Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με ροτέϊσον θα πάει και στη ρεβάνς

Με ροτέϊσον θα πάει και στη ρεβάνς
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 - 11:27

Δεδομένο πρέπει να θεωρούμε αυτή την στιγμή ότι ο Όσκαρ Γκαρθία και στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τη μεθεπόμενη Τετάρτη, θα πάει με την ίδια νοοτροπία και το ίδιο πλάνο όπως και την Τετάρτη, δηλαδή κάνοντας εκτεταμένο ροτέϊσον.

Ο Καταλανός τεχνικός αφενός μεν ξέρει πολύ καλά ότι πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα κι έχει μελετήσει φυσικά το πρόγραμμα της ομάδας του, που την εβδομάδα από 4 έως 11 Φλεβάρη λέει: Κυριακή Ολυμπιακος-ΑΕΚ, Τετάρτη ΑΕΚ-Ολυμπιακός (Κυπ), Κυριακή Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Μιλάμε για ακόμη πιο δύσκολη κι απαιτητική και καθοριστική εβδομάδα από την τρέχουσα, με τα επίσης τρία μαζεμένα παιχνίδια: Κυριακή Ολυμπιακός-Ξάνθη, Τετάρτη Ολυμπιακός-ΑΕΚ και Κυριακή Αστέρας-Ολυμπιακός.

Αφετέρου δε πιστεύει ότι όπως προχθές έκανε τόσες αλλαγές κι η ομάδα του δικαιούνταν κι άξιζε τη νίκη, άσχετα αν αυτή δεν ήρθε, το ίδιο μπορεί να γίνει και στο ΟΑΚΑ,δηλαδή να είναι ο Ολυμπιακός όχι απλά ανταγωνιστικός, αλλά κι ανώτερος της ΑΕΚ και να πάει να πάρει εκεί το διπλό, αν είναι λίγο πιο τυχερός και λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες του.

Ο Γκαρθία ξέρει ότι με τον πιο απαιτητικό τρόπο παιχνιδιού που θέλει να παίζει πλέον η ομάδα, οι παίκτες του χρειάζονται και περισσότερη ενέργεια. Άρα, πρέπει να τους έχει όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη φρεσκάδα. Κι ο τρόπος δεν είναι άλλος από ένα προσεκτικό ροτέϊσον…Π.χ. κι ο Ζιλέ και ο Μποτία έδειξαν ότι αν δεν τους βάζεις να παίζουν συνεχώς, μπορείς να πάρεις πραγματικά πολύτιμες βοήθειες κι από τους δύο.

Το δε ροτέϊσον εξυπηρετεί και την αύξηση του συναγωνισμού: Οι Σισέ, Ένγκελς, όπως κι οι Ρομαό, Ταχτσίδης βλέπουν ότι δεν παίζουν μόνοι τους, αλλά κι ότι υπάρχουν κι ο Μποτία με τον Ζιλέ σε πολύ καλή κατάσταση. Στην επίθεση, υπάρχουν για τις δύο θέσεις στα πλάγια ο Μάριν, ο Μιραλάς κι ο Πάρντο σε καλή φόρμα, όπως έδειξε με την Ξάνθη την Κυριακή. Ακόμη κι ο Τζούρτζεβιτς βγάζει μιαβελτίωση με την απόδοση του τελευταία, αν θυμηθούμε και το πρόσφατο 2-0 του Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Ήταν δε και μία επιβράβευση του Σέρβου η παρουσία του στη βασική ενδεκάδα προχθές για εκείνο του το ματς, στο οποίο είχε σκοράρει και τα δύο γκολ στο νικηφόρο ντεμπούτο του Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ας λάβουμε δε υπόψιν μας, ότι ο Γκαρθία θέλει να δοκιμάσει ει δυνατόν όλους τους παίκτες και στα πιο δύσκολα παιχνίδια, ώστε να έχει πιο ασφαλή άποψη για τον καθένα. Και το Κύπελλο «προσφέρεται’ περισσότερο, σε σχέση με το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

«Προδόθηκαν» με τον Θάνο

«Προδόθηκαν» με τον Θάνο

Εβαλαν σε σημαντικό ματς (Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ) έναν ανέτοιμο διαιτητή, ενώ η επιλογή δείχνει πολλά και εκθέτει τον Περέιρα