάστε επίσης

Superleague: Θέλει ποσοστό από το στοίχημα

Superleague: Θέλει ποσοστό από το στοίχημα

Η διοργανώτρια επανέρχεται με αφορμή την εξαγγελία Βασιλειάδη ότι ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο. Το θέμα θα τεθεί στο ΔΣ που πιθανόν θα γίνει την άλλη Παρασκευή.

Επιλογή με… άρωμα εξετάσεων

Επιλογή με… άρωμα εξετάσεων

Ο Διαμαντόπουλος άκουσε τα παράπονα του ΠΑΟΚ και τον έβαλαν ΑΕΛ-Ολυμπιακός. Ορισμός για… κλάματα που δείχνει ότι έχασαν τη… μπάλα

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!

Φουλ παρασκήνιο με φόντο την ΕΠΟ και …τηλεφωνικά γκάλοπ από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε συμβούλους και προέδρους ενώσεων