Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιά… εξυγίανση; Ξεφτίλα είναι!

Ποιά… εξυγίανση; Ξεφτίλα είναι!
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 - 21:59

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα δεδομένα από τα οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει …εξυγίανση είναι τα εξής:

1)Το φάγωμα των διαιτητών, επειδή ήταν ανεξάρτητοι και καθόλου αρεστοί στο κατεστημένο που ανέλαβε. Παράλληλα τα κραυγαλέα και μη αποδεκτά λάθη διαδέχονται το ένα το άλλο, όμως κανείς δεν φεύγει από τον πίνακα.

2)Οι προκλητικές δηλώσεις του στιλ «πρωτάθλημα ή εμείς ή κανείς», όπως και ότι «δεν υπάρχει καμιά δύναμη στην Ελλάδα που να αντισταθεί στον ΠΑΟΚ».

3)Οι εκλογές στις ΕΠΣ. Αρκετές οι καταγγελίες για την… ποιότητα των παρεμβάσεων αλλά και για το κόστος-μαμούθ της αλλαγής διοίκησης της ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με καταγγελία του Βίκτωρα Μητρόπουλου ανέρχεται στα έξι εκατ. ευρώ.

4)Ο άγριος πόλεμος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σημαίνει ότι επιδίωξη των Μελισσανίδη, Σαββίδη δεν ήταν το γενικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά τα συμφέροντα της δικής τους ομάδας.

5)Κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανεξαρτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε και ο πλέον αδαής φίλαθλος.

6)Παράβαση κανονισμών και καταστατικού, με αποκορύφωμα ότι η διοίκηση της ΕΠΟ έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωση λόγω αλλαγής κανονισμού από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων μετά την έναρξη της Superleague. Αποκαλύφθηκε από τον αθλητικό δικαστή και η ΑΕΚ γλίτωσε αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

7) Ποιος κάνει ορισμούς σε κάθε κατηγορία; Το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί, άρα φαίνεται πως η ΚΕΔ είναι βυθισμένη στο σκοτάδι. Ειδικά όταν οι ορισμοί έχουν την ίδια φιλοσοφία με πέρσι, καθώς η πολιτική των Τριτσώνη, Κουκουλάκη, «προκάλεσε» την έλευση του Περέιρα αλλά το ερώτημα είναι γιατί το δίδυμο παραμένει και γιατί η φιλοσοφία δεν άλλαξε.

8)Η πρόκληση της σύγκλισης ΔΣ στο «Μακεδονία Παλλάς», συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Αν …υπήρχε κράτος

Μεγάλο ρόλο στην κατάληψη της ΕΠΟ από συγκεκριμένα συμφέροντα έπαιξε η κυβέρνηση. Από την πολιτική της προκύπτει επιδίωξή της δεν ήταν απλά να φύγει η προηγούμενη διοίκηση αλλά και να παραδοθεί η ΕΠΟ στο… πιάτο των Σαββίδη, Μελισσανίδη. Αν η κυβέρνηση είχε τις ίδιες ευαισθησίες με τον Κοντονή, που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκαν επιλεκτικές, έπρεπε να παρέμβει ή να σχολιάσει ο Βασιλειάδης, για παράδειγμα ότι συμβούλιο της ΕΠΟ έγινε στο «Μακεδονία Παλλάς» του Σαββίδη. Τη στιγμή που μια τυχαία συνάντηση στο Χίλτον έστειλε κατηγορούμενο τον Μαρινάκη.

Μόνο πρόσωπα

Η… καραμέλα πως κάνουν ότι θέλουν η FIFA και η UEFA. Πρόκειται για… αφήγημα που έχει σχέση με συγκεκριμένα πρόσωπα, καθώς δεν είναι δυνατόν οι υπερκείμενες αρχές να ευαγγελίζονται παρεμβάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο υπερασπίζονται το αυτοδιοίκητο, με εξαίρεση την Ελλάδα. Τούτο έχει να κάνει με την επιλογή των προσώπων (πριν ο Κουτσοκούμνης, τώρα οι Λάκοβιτς, Βασάλο) και τη… φιλοσοφία που τους μεταδίδει η ελληνική παροικία της Νιόν.

Εγιναν δυο ξένοι

Από τις φωτογραφίες τους με αγκαλιές και γελάκια και τις διακηρύξεις ότι τους ενώνει ο Πόντος, διαβεβαιώνοντας ότι θέλουν το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, φτάσαμε στο άλλο άκρο. Στο να μην μιλάνε οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και να ξεσπάσει ανελέητος πόλεμος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, καθώς αυτός είναι ο πόλεμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων. Οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί εδώ και έναν χρόνο, έκαναν ανακωχή λόγω του τελικού Κυπέλλου, όμως και εκεί η κατάσταση ξέφυγε. Εδώ και έναν χρόνο λοιπόν δεν μιλάνε ούτε στο τηλέφωνο. Αρα, ο πόλεμος ήταν αναμενόμενος.

Η… εμπειρία του τελικού

Οσοι συνόδευαν Μελισσανίδη, Σαββίδη στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 στο Πανθεσσαλικό, γνωρίζουν τι έγινε μεταξύ τους (εννοούμε μεταξύ των συνοδών). Οσοι ήταν στα επίσημα γνωρίζουν και για αντιδράσεις μετέπειτα μελών της ΕΠΟ και για με αφορμή τη διαιτησία ή και σε ευκαιρίες της μιας ή της άλλης ομάδας. Για την ομοσπονδία συμμάχησαν επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Διαβάστε επίσης

Η διοίκηση είναι για τις αποφάσεις

Η διοίκηση είναι για τις αποφάσεις

Θεμιτό είναι να κρίνονται και να σχολιάζονται οι αποφάσεις της διοίκησης, αλλά να μην ξεχνάμε ότι αυτός είναι και ρόλος της. Να παίρνει αποφάσεις, γνωρίζοντας καλύτερα απ’ όλους μας, τι είναι το καλύτερο για την ομάδα. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος.

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!

Από αγκάθι… βγαίνει ρόδο!

Να που οι αναποδιές έβγαλαν και… θετικά πράγματα για τον Ολυμπιακό! Το 2017 τούς άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα- Από το 2018 ζητάνε να «ησυχάσουν» από τους τραυματισμούς για μία χρονιά… μαγική και «ερυθρόλευκη»!