Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ενοχλεί τόσο η ήττα, όσο η εικόνα…

Δεν ενοχλεί τόσο η ήττα, όσο η εικόνα…
Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018 - 11:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Όπως οι νίκες είναι μέσα στο παιχνίδι, έτσι είναι και οι ήττες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους «ερυθρόλευκους» με τόσες απώλειες στην Ελλάδα. Από την άλλη το αποτέλεσμα στην έδρα του ΠΑΟΚ ουσιαστικά τελειώνει εντελώς τις όποιες ελπίδες είχαν οι Πειραιώτες για το πλεονέκτημα. Προσωπικά μου ακούγεται κλισέ η ατάκα «πλέον οι έδρες “σπάνε” και δεν λέει κάτι ένα πλεονέκτημα έδρας».

Συγνώμη αλλά έχω μάθει να θέλω την ομάδα που αγαπώ και υποστηρίζω, και τυγχάνει να ακολουθώ και παρακολουθώ το ρεπορτάζ της, να είναι πρώτη. Το ήθελα προσωπικά το πλεονέκτημα έδρας, ακόμα και αν μη λέει τίποτα. Ηθελα να είναι πρώτος ο Ολυμπιακός, για να έχει 3 παιχνίδια στην έδρα του στους τελικούς της Α1. Είναι και το γόητρο στη μέση. Έτσι είναι αυτά.

Εάν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εστιάσει στην Ευρωλίγκα, όπως κάποιοι τόνισαν, τότε γιατί να αγωνιστεί για 31 λεπτά ο Σπανούλης; Γιατί άλλα τόσα ο Παπανικολάου; Γιατί ελάχιστα να περάσουν στο παρκέ οι Τολιόπουλος και Τόμπσον; Αν όντως υπάρχει ως ένα σημείο η… περιφρόνηση της Α1, τότε οφείλουμε να πούμε ότι οι παγκίτες του Ολυμπιακού κρίνονται μετεξεταστέοι; Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν και καθόλου.

Ξέρω ότι πηγαίνω αντίθετα στο ρεύμα, όμως το να χάνεις από τον ΠΑΟΚ του Χαραλαμπόπουλου, του Χρυσικόπουλου, του Μαργαρίτη και του Κατσίβελη, και με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα σοβαρό ατόπημα και χρειάζεται διερεύνηση. Δεν τον τιμάει τον Ολυμπιακό η ήττα αυτή.

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν υπήρχαν καύσιμα στο ντεπόζιτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται η εικόνα. Είπαμε, δεν ενοχλεί τόσο η ήττα, όσο το ότι έμοιαζαν όλοι 2-3 ταχύτητες κάτω. Ολοι! Ας άνοιγε το ροτέισον και ας μοιραζόταν ο χρόνος.. Και αυτή η aggressive άμυνα (έλεος ρε Λάζο) του ΠΑΟΚ αποτελείωσε και όποια ικμάδα ενέργειας είχε απομείνει για τους «ερυθρόλευκους», με το ξύλο να πέφτει αβέρτα και τα φάουλ αναγκαστικά να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Αυτό για όσους πρόλαβαν να πουν ότι ευνοήθηκε από τη διαιτησία ο Ολυμπιακός. Τόσα και άλλα τόσα θα μπορούσε να δώσει η τριάδα.

Όπως και να έχει πλέον άπαντες καλούνται να τραβήξουν μία γραμμή. Να πεισμώσουν και να δώσουν απαντήσεις στη Μπασκόνια.

Ίσως και αυτό το αποτέλεσμα τελικά να είναι και κέρδος για το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου. Γιατί κανείς από τους ηττημένους δεν θέλει να χάνει ξανά. Δεν θα μου φανεί λοιπόν περίεργο ο Ολυμπιακός να αντιδράσει και να περάσει από την αγαπημένη του Βιτόρια με το «διπλό».

ΥΓ1:Θα ξεκουραστούν, θα αποδώσουν ευθύνες στους εαυτούς τους και θα προχωρήσουν. Ετσι έχουν μάθει και έτσι θα κάνουν…

Διαβάστε επίσης

Με μ.ο. 29 ματς, 6 γκολ και 5 ασίστ!

Με μ.ο. 29 ματς, 6 γκολ και 5 ασίστ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Μιραλάς και τα στατιστικά του στοιχεία στον Ολυμπιακό, αλλά και στην 5ετία του στην Εβερτον.

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ… ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ… ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ

Μετά την επιστολή με σφαίρα και τον εμπρησμό αυτοκινήτου της Κοξένογλου έριξαν χειροβομβίδα στο ξενοδοχείο, που ευτυχώς δεν εξερράγη.

Ο Μάριν, το μηδέν και ο Κέβιν

Ο Μάριν, το μηδέν και ο Κέβιν

Ο καθοριστικός Γερμανός, το μηδέν στην άμυνα που ήρθε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο πρωτάθλημα και ο Μιραλάς που δεν θα είναι η τελευταία… λευκή πετσέτα που πετάει ο Μαρινάκης. Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος