Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!
Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018 - 13:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΥΡΙΝΤΖΗΣ

Το 2017 «έκλεισε» για τον Ολυμπιακό προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους «ερυθρόλευκους»! Ήταν μια χρονιά την οποία οι φίλοι του θα τη θυμούνται και θα χαμογελούν για την μεγάλη σταθερότητα που επέδειξαν στην Ευρώπη, για την ανατροπή με την Εφές και την είσοδο στο Final 4- πιστός στο κορυφαίο ραντεβού- και φυσικά για την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας και την διεκδίκηση του τροπαίου μέσα στην έδρα του αντιπάλου του.

Θα το θυμούνται βέβαια και θα τους προκαλεί στεναχώρια και θυμό πως τελείωσαν μία χρονιά δίχως να κρατήσουν κάποια κούπα στα χέρια τους αλλά και ταλαιπωρούμενοι από πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς. Ακόμα και τώρα, σε συζητήσεις αυτό λέγεται: «Αν ήμασταν πλήρεις…»!

Το 2017 «έφυγε» και αυτή η φράση ακόμα βρίσκεται στα χείλη των φίλων της ομάδας αλλά και των ίδιων των «ερυθρόλευκων», μόνο που έχει φύγει το «αν» και το αντικατέστησε το «πότε θα…»! Βλέπετε, το 2017 έφυγε με τα κουσούρια που είχε στην… αυγή του για τον Ολυμπιακό όπου ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι του έτους ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους 16 παίκτες ρόστερ κατέβασε… 10άδα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (καθώς θα μπει στο χειρουργείο ο Αρσενόπουλος) ενώ στη διάθεσή του είχε μόλις… 9 παίκτες αφού ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο ο Ρόμπερτς.

Είναι που λέμε ότι «η καλή… χρονιά από το πρωί φάνηκε» γιατί τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα το 2017 τον πήρε και τον σήκωσε.

Έκανε όμως άθλους και υπερβάσεις για να φτάσει μέχρι τον τελικό της Ευρωλίγκας και συνεχίζει να το κάνει…

Αισιοδοξούν, θέλουν, προσδοκούν το 2018 να τους γεμίσει υγεία. Να επιστρέψουν οι τραυματίες και να δούμε επιτέλους την ομάδα πλήρη, γιατί έφυγε και ο Δεκέμβριος και ακόμα προπόνηση όλοι μαζί δεν έχουν κάνουν.

Βέβαια… είναι αυτό που λέμε πως καμιά φορά «από το αγκάθι βγαίνει ρόδο»! Ανέκαθεν, ή μάλλον από τότε που ο Ολυμπιακός «έχτισε» αυτά τα αποδυτήρια, βγάζει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που δύσκολα συναντάς αλλού. Αυτό της συσπείρωσης. Αυτό το «ένας για όλους και όλοι για έναν» γίνεται πράξη δεν μένει να δεσπόζει μόνο στον τοίχο των αποδυτηρίων.

Κάθε φορά που τους βρίσκει αναποδιά, οι «ερυθρόλευκοι» αντιδρούν πνευματικά, όπως ακριβώς κάνουν και στο παρκέ. Τρέχουν όλοι να σηκώσουν αυτόν που είναι πεσμένος κάτω! Τα απανωτά κτυπήματα και οι απουσίες έχουν επιφέρει και κάποια καλά. Αλλοίμονο βέβαια, το θέμα είναι να επανέλθουν όλοι οι απόντες με το καλό, ωστόσο οι συμπαίκτες του βγαίνουν μπροστά ξανά και ξανά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και προσπαθώντας να καλύψουν τα κενά.

Ο Χόλις Τόμπσον, μετά από μία μικρή κάμψη, όπου κάπου «χάθηκε» στον ρόλο του και στον χρόνο του με την επιστροφή του Σπανούλη, βρίσκεται σε μία ανοδική πορεία και δείχνει πεισματικά πως θέλει να ξεμπουκώσει, να το βρει και να επιβεβαιώσει τον τίτλο που τον συνόδευε από τις ΗΠΑ. Είναι σουτέρ, είναι σκόρερ ο άνθρωπος… Ξεκινώντας από τα… υπόλοιπα- καθώς παίζει άμυνες, βάζει χέρια για να κλέψει μπάλες, είναι από τους κορυφαίους ριμπάουντερ του Ολυμπιακού- στα τελευταία 4-5 παιχνίδια ανεβάζει ολοένα και περισσότερο το επιθετικό του ένστικτο και το μεταμορφώνει σε ουσία. Με τον Πανιώνιο «ξεμπούκωσε» έβγαλε το άχτι του και γενικότερα δείχνει πως βρίσκει τον καλό του εαυτό και προσαρμόζεται όλο και καλύτερα στα νέα δεδομένα γι αυτόν.

Είχαμε αναφέρει πως στον Ολυμπιακό τον περίμεναν μετά τις γιορτές πλήρως εγκλιματισμένο. Να που φτάσαμε σε αυτό το σημείο…

Μπορεί να μην φάνηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο καθώς δεν του μπήκαν τα σουτ, δεν του βγήκαν κάποια τελειώματα, αλλά σε σαφώς βελτιωμένη κατάσταση και παίζοντας πολύ πιο κοντά στα δικά του στάνταρ, βοηθώντας και συνεισφέροντας πολύ περισσότερο από αυτό που έκανε, βρίσκεται και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού γενικότερα έχει αποδείξει πως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης βγαίνει μπροστά και βοηθάει. Το έκανε και πάλι. Με τον τραυματισμό ιδίως του Αγραβάνη που πήγε ξανά στο «4»- έπαιξε και «5άρι»- κάνει τα μικρά πράγματα πλην όμως σημαντικά σε έξοχο βαθμό (όπως την άμυνα στο ποστ, τις βοήθειες, το ριμπάουντ) και χτίζει μέσα στο ματς και την ψυχολογία του βοηθώντας και στην επίθεση. Είναι κομβικός παίκτης για τον Ολυμπιακό και φυσικά χρειάζεται πολύ περισσότερο ιδίως τώρα που επήλθε λειψανδρία στον Πειραιά στους ψηλούς. Νιώθει καλά, πατάει γερά και δείχνει σε μία κατάσταση συνεχόμενης ανοδικής πορείας αλλά και βελτίωσης.

Να λοιπόν που όλη αυτή κατάσταση «βοήθησε» κατά κάποιο τρόπο και τον Παπαπέτρου να βρει τον εαυτό του και να βγει ακόμα… ρόδο από το αγκάθι.

Βελτίωση, βήμα το βήμα, δείχνει και ο Γιώργος Μπόγρης. Σε μία στιγμή κι αυτός, που ο Μιλουτίνοφ λείπει και ο Μακλίν έχει βγάλει την ψυχή του. Κατάλαβε πως έπρεπε να βοηθήσει ή για να το θέσουμε καλύτερα, -γιατί το ήξερε δεν το κατάλαβε τώρα- αρχίζει και ξεμπλοκάρει. Αποβάλλει το άγχος, νιώθει πιο άνετα, παίζει με άλλη αυτοπεποίθηση. Παρατηρείστε μόνο τον τρόπο που πανηγυρίζει μετά τα καλάθια του ή αν δεν του κάνει το χατίρι η μπάλα για γκολ-φάουλ. Ένιωθε σαν τον επιθετικό που δεν βάζει γκολ. Ήρθε το πρώτο, ήρθαν κάποιες άμυνες, ήρθε και το 2ο γκολ και συνεχίζει με στόχο να δίνει μικρά ή μεγάλα πράγματα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός.

Από το αγκάθι… βγαίνει ρόδο και ο Ολυμπιακός το μόνο που αποζητά από το 2018 είναι να ησυχάσει από τις αναποδιές και τους τραυματισμούς και να δουλέψει ενωμένος, πλήρης και απερίσπαστος για μία χρονιά… μαγική και «ερυθρόλευκη»!

ΥΓ: Καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι ολόψυχα υγεία και ευτυχία σε εσάς, την οικογένειά σας και τους ανθρώπους σας!

Διαβάστε επίσης

Ποιά… εξυγίανση; Ξεφτίλα είναι!

Ποιά… εξυγίανση; Ξεφτίλα είναι!

Διαβάστε τους οκτώ λόγους που το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε βήματα προς τα πίσω και γιατί η νέα κατάσταση είναι ταυτισμένη με την εικονική πραγματικότητα.

Η… τρέλα του Τζούρτζεβιτς!

Η… τρέλα του Τζούρτζεβιτς!

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στον Σέρβο και εκείνος θέλει σαν παλαβός να ανταποδώσει. Σε πόσες διαφορετικές διοργανώσεις έχει σκοράρει τη σεζόν 2017-2018 και ποιο στοιχείο του χαρακτήρα του κάνει τη διαφορά. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος.