Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν ενοχλεί μία απώλεια τίτλου ή μία ήττα, άλλα ενοχλούν περισσότερο!

Δεν ενοχλεί μία απώλεια τίτλου ή μία ήττα, άλλα ενοχλούν περισσότερο!
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018 - 17:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Τρέλα! Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τη φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό. Μία σεζόν που ακόμα δεν έχει τελειώσει και δεν ξέρουμε τι άλλο έχουμε να δούμε. Η αλήθεια είναι όμως πως οι περισσότεροι πλέον δεν περιμένουν να δουν και φοβερά πράγματα. Μέσα μου πίστευα πως η ομάδα θα περάσει την ΑΕΚ, όπως μέχρι την Τετάρτη πίστευα ότι θα γυρίσει και το πρωτάθλημα. Τρελός; Μπορεί, ναι, αλλά έτσι είχα μάθει τον Ολυμπιακό από μικρός. Ήξερα πως τη στιγμή που είναι με την πλάτη στον τοίχο, την στιγμή που οι αντίπαλοι του έχουν πάρει… αέρα θα βγάλει αντίδραση και τους κόψει την γλώσσα.

Δυστυχώς, αλλά την Τετάρτη το βράδυ με απογοήτευσε περισσότερο η αντιμετώπιση που έτυχε το ματς από την ομάδα παρά η νέα ήττα από την ΑΕΚ και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Ας έβλεπα αντίδραση, ας έβλεπα παίκτες με το μαχαίρι στα δόντια, ας έβλεπα παίκτες που να… σκοτώνονται και ας έχανε ο Ολυμπιακός. Τουλάχιστον θα ήξερα πως ο Ολυμπιακός ήταν εκεί, αντέδρασε και έδειξε το dna του. Τώρα δεν είδα τίποτα απ' όλα αυτά και αυτό είναι που μου προκάλεσε μεγαλύτερη απογοήτευση και πίκρα.

Πολλά φταίνε γι' αυτή την κατάσταση. Πρώτα απ' όλα στο ρόστερ της ομάδας η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών βλέπουν τον Ολυμπιακό είτε ως σκαλοπάτι για την καριέρα τους, είτε ως μαγαζί γωνία. Δηλαδή έχουν στο μυαλό τους "άντε να παίξουμε 5-6 ματς το χρόνο να κάνουμε μεταγραφή". Η άλλη άποψη είναι ότι τα χρήματα μπαίνουν στην ώρα τους, υπάρχει κύρος και αίγλη γιατί φοράς τον Έφηβο στο στήθος, κάνεις τη μεγάλη ζωή, έχεις τις ανέσεις σου και δεν τρέχει και τίποτα, τον καφέ με θέα τη θάλασσα θα τον πιω είτε αποκλείστηκα από την ΑΕΚ, είτε την πέρασα.

Δυστυχώς, αλλά αυτή η πάστα ποδοσφαιριστών που υπάρχει στο Ρέντη δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσει. Δεν θα σκάσουν, βρε αδερφέ, αν μείνουν έξω από την ΑΕΚ. Έχουν άλλες έννοιες στο μυαλό τους. Δεν είναι όπως πριν 15-20 χρόνια που ντρέπονταν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Δεν αφουγκράζονται την ψυχολογία του κόσμου. Για όλα αυτά φυσικά και δεν φταίνε μόνο αυτοί. Πρόκειται για καλομαθημένους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν μάθει ούτε την κριτική να δέχονται και να ακούν.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά και έχω την αίσθηση ότι θα αλλάξουν πολλά από εδώ και πέρα. Πρώτα απ' όλα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κορμός ποδοσφαιριστών για χρόνια. Παίκτες που θα ταυτιστεί μαζί τους ο κόσμος, εκείνοι θα ταυτιστούν μαζί του, θα πονέσουν την ομάδα και θα παίξουν γι' αυτή και όχι για την πρόταση που μπορεί να έρθει. Με τη λογική που έχει ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει πολύ περισσότερα από ένα Κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα.

Στον σύλλογο η διοίκηση και ο προπονητής είναι αυτοί που θα πρέπει να κάνουν κουμάντο και οι υπόλοιποι απλά να υπηρετούν αυτούς. Είναι ξεκάθαρο πως οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών δεν βοήθησαν και δεν πρόκειται να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Δεν τον βοηθούν επίσης και οι συνεχόμενες και πολλές αλλαγές ποδοσφαιριστών. Οφείλει η ομάδα να βρει μία σταθερά και με αυτή να προχωρήσει έτσι ώστε να πάρει πίσω όλα αυτά που χάνει και φυσικά δεν αναφέρομαι στους τίτλους.

Ειλικρινά δεν με ενοχλεί ούτε μία ήττα, ούτε η απώλεια τίτλων. Αντίθετα θεωρώ πως όλα αυτά που συμβαίνουν μόνο σε καλό μπορεί να βγουν και τον Ολυμπιακό πάλι μπροστά τους θα τον βρουν.

ΥΓ.: Μπορεί να ξενίσει σε κάποιους, αλλά χρονιά που έχω απώλειες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι ως μη γενόμενη. Δεν σημαίνει πως δεν θα στεναχωρηθούμε, αλλά είναι ως μη γενόμενη…

ΥΓ.2: Τα… ακούει και ο Μιραλάς από την Τετάρτη. Αλήθεια είναι πως ο Βέλγος δεν έχει δώσει αυτά που περίμεναν στον Ολυμπιακό, όμως ας δούμε και σε τι σύνολο εντάχθηκε. Έχει νεύρα και αυτός και το δείχνει.

ΥΓ.3: Ο κόσμος ήταν οργισμένος στο Ρέντη για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρονιά. Και ήταν οργισμένος με την ίδια του την ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές της και όχι μόνο. Καλό θα είναι να μην το περάσουν στο… ντούκου όλο αυτό.

ΥΓ.4: Δεν έχω σκοπό να μπω σε ανάλυση ούτε του ματς του ΟΑΚΑ, ούτε όσων είδαμε τις τελευταίες ημέρες. Όπως επίσης δεν μπορώ να θεωρήσω υπεύθυνο τον Γκαρθία και τον κάθε… Γκαρθία. Άλλωστε ο μεγάλος στόχος ήταν η είσοδος στους ομίλους του Champions League.

ΥΓ.5: Ολυμπιακός δεν είναι οι τίτλοι και οι νίκες. Ολυμπιακός είναι η 8η Φεβρουαρίου 1981! Κανείς δεν θα ξεχάσει αυτή την ημέρα, κανείς δεν θα ξεχάσει τα παιδιά που χάθηκαν στα τσιμέντα του "Γ. Καραϊσκάκης".

Διαβάστε επίσης

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς

Σούπερ ξεφτίλα με τους δανεικούς

Ωμά και προκλητικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου παραδέχθηκε συμφωνία. «Δεν θα παίξουν οι τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ», δήλωσε στις 15 Ιανουαρίου ο Βασίλης Μπέτσης.