Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ Jr. – ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ Jr. – ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 - 15:10

Ερωτηματικά γιά το παιχνίδι στα Γιάννινα: Σούπερ θέαμα ή παρωδία;

Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις Κούγια και Γεωργίου πού δεν ενόχλησαν κανέναν αρμόδιο

Διαβάσαμε χθες για την συνεύρεση του Γκαγκάτση junior με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη ( ; ) της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Χρηστοβασίλη. Συνεύρεση πού μπορεί να ήταν αποτέλεσμα συμπτωματικής συνάντησης, μπορεί να ήταν και υλοποίηση ραντεβού. Όπως και να έχει, η συνάντηση αυτή δεν διαψεύσθηκε, διότι ασφαλώς έγινε παρουσία πολλών μαρτύρων και ήταν αδύνατον εκ των πραγμάτων να γίνει οποιαδήποτε διάψευση.

Εβαλα στην ιδιότητα «ιδιοκτήτης» πού απολαμβάνει επισήμως ο κ. Χρηστοβασίλης, ερωτηματικό. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για την τοποθέτηση ερωτηματικού.

Ας θυμηθούμε κάποια πραγματάκια, σχετικά, με τη βοήθεια του ασύγκριτου Reds Against The Machine.

Μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΛ 2-1, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου η ομάδα της Λάρισας σφάχτηκε κυριολεκτικά από τη διαιτησία, ο μεγαλομέτοχός της και ΔΙΑΠΡΕΠΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ Αλέξης Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων : «Θα σας το πω ευθέως, θα σας πω και τους αριθμούς δημοσίως, για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες. Υπάρχει το υπ' αριθμόν 10.238 και υπ' αριθμόν 10.239 συμβόλαια, στο συμβολαιογραφείο Δρόλια, στην Ακαδημίας, στο Μέγαρο Ερμής, τα οποία αποδεικνύουν ότι στις 27/2/2015 μεταβιβάστηκε ιστορική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυο χρόνια το ξέρουν όλοι και κανείς δεν το έχει αναδείξει. Γιατί υπάρχει τρόμος. Έχουμε αρχίσει να απολαμβάνουμε μια νέα μορφή τρόμου. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Δεν θέλω να πω το όνομα. Είπα συμβόλαια, είπα το συμβολαιογραφείο, είπα το μέγαρο που εδρεύει το συμβολαιογραφείο, είπα και τους αριθμούς της σύμβασης».

Αυστηρή εντολή ψεκάσματος

Τρομερή η δήλωση – καταγγελία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λάρισας. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, όπου καλλιεργείται το ποδόσφαιρο, θα είχε χαλάσει ο κόσμος ! Η επέμβαση του ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, χώρια από αυτές των ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ και αθλητικών φορέων, θα ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ.

Εδώ όμως, στην Ελλάδα της … εξυγίανσης, δηλαδή την Ελλάδα των … συριζανέληδων, δεν περάστηκε καλά - καλά ούτε στα ψιλά των εφημερίδων και των ΜΜΕ. Λες και κάποιος, ή κάποιοι, έδωσαν αυστηρή εντολή … ψεκάσματος : «Ας’ τε το να περάσει. Μη δίνετε καμία συνέχεια. Οποιος το είδε, το είδε και όποιος το διάβασε, το διάβασε. Δεν πρέπει να δοθεί έκταση. Γρήγορα θα ξεχαστεί».

Και όντως σαν να ψιλοξεχάστηκε το θέμα, αφού κανένας δεν ασχολήθηκε, ούτε καν από δημοσιογραφική περιέργεια. Όχι από όλους, όμως. Ενας απ’ αυτός πού δεν το είχε ξεχάσει ( τουλάχιστον … τόσο γρήγορα ) ήταν ο γνωστός νωδός δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου. Ο οποίος στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real Fm της 23 Οκτωβρίου, αποκάλυψε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι «τις μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα τις έχει εδώ και 2,5 χρόνια στα χέρια του ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης''» !

Μούγκα στη στρούγκα Χ 2 !

Άλλη ΦΟΒΕΡΗ αποκάλυψη, καπάκι με την πρώτη, αλλά ΚΑΙ ΠΑΛΙ … μούγκα στη στρούγκα ! Ουδείς ασχολήθηκε, λες και ξανάπεσε ο μυστηριώδης σκοτεινός πέπλος εξ ουρανού και τους σκέπασε ΟΛΟΥΣ. Ακόμα και τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, πού έχουμε να λέμε και να καυχόμαστε ότι είναι ανεξάρτητη.

Και βέβαια, κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή επιβεβαιώσει την αποκάλυψη ( ή μπαρούφα, διότι παίζει και αυτό ) του Γεωργίου. Είναι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα και ουδείς δύναται να υποστηρίξει με κατηγορηματικότητα ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανήκει στον κ. Χρηστοβασίλη, αλλά στον Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, τον μεγαλομέτοχο και ιδιοκτήτη της … ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΕ Πάοκ ! Κάποιος όμως δεν θα έπρεπε ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ; Κάποιος ευαίσθητος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, γιά παράδειγμα ;

Προβλέπεται υποβιβασμός !

Και γιατί αναφέρομαι σε εισαγγελικές αρχές ; Μα επειδή, στην περίπτωση ( ένα στο εκατομμύριο, λέω εγώ ) πού ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ η αποκάλυψη του Γεωργίου, υπάρχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ, πού επιφέρουν ακόμα σοβαρότερες επιπτώσεις - κυρώσεις.

Και συγκεκριμένα : Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/99, με τις τροποποιήσεις του, στο άρθρο 69, παράγραφος 2, «απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. από άλλη εταιρεία του ίδιου αθλήματος ή από μετόχους της τελευταίας, από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο άλλης Α.Α.Ε. ή υπό μέλη του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου άλλης αθλητικής εταιρείας».

Η ποινή που προβλέπεται από την ΕΠΟ, έπειτα από εισηγητικό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ, για ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως ακριβώς συνέβη πρόπερσι με την ΠΑΕ Κέρκυρα, η οποία υποβιβάστηκε από την ΕΠΟ, έπειτα από πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επειδή θεωρήθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως μεγαλομέτοχός της, ο Ίσσαρης, δεν ήταν ιδιοκτήτης, αλλά ''μπροστινός'' του πραγματικού αφεντικού της, του Λιμπάντζη.

Κορυφαίο όλων των εποχών

Με αυτά και αυτά τα … gadgets, πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι στα Γιάννινα προσλαμβάνει απίστευτο ( πρόσθετο ) ενδιαφέρον !

Υπό την σκιά του ερωτηματικού σε ό,τι αφορά την ιδιοκτησία της τοπικής ΠΑΕ, το κάθε πιθανό αποτέλεσμα θα έχει την δική του σημασία, ίσως και «ερμηνεία». Και βέβαια, όλα εις δόξαν του φετινού πρωταθλήματος, του πρώτου πρωταθλήματος της εξυγίανσης, του κορυφαίου σε αγνότητα, καθαρότητα και υγεία, όλων των εποχών.

Χαίρεστε…

Περί «δανεικών» και … άλλων συριζανέληκων δαιμονίων

ΕΙΠΕΝ : «Τέλος οι δανεικοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο» ( Κοντονής, 17 Απριλίου 2016 )

ΕΙΠΕΝ ( 2 ) : «Το καθεστώς των δανεικών τελειώνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο…» ( Κοντονής, 10 Ιουλίου 2016 )

Σήμερα, μετά την λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Πάοκ έχει δώσει ΟΚΤΩ δανεικούς σε άλλες ομάδες της Superleague και συγκεκριμένα : Χατζηισαΐα, Γιαννούλη και Ουάρντα στον Ατρόμητο, Κάτσε-Μυστακίδη στον Παναθηναϊκό, Πατράλη στον Πλατανιά, Μελισσά στη Λαμία και είναι και ο Λάμπρου του Πανιωνίου, που δεν υπάρχει στη λίστα του transfermarkt.

Και τι κάνει γι' αυτό ο Κοντονής ; Αντιγράφω από τους redsagainsthemachine.gr :

«Όταν μέλη της Θύρας 7 είχαν μπουκάρει στην ταβέρνα που έτρωγαν ο Κοντονής και οι '''έντιμοι αθλητικοί δημοσιογράφοι'', ο υπουργός Δικαιοσύνης τους είπε πως αυτό θα ήταν το πρώτο από μία σειρά γευμάτων με διαφόρους αθλητικούς δημοσιογράφους. Ποτέ δεν έγινε άλλο τέτοιο γεύμα, βέβαια. Το είπε για να το πει ο Κοντονής, ο οποίος και τώρα με τους δανεικούς παίκτες δεξιά κι αριστερά, δεν μιλάει. Μιλάει ''με τον τρόπο του'' όμως, για τις πραγματικές προθέσεις του. Τώρα που ο ΠΑΟΚ κάνει αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον Ολυμπιακό μέχρι 2 χρόνια πριν, ούτε κουβέντα από τον υπουργό. Έτσι, ο καθένας μπορεί να συμπεράνει πως σκοπός του υπουργού ΕΞ ΑΡΧΗΣ δεν ήταν να περιοριστεί το φαινόμενο των δανεικών. Ήταν το να σταματήσει να δίνει δανεικούς παίκτες σε ομάδες της Superleague ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός. Αν άλλες ομάδες κάνουν το ίδιο, αυτό δεν μας πειράζει, αρκεί να μην το κάνει ο Ολυμπιακός, γιατί εκεί θα τρελαθούμε. Ένας από τους πιο απροκάλυπτα αντιολυμπιακούς υπουργούς όλων των εποχών, πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό του Ολυμπιακού όπως του αξίζει, πάντοτε μέσα σε νόμιμα πλαίσια. Να μην ξαναδεί βουλευτική έδρα ΠΟΤΕ...»

Τρομερές κατηγορίες από βουλευτές

Ο Κοντονής, σήμερα ασχολείται με την ελληνική Δικαιοσύνη, από την θέση του αρμόδιου υπουργού, αλλά ταυτόχρονα, με ανθρώπους πού ΕΧΕΙ «ΦΥΤΕΨΕΙ» στην ΕΠΟ, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ας δούμε όμως τι λένε δεκαεννέα βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιά τον υπουργό Δικαιοσύνης με τον πιο επίσημο τρόπο, δηλαδή με Επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων :

««Στην ουσία, από το 2015 εξελίσσεται ένα σχέδιο σε πολλές πράξεις, το οποίο αποσκοπεί στη χειραγώγηση των δικαστών και καθοδήγηση του έργου της Δικαιοσύνης, ώστε να εξυπηρετούνται ενέργειες του κυβερνητικού επιτελείου…

« … Η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της προκαλεί κλυδωνισμούς και δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού, αμφισβήτησης, σύγκρουσης, απαξίωσης και νοσηρότητας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Θέτει σε κίνδυνο την αποστολή της η οποία είναι η ανεπηρέαστη απονομή της Δικαιοσύνης, η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και η άσκηση ελέγχου σε κάθε άλλη εξουσία από τα δικαστικά όργανα».

  • Μπορεί να θεωρηθώ … αναιδής και ζητώ συγνώμη γι’ αυτό, αλλά θα το γράψω. Ηρθανε … δεύτεροι και καταϊδρωμένοι, οι αξιότιμοι κύριοι βουλευτές. Η αρθρογραφία μου σχετικά με την παρεμβατικότητα του Κοντονή και τις ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ μεθόδους του, παρεμβατικότητα πλήρη από αυθαίρετες ενέργειες πού ΕΛΑΜΨΕ και ΑΣΤΡΑΨΕ στον χώρο του ποδοσφαίρου, εδώ και δύο χρόνια, ήταν συνεχής, επίμονη και αδιάκοπη. Αν είχανε διαβάσει τότε, τίποτα δεν θα σας έκανε εντύπωση σήμερα.

MIX οπαδών στη σκεπαστή

Τι θα γίνει στα Γιάννινα αύριο ; Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη, παρά μόνο να δώσω μία πληροφορία πού είχα από Γιαννιώτη φίλο. Εδωσαν, λέει, εισιτήρια γιά τη σκεπαστή ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ Παοκτζήδες. Πού σημαίνει ότι θα βρεθούν ΑΝΑΜΙΚΤΟΙ στην ίδια εξέδρα !

Κωλυσιεργούν στην ΕΠΟ γιά τους δύο

Πότε θα έρθουν οι δύο καινούργιοι ξένοι αρχιδιαιτητές ; Ενας Θεός ξέρει. Ακόμα και σ’ αυτό το θέμα, η ΕΠΟ κωλυσιεργεί και δημιουργεί προβλήματα. Εμαθα ότι θα … ενημερώσουν τον αργόσχολο αρχιδιαιτητή Περέϊρα και αυτός, λέει, «θα τους πεί τι θα κάνουν». Φέξε μου και γλίστρησα, δηλαδή.

Το φέρνουν από δω, το φέρνουν από κεί, πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και κάνουν καθυστέρηση. Και να δείτε πού τελικά θα τους φέρουν δυό – τρείς αγωνιστικές πριν το τέλος και με την προϋπόθεση ότι όλα, ή σχεδόν όλα, θα έχουν κριθεί.

Αν δεν έχουν κριθεί, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ καινούργιους ξένους αρχιδιαιτητές. Ο,τι μπορούν θα κάνουν για να ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Πάμε γιά νέα διοικούσα

Εχω όμως μία είδηση ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ – και εννοώ την παρεούλα πού ΔΙΟΙΚΕΙ την Ομοσπονδία : Το επόμενο ΔΙΑΒΗΜΑ του Ολυμπιακού, θα αφορά ΤΗΝ ΙΔΙΑ τη διοίκησή τους !

Θα ζητήσει ΝΕΑ, ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, όπως εκείνη η πρό Γραμμένου.

Και ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ότι θα γίνει δεκτό.

ΜΕ … ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΟΝΤΑ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ

Είδηση με … ουρά. Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΕΠΟ, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπου και έγινε γνωστό το αίτημα γιά τους δύο καινούργιους, ήταν ΠΑΡΩΝ και ο … ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ !

Ναι, όπως το διαβάζετε : Παρών και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ΑΓΝΩΣΤΟΝ με ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ !

Να υποθέσω του … «αρχισυνδικαλιστή» των διαιτητών ; Η, ίσως, με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ;

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ … ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Παρών ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος, πού ανέκαθεν είχε ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με την ΕΠΟ και εννοώ με την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΠΟ. Και του Σαρρή και του Γκιρτζίκη και των προηγούμενων, Γκαγκάτση, Πιλάβιου και πάει λέγοντας.

Πάντα κοντά στην ΕΠΟ ο Σιδηρόπουλος και αυτό βεβαίως δεν του έχει κάνει και ζημιά στην καριέρα του, εδώ πού τα λέμε.

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Η παρουσία του στην ΕΠΟ, συνεχίστηκε και μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής. Μην περιμένετε να γράψω περισσότερα, διότι εγώ ΠΑΝΤΑ γράφω ένα μικρό ΠΟΣΟΣΤΟ όσων γνωρίζω.

Θα σταθώ λοιπόν στον ΡΟΛΟ πού μου είπαν ότι θα αναλάβει ο Σιδηρόπουλος και γιά τον οποίο ( ρόλο ) ακριβώς ορίσθηκε τέταρτος στο αυριανό ντέρμπι.

Όπως έμαθα, ο ορισμός του Παπαπέτρου, πού έγινε ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ και ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, δημιούργησε και την ανάγκη να παρθούν κάποιες προφυλάξεις, σχετικές μες τη ροή του αγώνα.

ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ … ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ !

Για ποιο λόγο οι επιφυλάξεις ; Μα διότι ( όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά ) ο Παπαπέτρου ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ και από πλευράς ΦΥΣΙΚΗΣ κατάστασης, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμφιβολία γιά το αν και με ποιο τρόπο θα μπορέσει να βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο.

Εβαλαν λοιπόν τον Σιδηρόπουλο τέταρτο τυπικά, αλλά στην ουσία σε ρόλο ΥΠΟΒΟΛΕΑ του διαιτητή ! Εν ολίγοις, ουσιαστικά ο Σιδηρόπουλος θα ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ τον Παπαπέτρου τουλάχιστον στις υποδείξεις γιά φάσεις πού δεν θα έχει παρακολουθήσει από κοντά !

ΟΛΑ !

Όλα εκεί μέσα γίνονται ! ΟΛΑ μα ΟΟΟΛΑ !

*** Ζήτησε να προμηθευτεί επειγόντως το καινούργιο, εξελιγμένο GPS. Για να μπορεί να μάθει … «πού μένουν» με το πού θα φτάσουν στην Αθήνα.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ

Η συμβουλή πού δόθηκε στον φοβισμένο, ήταν απαξιωτικά εμψυχωτική : «Ελα μωρέ, πάντα έτσι κάνουν. Φωνάζουν γιά λίγο και μετά ξεχνάνε. Μη δίνεις σημασία».

ΛΑΘΟΣ ! ΤΩΡΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ, δεν είναι έτσι. Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει. Και θα φανεί στη συνέχεια αυτό.

Διαβάστε επίσης