Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «λευκή πετσέτα» του Μαρινάκη, που έγινε η βόμβα της 10ετίας!

Η «λευκή πετσέτα» του Μαρινάκη, που έγινε η βόμβα της 10ετίας!
Κυριακή, 7 Ιανουαρίου 2018 - 11:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Απίστευτο κι όμως... Ολυμπιακό. Ο Κέβιν Μιραλάς, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης με το μοναδικό ταλέντο να τρελαίνει και να εξιτάρει τα (ερυθρόλευκα, και όχι μόνο) πλήθη, γύρισε στο σπίτι του. Στην ομάδα που αγάπησε όσο καμιά άλλη. Στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το μεγαλείο του. Εκεί που ανέδειξε το εύρος του σπουδαίου ταλέντου του. Στην αγκαλιά του Θρύλου και του κόσμου του.

Μέχρι και πριν λίγο καιρό η μεταγραφή φάνταζε σχεδόν απίθανη. Κι όμως, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να αποδείξει ότι στο ποδόσφαιρο γίνονται και... θαύματα. Ερυθρόλευκα θαύματα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ετσι έκανε την τελική του κίνηση την Παρασκευή. Και το Σάββατο «έριξε» τη βόμβα της 10ετίας! Ολοκληρώνοντας τη συμφωνία για την επιστροφή του Κέβιν στον Πειραιά. Χειρίστηκε μαεστρικά την τεράστια μεταγραφή. Καθοδήγησε τις διαπραγματεύσεις με την Εβερτον, έβαλε ένα τσουβάλι λεφτά στο τραπέζι και τελείωσε σε χρόνο ρεκόρ μία μετακίνηση άνευ προηγουμένου!

Μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά που πάνω από όλα αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους τους όψιμους διεκδικητές των πρωτείων ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα μέγεθος που δεν έχουν το ύψος και το ανάστημα να αντιμετωπίσουν. Ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη έκανε μία μεταγραφή άλλων εποχών, πεπερασμένων. Μια μεταγραφή που ισοπεδώνει όλους εκείνους που έβλεπαν λευκές πετσέτες και καναβάτσα για τον Ολυμπιακό. Η βιασύνη και οι ειρωνείες ποτέ δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς έκανε ο Μαρινάκης με την επιστροφή του Μιραλάς, αρκεί απλώς να αναφερθούμε στα οικονομικά δεδομένα που αποκαλύπτουν οι Αγγλοι. Από τον Ολυμπιακό δεν λένε το παραμικρό για τη συμφωνία, αλλά τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κόστος της μεταγραφής μπορεί να φτάσει συνολικά τα 7 εκατ. ευρώ! Χωρίς να περιλαμβάνουν σε αυτό το ποσό τα χρήματα του παίκτη.

Ο Ολυμπιακός φέρνει ξανά στον Πειραιά έναν παίκτη που με την ερυθρόλευκη φανέλα είχε συνολικά 71 ματς, 34 γκολ και 13 ασίστ. Και ο οποίος προέρχεται από 5,5 χρόνια σπουδαίων εμφανίσεων με την Εβερτον. Διάστημα κατά το οποίο είχε 186 συμμετοχές, 36 γκολ και 34 ασίστ, όντας ένας από τους σημαντικότερους παίκτες των «ζαχαρωτών» στο αντίστοιχο διάστημα. Οσο για φέτος; Ναι, ο Μιραλάς δεν ήταν βασικός στην Εβερτον. Γιατί; Λόγω της καλοκαιρινής επιμονής του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και της κόντρας με τον Ρόναλντ Κούμαν. Ακόμη κι έτσι, έκλεισε το πρώτο 6μηνο με 13 συμμετοχές. Αλλά και μόνιμη θέση στις κλήσεις της εθνικής Βελγίου. Και που το καλοκαίρι θα βρίσκεται στο Μουντιάλ, ως μέλος του γαλαξία αστέρων του Αζάρ, του Λουκάκου και των υπόλοιπων... μετριοτήτων.

Ποιος, όμως, κοιτάζει τον Μιραλάς στα... νούμερα; Ισως μόνο εκείνοι οι μικρόψυχοι εμπαθείς, που θα αναζητήσουν -ως συνήθως- να βρουν κάτι να πουν, να ψέξουν. Τώρα, όμως, δεν τους έμεινε τίποτα. Τι να πουν; Ότι ο Ολυμπιακός δεν πλήρωσε; Ότι τον πήρε από τα... αζήτητα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Ότι πήρε κάποιον παλαίμαχο; Τι; Δεν ανησυχώ, κάτι θα βρουν. Πάντα βρίσκουν, πάντα εκτίθενται. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων όταν προσπαθείς με τα ψέματα να πείσεις ότι υπηρετείς το ποδόσφαιρο. Καλώς να έρθει, λοιπόν. Και μην ξεχνιέστε: Την Κυριακή στις 22:00, θα έχει πολλή κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»...

ΥΓ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν στο τέλος αυτής της μεταγραφικής περιόδου θα έχουν ξοδέψει όλες μαζί οι ομάδες της Λίγκας όσα θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον Μιραλάς.

ΥΓ2: Ο ΠΑΟΚ του «είμαστε πιο ισχυροί οικονομικά από τον Ολυμπιακό» Σαββίδη, μέχρι στιγμής έχει πάρει (ελεύθερο και με 400.000 συνολικά έξοδα) έναν αριστερό μπακ με 28 συμμετοχές σε 2,5 χρόνια στη Σαχτάρ. Ενώ η ΑΕΚ του χουβαρντά Μελισσανίδη, δύο ελεύθερους από Πανιώνιο και Λεγανιές. Σαν να λέμε, λογικά δεδομένα για να χαρακτηριστεί «καβούριας» ο Μαρινάκης.

ΥΓ3. Μπορεί μία μεταγραφή να αλλάξει το κλίμα σε μια ομάδα; Κι όμως, μπορεί. Στον Ολυμπιακό ήδη συνέβη αυτό. Από χθες οι παίκτες του Θρύλου μιλούν με ενθουσιασμό για τον νέο τους σπουδαίο συμπαίκτη.

ΥΓ4. Πόσο πιο έμπρακτη στήριξη θα μπορούσε να έχει ένας προπονητής από αυτήν που προσέφερε ήδη ο Μαρινάκης στον Οσκαρ Γκαρσία;

Διαβάστε επίσης

Ο Μάριν, το μηδέν και ο Κέβιν

Ο Μάριν, το μηδέν και ο Κέβιν

Ο καθοριστικός Γερμανός, το μηδέν στην άμυνα που ήρθε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα και ο Μιραλάς που δεν θα είναι η τελευταία… λευκή πετσέτα που πετάει ο Μαρινάκης. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Η διοίκηση και η υποχρέωση των παικτών

Η διοίκηση και η υποχρέωση των παικτών

Το μόνο που δεν έχουν κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του είναι να μπουν στο γήπεδο και να παίξουν μπάλα. Πλέον πρέπει να μιλήσουν και οι παίκτες. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος