Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμόγελα στο Ρέντη για τους Βέλγους!

Χαμόγελα στο Ρέντη για τους Βέλγους!
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018 - 14:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αν υπήρχε κάτι για να χαμογελάσουν στο Ρέντη ήταν η παρουσία δύο Βέλγων στην Τρίπολη. Του Μιραλάς και του Οτζίτζα. Ο μεν επιβεβαίωσε ότι αρχίζει κι ανεβάζει στροφές, ο δε είχε μία αρκετά καλή επιστροφή, για τα δεδομένα του πολύ κακού αυτού παιχνιδιού για τους «ερυθρόλευκους».

Αναφορικά με τον Μιραλάς είχαν διαφανεί τα πρώτα δείγματα από τα 40 λεπτά που μπήκε ως αλλαγή με την ΑΕΚ την Τετάρτη στο Κύπελλο, με τις πάσες του στον Φορτούνη και στον Μάριν, στις τρεις καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού από το 55’ και έπειτα. Και προχθές αν μη τι άλλο ο Κέβιν έκανε αισθητή την παρουσία του περισσότερο από κάθε άλλο επιθετικογενή παίκτη της ομάδας. Κι όχι μόνο με τις δύο τόσο καλές εκτελέσεις φάουλ, στις οποίες ατύχησε, αλλά και με δύο πολύ καλές πάσες που έβγαλε στον Μάριν στο α΄ και στον Σισέ στο β΄ ημίχρονο, με ένα τρίτο επικίνδυνο σουτ που το «έβγαλε» ο γκολκίπερ Αθανασιάδης, αλλά και με μία πολύ εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, η οποία έδωσε ένα φάουλ σε πλεονεκτική θέση και μία κάρτα στον αντίπαλο μπακ.

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι αν ο Μιραλάς συνεχίσει έτσι όπως το ξεκίνησε με την ΑΕΚ κι όπως τον είδαμε στην Τρίπολη, δεν θα αργήσει να του χαμογελάσει η τύχη. Θα ξεμπουκώσει δηλαδή και γενικά θα του «βγει» κάτι. Γιατί εδώ δεν είναι μόνο ότι δεν έχει σκοράρει στα πέντε πρώτα παιχνίδια του με την «ερυθρόλευκη». Είναι κι ότι δεν έχει βγει και κάποιο γκολ από τις καλές του πάσες-όλα χάνονται! Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτό το πράγμα…

Η δε επιστροφή του Οτζίτζα μετά από απουσία 40 ημερών ήταν καλή. Κρίνοντας κι από την απουσία πέντε-έξι εβδομάδων (είχε να παίξει από τις 17 Δεκέμβρη, από το 1-0 με τον ΠΑΣ), αλλά κι από το ότι μπηκε σε μία δύσκολη στιγμή του αγώνα, με την ομάδα να μην μπορεί να βρει το ρυθμό της. Στο 69’ πέρασε στο παιχνίδι ο Βέλγος, σε ρόλο κεντρικού μπαλαντέρ, και μέχρι εκείνη την στιγμή ο Ολυμπιακός είχε στο β΄ ημίχρονο ένα καλό σουτ του Μιραλάς και την κακή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από πλάγια.

Με το που μπήκε ο Οτζίτζα αρχικά σούταρε ο ίδιος στο 70’ και στη συνέχεια είχαν ευκαιρίες οι Ζιλέ (71’), Σισέ (75’), Κούτρης (80’) και Τζούρτζεβιτς (89’). Ο Βέλγος συνδυάστηκε λίγο με τον Φορτούνη και τους Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και τα χρειάστηκε λίγο ο Αστέρας. Κι αν ο Τζούρτζεβιτς έμπαινε μέσα και έστω πέντε λεπτά νωρίτερα, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να γινει πιο απειλητικός.

Διαβάστε επίσης