Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πίνανε στην… υγειά της… εξυγίανσης!!!

Πίνανε στην… υγειά της… εξυγίανσης!!!
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018 - 15:23

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ» Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣ !

Κείμενο – βόμβα δημοσιεύτηκε χθες στο site της «Δίκης» του Θεσσαλονικέα δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, με τίτλο «Τι είδε ο Τσίπρας»

Στο κείμενο αναφέρονται επί λέξει τα εξής ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ :

«Προχθές βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Όπως το συνηθίζει, έμεινε στο εμβληματικό «Makedonia Palace».

Ξέρετε ποια ποδοσφαιρική παρέα πήρε το μάτι του;

Μάκη Γκαγκάτση και Γιώργο Χριστοβασίλη».

Αυτά ΑΚΡΙΒΩΣ γράφτηκαν στο συγκεκριμένο site του Κυριάκου Θωμαΐδη. Τώρα βέβαια θα μου πείτε ότι αν ο Θωμαΐδης … ξέρει τι είδε ο Τσίπρας, πρέπει να ξέρει και ποιος ήταν ο λόγος πού ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ο Τσίπρας από τη συγκεκριμένη παρεούλα των δύο. Υποθέτω ότι ακόμα και ο πρωθυπουργός θα γνωρίζει πως την Κυριακή στις 3:00 το μεσημέρι, γίνεται στα Γιάννινα ο κρίσιμός αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Πάοκ. Και εν προκειμένω, ο μεν Γκαγκάτσης, γιός του γνωστού Γκαγκάτση, είναι γενικός διευθυντής ( δηλαδή ο «αντ’ αυτού» όταν λείπει ο Ιβάν ) στην Παε Πάοκ, ο δε Χρηστοβασίλης είναι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ και ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Βεβαίως γιά τον Τσίπρα μπορεί όλα αυτά να μη σημαίνουν απολύτως τίποτα, να επρόκειτο δηλαδή γιά μία εντελώς τυχαία και συμπτωματική συνάντηση και «επ’ ευκαιρία» να ανταλλάχθηκαν και μερικές κουβεντούλες, γύρω από την πολιτική κατάσταση, ή γιά γενικότερες μπίζνες πού να μην έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Κι’ εγώ, γιά να είμαι ειλικρινής, αυτά περίπου πιστεύω. Δεν πάει δηλαδή το μυαλό μου επ’ ουδενί σε κάτι πονηρό, σχετικό με τον αγώνα. Γιά όνομα, ειδικά για την ποιότητα και το ήθος των δύο, δεν δέχομαι κουβέντα. Μακριά από τέτοιου είδους υπόνοιες και πονηρές σκέψεις.

Όμως, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε και σκεπτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Είμαι βέβαιος, ότι θα υπάρξουν πολλοί, πάμπολλοι, πού διαβάζοντας την είδηση το μυαλό τους θα πάει αμέσως στο κακό, στο πονηρό, στο ύποπτο.

Εξ άλλου, η παροιμία γιά την γυναίκα του Καίσαρα είναι παμπάλαια και εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και μετά από δύο χιλιάδες χρόνια με το ίδιο σκεπτικό : «Δεν αρκεί ΝΑ ΕΙΝΑΙ τίμια, αλλά –πρέπει και ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ τίμια».

Τώρα πάντως, γιά την ιστορία, πρέπει να πούμε ότι την Τρίτη ο Τσίπρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Ισραηλινό Πρόεδρο γιά τα εγκαίνια του μουσείου του ολοκαυτώματος και την Τετάρτη επέστρεψε στην Αθήνα. Ολες τους οι μετακινήσεις, συνοδεύτηκαν από Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους χώρους που μετέβαιναν. Είναι όμως προφανές ότι γιά τον Γκαγκάτση και τον Χρηστοβασίλη, οι πόρτες του Makedonia Pallace είναι πάντα ανοιχτές.
Η ( όποια ) συνέχεια, Κυριακή μεσημέρι στο γήπεδο των Ιωαννίνων.

Το καπέλωμα της ΟΥΕΦΑ στην ΚΕΔ της «εξυγίανσης», σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΜΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κεραυνός εν αιθρία τους ήρθε στην ΕΠΟ. Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, πού λέει ο λαός μας, από τις χθεσινές εξελίξεις. Πάνω πού όλα είχαν σχεδιαστεί, όλα πήγαιναν περίφημα, πλάκωσαν ξαφνικά οι εξελίξεις. Και τι εξελίξεις, να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, πού λένε.

Συνεδρίαζε πού λέτε η «Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ» ( δεν χρειάζονται τα ονόματα, να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια ) μες τον πρόεδρο Γραμμένο απολύτως … ξαναμμένο. Είχε προηγηθεί βλέπετε η επιστολή από την ΟΥΕΦΑ, πού ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΗ να προστεθούν, υπό μορφήν ΚΑΠΕΛΟΥ στους υπάρχοντες, ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΞΕΝΟΙ αρχιδιαιτητές.

Αμα τη αφίξει της επιστολής, στα γραφεία των Γραμμένου, Δέδε, Βακάλη, Φιλιππούση και των λοιπών κορυφαίων της εξυγίανσης πλάκωσε μαύρη μαυρίλα, μαύρη σαν καλιακούδα. Και αμέσως, καταστρώθηκε το σχέδιο αντίδρασης, προς την Επιτροπή παρακολούθησης της Ουέφα, η οποία παρακολουθεί ( εννοείται ) το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μα τι πράγματα είναι αυτά, δεν έχετε δικαίωμα, μόνον η Φίφα μπορεί να μας καπελώσει», έλεγε ο ένας.

«Αυτή είναι απλή πρόταση, πού έχουμε δικαίωμα να την απορρίψουμε», έλεγε ο άλλος, στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, πού άκουγαν με απάθεια. Διότι βεβαίως, ήξεραν ότι δεν επρόκειτο γιά καμία πρόταση, ουσιαστικά, αλλά γιά μία ΕΝΤΟΛΗ, πού η διοίκηση Γραμμένου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να απορρίψει.

Και πάνω, πού λέτε, στη βαβούρα και τον εκνευρισμό, χτυπάει το τηλέφωνο του Γραμμένου. Ηταν ο Σάββας Θεοδωρίδης : «Σας τηλεφωνώ κύριε πρόεδρε, για να σας ενημερώσω ότι σας έχω στείλει επιστολή σχετικά με τη διαιτησία …»

Ο Γραμμένος πρόεδρος αισθάνθηκε έτοιμος να εκραγεί : «Δεν μπορώ τώρα, είμαι σε συνέδριο. Θα σας πάρω εγώ αργότερα», είπε με εμφανή στη φωνή του τον εκνευρισμό.

Φυσικά, ΔΕΝ ΠΗΡΕ τηλέφωνο ( τον Σάββα ).

Οι επιστολές του Σάββα

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, έπραξε το αναγκαίο και αυτονόητο. Δεν έστειλε μία, αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ επιστολές, σε τέσσερις παραλήπτες. Πρώτη, στον επιτετραμμένο της Φίφα για το ελληνικό ποδόσφαιρο Λάζοβιτς. Δεύτερη, στον θεωρούμενο ( και αμειβόμενο ανάλογα ) ως «υπεύθυνο» και «αρμόδιο» ( μέχρι τώρα ) γιά θέματα διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Πορτογάλο Περρέϊρα.

Η τρίτη επιστολή ( γνωστοποίηση ) απευθύνονταν στον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη, στον οποίο επίσης τηλεφώνησε ο Σάββας και του είπε ευθέως : «Εσύ είσαι Πειραιώτης, είναι δυνατόν να υποστηρίζεις αυτούς τους τύπους ; Εχεις κότσια ; Αντικατέστησε αμέσως τους διαιτητές»

Τέλος, επιστολή με το ίδιο περιεχόμενο πήρε και ο Γραμμένος, όπως σας ανέφερα παραπάνω.

Τρία ερωτήματα γιά δύο καινούργιους και δύο παλιούς

Πάμε παρακάτω. Το ότι θα προστεθούν άλλοι δυο αρχιδιαιτητές στους ήδη υπάρχοντες, είναι γεγονός. Δεν αλλάζει αυτό, με τίποτα, ο κόσμος να χαλάσει.

( Και όσον αφορά την … αναζήτηση του … κοσμοχαλαστή, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Εμαθα ότι από χθες ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ και ΠΡΩΤΟΣ απ’ όλους, έχει ενημερωθεί ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ από τους ανθρώπους του στην ΕΠΟ, ενώ οι γραμμές Γουδή – Θεσσαλονίκη, μέχρι ακόμα και … τηλεδιάσκεψη με ρώσικες τοποθεσίες, έχουν ανάψει κόκκινο )

Το μείζον θέμα όμως δεν είναι αυτή ακριβώς η προσθήκη άλλων δύο στην «εν πολλαίς αμαρτίες» περιπεσούσα ΚΕΔ.

Το μείζον είναι τα ερωτήματα πού προκύπτουν. Πρώτον, ΠΟΤΕ με το καλό θα έρθουν ; Το πρωτάθλημα ήδη έχει φτάσει στην ΕΙΚΟΣΤΗ αγωνιστική του, δηλαδή το 1/3 του έχει ήδη καλυφθεί. Τι να τους κάνουμε τους δύο καινούργιους, όταν ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΚΡΙΘΕΙ ;

Δεύτερον, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνουν οι δύο καινούργιοι ; Θα αναλάβουν εκείνοι τους ορισμούς ; Ναι, αλλά ΠΟΙΩΝ διαιτητών; Φυσικά, αυτών των ΙΔΙΩΝ πού υπάρχουν και τώρα, και πού έχουν προκαλέσει και προκαλούν επίμονα και … με σαδιστική επιμονή την φίλαθλη κοινή γνώμη. Θα μου πείτε, με κάθε καινούργιο Πασά, αλλάζει και το προσκύνημα, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί ΣΧΕΣΕΙΣ και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ πού δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε εφικτό σε άμεσο χρόνο να «ακυρωθούν» - και ο νοών νοείτω.

Τρίτον, μετά την έλευση των καινούργιων, τι θα κάνουν οι παλιοί ; Τι θα κάνουν οι Τριτσώνηδες και οι Κουκουλάκηδες ; Θα εξακολουθούν να επαναπαύονται στην παχυλή όσο και σκανδαλώδη σύμβασή τους με την ΕΠΟ, πού τους τοποθετεί στη λίστα των καλύτερα αμειβόμενων Ελλήνων με υπαλληλική σχέση ; Η θα υποκύψουν σε κάποια συνειδησιακή τους «εξέγερση» και θα σηκωθούν να φύγουν, να αδειάσουν από την παρουσία τους τα γραφεία και τις υπηρεσίες τους ; Θα εξακολουθήσουν να μένουν, με «συμβουλευτικό ρόλο», ελπίζοντας σε μία «κατανόηση» και «αναγνώριση» των υπηρεσιών τους από την καινούργια κατάσταση ;

Όλα αυτά, βεβαίως, θα τα δούμε. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα είναι μάλλον αργά, όσον αφορά τις εξελίξεις.

Ακουγαν απαθώς τον Καζναφέρη

Προχθές επισκέφθηκε την ΚΕΔ ο εκπρόσωπος του Απόλλωνα, πρώην διεθνής διαιτητής Γιώργος Καζναφέρης, γιά να κάνει παράπονα γιά την διαιτησία στους αγώνες της ομάδας του. Κυρίως δηλαδή γιά τον … εξπέρ της σωστής διαιτησίας Βάτσιο, ο οποίος μεταξύ άλλων δεν έδωσε στον Απόλλωνα πεντακάθαρο πέναλτυ σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Τους τα εξήγησε όλα αυτά ο Καζναφέρης, λεπτομερώς και με όσο πιο πειστικό τρόπο μπορούσε. Ποιοι τον άκουγαν ; Μα οι δύο τους, ο Τριτσώνης και ο Κουκουλάκης. Πολύ προσεκτικά τον άκουγαν, είναι η αλήθεια. Και τι του είπαν όταν τελείωσε ; Αυτά πού λένε … σε όλους : Ότι «τα λαμβάνουμε υπ’ όψιν», ότι «βλέπουμε τα λάθη και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε» αλλά «χρειάζεται χρόνος» ότι «έχει πολλή δουλειά ακόμα στη διαιτησία» κλπ.

Αυτή είναι η … δουλειά τους στην ΚΕΔ ; Να ακούνε το παράπονο του κάθε πικραμένου και ΝΑ ΜΗ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ; Η και να ορίζουν κάθε εβδομάδα τους διαιτητές ; Και οι άλλοι, τι στην ευχή κάνουν ; Τι κάνει ο Περέϊρρα, εκτός από το να βάζει υπογραφές και να εισπράττει κάθε 1η του μηνός τον μισθό του ; Τι κάνει ο Καλύβας, τι κάνει ο Τσαχειλίδης, τι κάνει ο Δέδες, τζάμπα τρώνε ψωμάκι εκεί μέσα, στο άντρο της ελληνικής διαιτησίας ;

Ανέχονται την αντίδραση ολόκληρου λαού !

Εκείνο γιά το οποίο αναρωτιέμαι και ειλικρινά μου έρχεται πολύ δύσκολο να εκφράσω την απάντηση πού έχω στο μυαλό μου, είναι το πώς είναι δυνατόν, κάποιοι αξιόλογοι γενικά νέοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία και καθ’ όλα αξιοπρεπέις, να ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ να βρίσκονται στο επίκεντρο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας χωρίς να αντιδρούν έντονα και πειστικά.

Ο ορισμός των ΤΕΣΣΑΡΩΝ του ντέρμπι της Κυριακής ( και όχι μόνο του Παπαπέτρου ) έχει προκαλέσει τέτοια ΘΥΕΛΛΑ διαμαρτυριών και ΔΙΧΑΣΜΟΥ της φίλαθλης κοινής γνώμης, όσο ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ, κανένας ορισμός ! Και βεβαίως, σε αυτό δεν φταίνε οι ίδιο, αλλά αυτοί πού έκαναν τους ορισμούς και τους έριξαν στο πηγάδι απ’ όπου δεν υπάρχει γυρισμός : Το πηγάδι της αμφισβήτησης, της αμφιβολίας, της κακοπιστίας, της καχυποψίας.

Αντιδρά ο Ολυμπιακός, αλλά όχι απλά η ομάδα Ολυμπιακός ή η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αντιδρά ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Αντιδρά μία ποδοσφαιρική ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ένας ολόκληρος ΚΟΣΜΟΣ και όχι απλά, κάποιος Σάββας Θεοδωρίδης, ή κάποιο άλλο μεμονωμένο άτομο, μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Το πιο αντρίκιο, να δηλώσει κώλυμα

Για τον Τάσο Παπαπέτρου και το διαιτητικό του παρελθόν σε σχέση με τον Ολυμπιακό, έχουν γραφτεί πολλά. Θα διαβάσετε τώρα κάτι πού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ, αλλά πού ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ. Ο νεαρός γιός του παλιού διαιτητή Γιάννη Παπαπέτρου, «χρωστάει» αυτό πού είναι ΣΗΜΕΡΑ, δηλαδή διεθνής διαιτητής, ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και δεν εννοώ τον σημερινό Ολυμπιακό, αλλά τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη και φυσικά, στον ΘΩΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, πού επί Σωκράτη Κόκκαλη ΒΟΗΘΗΣΕ τον Παπαπέτρου Jr. να αναρριχηθεί στην ιεραρχία, μάλλον εύκολα και ανώδυνα.

Η στάση του λοιπόν απέναντι στον Ολυμπιακό ΣΗΜΕΡΑ, μπορεί να αποδοθεί και στο γνωστό θέμα της ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗΣ του Θωμά στο στρατόπεδο της … εξυγίανσης και στις όποιες ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ πού έχει κάνει ο πάλαι ποτέ «παραγκάρχης» ( έτσι τον έγραφαν τότε οι σημερινοί … θαυμαστές του ) με τις εξυγιαντικές κεφαλές.

Σταματά εδώ γιά τον Παπαπέτρου, πού νομίζω ότι ΕΤΣΙ όπως ήρθαν τα πράγματα, το πιο ΑΝΤΡΙΚΙΟ και ΘΑΡΡΑΛΕΟ πού θα μπορούσε να κάνει, είναι να ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΩΛΛΥΜΑ και να ζητήσει την αντικατάστασή του.

ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ !

Με … φλογερή ανακοίνωσή της, η Αεκ τάχθηκε επίσημα και εμφατικά στο … πλευρό του διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου.

Ο οποίος βεβαίως, σίγουρα θα αισθάνεται απέραντη … υπερηφάνεια γιά την στήριξη, πού … ΤΟΝ ΤΙΜΑ ιδιαίτερα.

Ες … αύριον τα σπουδαία, από μας…

*** Μετά την απίστευτη επιτυχία του «1968», η οικογένεια της Αεκ ετοιμάζει μια νέα συγκλονιστική υπερπαραγωγή, με τίτλο … «ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44»

Διαβάστε επίσης