Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο… μικροσκόπιο των FIFA, UEFA

Στο… μικροσκόπιο των FIFA, UEFA
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018 - 10:26

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Γενικά οι διεθνείς διαιτητές αδικούν τον Ολυμπιακό, όμως επειδή το πρωτάθλημα κρίνεται αγωνιστική με την αγωνιστική δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος. Αλλωστε, δύσκολα να πείσεις κάποιον ότι σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, από τη στιγμή που λάθη γίνονται μόνιμα εναντίον μιας ομάδας και παράλληλα υπέρ άλλων.

Δεν είναι δυνατόν άλλοι συνάδελφοί τους, οι οποίοι δεν έχουν το σήμα της FIFA να παίζουν 50-50 και οι πιο… αναγνωρισμένοι να δείχνουν ότι έχουν φιλοσοφία 80-20 κατά των «ερυθρολεύκων». Ειδικότερα ο Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος θα σφυρίξει το αυριανό παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, βρίσκεται σε περίοπτη θέση, με αποκορύφωμα ότι σε επτά αγώνες δεν έδωσε 14 πέναλτι. Επίσης, πρόσφατες είναι οι διαιτησίες του, τόσο στην τρέχουσα σεζόν με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όσο και την προηγούμενη με Ατρόμητο και ΑΕΚ στο Κύπελλο που δεν είναι τυχαίο ότι αδίκησε τους Πειραιώτες στον περσινό προημιτελικό και στον προημιτελικό Κυπέλλου, αντίστοιχα.

Παρότι ο Ολυμπιακός ζήτησε την αντικατάστασή του, ο Παπαπέτρου δεν παραιτήθηκε και η ΚΕΔ διέρρευσε ότι «οι διαιτητές (σ.σ. και ο τέταρτος Σιδηρόπουλος) θα κάνουν το καλύτερο, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια που ορίστηκαν». Πάντως, τα κραυγαλέα λάθη της ελληνικής διαιτησίας πλέον έχουν «σουξέ» και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA διεμήνυσε στον Περέιρα ότι η διαιτησία του Παπαπέτρου θα περάσει από το «μικροσκόπιο» ειδικών της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, επειδή πλέον θα παρακολουθούν πολύ στενά όσα γίνονται στην Ελλάδα.

-Η ΚΕΔ είναι βέβαιη ότι οι Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλος θα κάνουν το καλύτερο στο Καραϊσκάκη. Μόνο που το… καλύτερο δεν το είδαμε ποτέ στα ματς του Ολυμπιακού, εκτός αν εννοούν το… καλύτερο για την «εξυγίανση». Προσέξτε επίσης και την εξής λεπτομέρεια: Η ΑΕΚ αντέδρασε στο αίτημα του Σάββα Θεοδωρίδη για αντικατάσταση των Παπαπέτρου, Σιδηρόπουλου, εκδίδοντας ανακοίνωση. Δυο διεθνείς έχουν ανάγκη στήριξης;

-Η… καραμέλα της ΚΕΔ είναι ότι επέλεξε τον Παπαπέτρου, επειδή αναδείχθηκε κορυφαίος στην ψηφοφορία του ΠΣΑΠ και τιμήθηκε στη σχετική εκδήλωση. Αφενός η ψηφοφορία αφορούσε στην προηγούμενη σεζόν, αφετέρου και ο Ιβιτς αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής, αν και ο ΠΑΟΚ πήρε Κύπελλο με τη διαιτησία, ενώ μετά το διαζύγιό του με τον ΠΑΟΚ δεν βρήκε δουλειά σε άλλη ομάδα. Αντίθετα, υπάρχουν άλλοι προπονητές που παρουσιάζουν έργο.

Καθόλου τυχαίο

Όπως ανακοινώθηκε χθες ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα σφυρίξει αγώνα για τη φάση των «32» του Europa League. Όμως, η είδηση δεν είναι ότι ο… κορυφαίος «υποβιβάζεται» από το Champions League, αλλά ότι υπάρχει αλλαγή στη διαιτητική του ομάδα. Ο ένας επιπρόσθετος θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Καλογερόπουλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αλλαγή είναι μόνιμη. Τελικά στη ζωή και στη διαιτησία, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Διαβάστε επίσης

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς

Ωμά και προκλητικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου παραδέχθηκε συμφωνία. «Δεν θα παίξουν οι τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ», δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ο Βασίλης Μπέτσης.