Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς
Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018 - 17:42

Αντιγράφουμε δήλωση του προέδρου του Ατρομήτου, Βασίλη Μπέτση στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Metropolis 95.5», στις 15 Ιανουαρίου, σε ερώτημα αν θα παίξουν οι δανεικοί του ΠΑΟΚ (Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ουάρντα) στην ομάδα του Περιστερίου, στους μεταξύ τους αγώνες για την προημιτελική φάση (σ.σ. η ρεβάνς είναι αύριο) του Κυπέλλου: «Δεν θα παίξουν οι τρεις ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια συμφωνία κυρίων με τον ΠΑΟΚ, και εμείς έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις συμφωνίες μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι».

Με βάση όσα προηγήθηκαν στον …μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν αυτή η ομολογία αφορούσε άλλη ομάδα, οι δηλώσεις του Μπέτση θα προβάλλονταν δεόντως, θα ήταν σκάνδαλο και κάποιοι θα ζητούσαν δικογραφία. Αλλωστε έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όμως, επειδή έχουμε… εξυγίανση, εξαφανίστηκαν και οι εισαγγελείς.

Επισημαίνουμε τα εξής:

1) Περιορισμός στους δανεικούς δεν υπάρχει και καλά έκανε ο Ατρόμητος και πήρε παίκτες από τον ΠΑΟΚ.

2) Η συγκεκριμένη «συμφωνία κυρίων» δεν ανακοινώθηκε, όταν τέθηκαν στη διάθεση του Κάναντι.

3) Η σούπερ ξεφτίλα είναι ότι δεν προβλέπεται από πουθενά να μην παίζουν οι δανεικοί εναντίον της ομάδας που ανήκουν, κάτι που άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται και ο πρόεδρος του Ατρομήτου, για αυτό και κάνει λόγο «για συμφωνία κυρίων». Παρόλα αυτά οι δανεικοί είθισται να έχουν κίνητρο όταν παίζουν εναντίον της ομάδας τους για να αποδείξουν ότι κακώς δεν ανήκουν σε αυτή.

4) Ο Ατρόμητος έχει δανεικούς και από τον Ολυμπιακό, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει «συμφωνία κυρίων», επειδή δεν προβλέπεται. Για αυτό και οι Ρισβάνης, Γιαννιώτης, οι οποίοι αγωνίστηκαν κανονικά και είχαν εξαιρετική απόδοση στο παιχνίδι της 6ης Αγωνιστικής, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1.

Το… δεδικασμένο

Μπορεί η ιστορία να μην είναι πρόσφατη αλλά είναι ιδιαίτερα γνωστή, με βάση την τελευταία δικογραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου που κρατά σε ομηρία ένα σωρό παράγοντες (μεταξύ των οποίων και τους Μαρινάκη, Σπανό). Από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη ελήφθη σοβαρά υπόψη ισχυρισμός του τότε τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού Τάκη Φύσσα πως ο Ρικάρντο Σάντος, ανιψιός και συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική, του είπε ότι ο Σα Πίντο πιέστηκε από παράγοντες της ομάδας του για να μη χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες εναντίον του Ολυμπιακού.

Κατηγορηματικά…

Τον ισχυρισμό του Φύσσα δεν επιβεβαίωσε κανείς από όσους ανέφερε ο τότε παράγοντας του Παναθηναϊκού, ενώ οι Σπανός, Αγγελόπουλος, στους οποίους δεν επιβλήθηκε ο παραμικρός περιοριστικός όρος, διέψευσαν κατηγορηματικά τα πάντα. Ο πρώτος είχε κάνει λόγο «για μία αστεία υπόθεση», προσθέτοντας ότι «στηρίχθηκε σε μία αστεία κατάθεση ενός ψευδομάρτυρα και θα αποδεχθεί σύντομα η αλήθεια. Θα αποδειχθεί στο δικαστήριο πώς ο Ατρόμητος είναι μία καθαρή ομάδα, όπως την ξέρουν όλοι και δεν έχει εμπλακεί σε περίεργους αγώνες».

Ο Πατράλης έπαιξε

Τρεις δανεικούς σε άλλη ομάδα της Λίγκας δεν έχει δώσει ο ΠΑΟΚ. Όμως, έχει παίκτες και σε άλλες ομάδες. Η εξαίρεση στον… κανόνα αποτέλεσε ο Μανώλης Πατράλης, ο οποίος είναι δανεικός στον Πλατανιά και έπαιξε δέκα λεπτά στο μεταξύ τους παιχνίδι στα Χανιά, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0. Εναντίον της ομάδας που ανήκει δεν αγωνίστηκε ούτε Λάμπρου στο ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-1, ενώ ο Μελίσσας έχει μόνο δυο συμμετοχές στη Λαμία.
Τον Ιανουάριο ο ΠΑΟΚ έδωσε δανεικούς στον Παναθηναϊκό τους Κάτσε, Μυστακίδη και ενδιαφέρον έχει αν υπάρχει «συμφωνία κυρίων» για να μην αγωνιστούν στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λεωφόρο.

Η δήλωση Κοντονή

Ο Σταύρος Κοντονής είχε συμπεριλάβει στο αθλητικό νομοσχέδιο, που έφτασε μέχρι τη διαβούλευση, διάταξη για να απαγορεύονται οι δανεισμοί παικτών μεταξύ ομάδων της Superleague. Στόχος του ήταν να εξαλείψει τις... εξαρτήσεις μεταξύ των ομάδων και των διοικήσεων τους. «Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Superleague και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται στην Ισπανία», σημείωσε χαρακτηριστικά στην "Real News".

Διαβάστε επίσης