Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σεμινάριο διαιτησίας στο… πόδι

Σεμινάριο διαιτησίας στο… πόδι
Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018 - 12:27

Στις 16 και στις 17 Ιανουαρίου η ΚΕΔ έχει προγραμματίσει σεμινάριο διαιτητών και βοηθών της Superleague. Ουσιαστικά οι ρέφερι θα πρέπει να διδαχθούν, ώστε να… βελτιωθούν στα επόμενα ματς, μέσα σε λίγες ώρες, καθώς τη δεύτερη μέρα θα γίνουν τα αγωνιστικά τεστ.

Ενώ στο πρωτάθλημα τα λάθη πέφτουν… βροχή, ο Περέιρα θεωρεί ότι δεν πρέπει να δώσει βάρος στην εκπαίδευσή τους, ή στην παροχή συμβουλών, εκτός αν θεωρεί ότι μπορούν να τα μάθουν όλα σε λίγες ώρες. Άλλη μια απόδειξη ότι η κατάσταση στη διαιτησία ξεφεύγει και είναι ιδιαίτερα οξύμωρο ο Πορτογάλος να ρίξει βάρος στο τετρατές (2018-2022) πλάνο ανάπτυξης και εκπαίδευσης της διαιτησίας με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και όχι στη διεξαγωγή ενός σωστού σεμιναρίου που θα βάλει και τις βάσεις για τη δύσκολη συνέχεια της Superleague.

Μήπως έχει χάσει τη μπάλα ο Πορτογάλος; Μήπως δεν του αρέσει κάτι και έβαλε την Superleague στον… αυτόματο πιλότο; Ουσιαστικά πρόκειται για εκπαίδευση, χωρίς εκπαίδευση.

Παράλληλα, για να γίνει περισσότερο αντιληπτή η κατάσταση, σκεφτείτε ότι όλα αυτά γίνονται από μια ΚΕΔ, οι αμοιβές της οποίας ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ τον μήνα! Κι όμως αυτά τα πράγματα δεν τα κάνουν ούτε οι άσχετοι.

Πάντως, το πρόγραμμα θα το επιμεληθεί ο Περέιρα. Δεν εστάλη ακόμη, όμως θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα κάνουν τα μαθήματα.

Η επιλογή των φάσεων

Επειδή δεν έχει βγει πρόσφατο εκπαιδευτικό DVD από την UEFA θα έχει ενδιαφέρον και τις φάσεις που θα έχει επιλέξει ο Περέιρα για να προβληθούν. Θα ρισκάρει να δείξει από το ελληνικό πρωτάθλημα, για να γελάσει και ο κόσμος όπως και την προηγούμενη φορά που άκουσε τον Καλογερόπουλο να του λέει ότι δεν είδε το χέρι του Λισγάρα στον αγώνα Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 και τον Βάτσιο πως ήταν σίγουρος για το πέναλτι (που έγραψε ιστορία ως το μεγαλύτερο… φάντασμα των τελευταίων ετών) υπέρ της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λαμία, προσθέτοντας πως είδε ότι το τάκλιν στον Λιβάγια ξεκίνησε έξω από την περιοχή και συνεχίστηκε μέσα;

Απαξίωση των διαιτητών

Η ΚΕΔ κάνει ότι μπορεί για να απαξιώνει τους διαιτητές της με τη διοργάνωση σεμιναρίου λίγων ωρών. Για να καταλάβετε ότι τίποτα δεν άλλαξε, στο παρελθόν τα σεμινάρια ήταν τριήμερης διάρκειας, ενώ σε άλλες χώρες διαρκούν ακόμη και πέντε μέρες! Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι τίποτα δεν άλλαξε ούτε με τον Περέιρα στη ηγεσία της. Το πρόγραμμα δεν αναμένεται να έχει ούτε πρακτική εξάσκηση, επειδή δεν προλαβαίνουν.

Διαβάστε επίσης

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!

Ποιά ΕΠΟ; Πόλεμος γίνεται!

Φουλ παρασκήνιο με φόντο την ΕΠΟ και …τηλεφωνικά γκάλοπ από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ σε συμβούλους και προέδρους ενώσεων

Εξέθεσε FIFA και UEFA

Εξέθεσε FIFA και UEFA

Ο υφυπουργός «έδειξε» και χρήση του VAR στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, χωρίς η ΕΠΟ να ανακοινώσει κάτι