Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέντε σκέψεις και η ψυχολογία του Μπράιαν

Πέντε σκέψεις και η ψυχολογία του Μπράιαν
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 - 10:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΟΛΗΣ ΛΕΟΥΣΗΣ

Δεν έχεις πολλά να αναλύσεις σε ένα παιχνίδι όπως αυτό του Ολυμπιακού με τον Φάρο. Το μοναδικό που μπορείς όμως να κρατήσεις είναι η διάθεση των «ερυθρόλευκων» και ο τρόπος αντιμετώπισης της αναμέτρησης.

Από το πρώτο λεπτό που πάτησαν οι Πειραιώτες στο παιχνίδι έδειξαν το πόσο πολύ θέλουν να γυρίσει ο διακόπτης και να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες.

Από αυτό το παιχνίδι θα προσπαθήσω να γράψω μία δύο σκέψεις μου, γιατί ακολουθεί μία διαβαολβδομάδα στις δύο κομβικότερες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Σκέψη 1η: Τα πάντα σχετίζονται με την ψυχολογία στον αθλητισμό. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς λοιπόν πέρασε στο παιχνίδι αγχωμένος. «Φτηνό» λάθος σε επίθεσή του και κλέψιμο του Παπαντωνίου. Στην επόμενη του προσπάθεια, ήταν μόνος του στο τρίποντο, δίστασε αρχικά, το σκέφτηκε κάποια δευτερόλεπτα και τελικά πήρε την προσπάθεια. Με την πάροδο του χρόνου επανάκτησε την ψυχολογία του και τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους. Τι σου είναι η ρημάδα έτσι;

Σκέψη 2η: Από τα πρώτα λεπτά του στο παρκέ, ο Τόμπσον είχε κεφάκια. Τραγουδουσε, έκανε πλάκα με τους συμπαίκτες του, ζούσε το παιχνίδι, χόρευε. Πέρασε στο ματς και έδειξε ότι η διάθεσή του είναι στα ύψη. Φοβερός χαρακτήρας ο Αμερικανός, ας τα άκουσε και λίγο από τον προπονητή του για κάποια plays που δεν κατάλαβε ποια είναι. Από την άλλη, είναι φοβερό αυτό με το τρίποντο. Πάλι 0/4 είχε, με όλα να είναι καλές προσπάθειες.

Σκέψη 3η: Εάν ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσα προβλήματα τραυματισμών, τότε η σημερινή εικόνα θα ήταν εξής. Εκτός από τον Πρίντεζη, με τα πολιτικά του θα ήταν ένας δύο παίκτες ακόμα. Σίγουρα ο Σπανούλης μπορεί και ο Στρέλνιεκς. Αυτός ήταν εξάλλου ο αρχικός προγραμματισμός των «ερυθρόλευκων». Αλλά ας όψεται η ατυχία που τυραννάει αυτήν την ομάδα τόσα χρόνια.

Σκέψη 4η: Εχω εντυπωσιαστεί με τη σωματοδομή και το όγκο που έχει πάρει ο Βασίλης Μουράτος. Ψάχνει με κάθε τρόπο την επαφή, «μπουκάρει» για ντράιβ ανεξαρτήτου αντιπάλου και τον βοηθάει υπερβολικά το σώμα του σε αυτό. Ειδικά η φάση που πάει… καροτσάκι τον Παπανικολάου, τα λέει όλα. Ειλικρινά πιστεύω ότι έχει κάνει λάθος που έγινε κάτοικος Λάρισσας. Επρεπε να διαλέξει μία εκ των Αρη ή ΠΑΟΚ που τον ήθελαν για να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Σκέψη 5η: Λίγος κόσμος στο ΣΕΦ. Ξέρω υπάρχει τεράστια πίκρα από τους 32 πόντους στη Βιτόρια. Ελα που όμως τώρα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ομάδα τους φίλους της; Το γεγονός πως τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά δεν άφησε πολλούς να βρεθούν στο Φάληρο. Ας έχει τουλάχιστον πάνω από 8 χιλιάδες την Τρίτη με Μακάμπι.

Διαβάστε επίσης

Κορυφή ο Μάριν στα «πρώτα γκολ»!

Κορυφή ο Μάριν στα «πρώτα γκολ»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει για τον Γερμανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν και έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό.

Στο Καραϊσκάκη αντί για… ψυγείο

Στο Καραϊσκάκη αντί για… ψυγείο

Ο Σέζος σφύριξε Ξάνθη-ΑΕΛ 2-0 για το Κύπελλο, αφήνοντας με παράπονα και τις δυο ομάδες και ορίστηκε Ολυμπιακός-Λαμία! – Γιατί ο ορισμός του μοιάζει με τού Διαμαντόπουλου στη Λάρισα