Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφραγίδα… σκότους στη διαιτησία

Σφραγίδα… σκότους στη διαιτησία
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 - 22:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο αρχικά επικοινωνιακός αρχιδιαιτητής, Βίτορ Μέλο Περέιρα δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που μας είχε συνηθίσει. Ο Πορτογάλος δεν παίρνει θέση για τις προκλήσεις των διαιτητών που αλλοίωσαν τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, έχει μεν ανοιχτές τις θύρες της ΚΕΔ για όλους του παράγοντες, όμως το χειρότερο είναι ότι βάζει σφραγίδα… σκότους στη διαιτησία.

Ουδεμία ενημέρωση από πλευράς Πορτογάλου στους φιλάθλους για το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντησή του με τον «διοικητή» της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, στην οποία δεν ήταν παρόντες τα μέλη της ΚΕΔ (σ.σ. άλλο… μυστήριο κι αυτό). Οι μόνες διαρροές που βγήκαν είναι από την πλευρά Μελισσανίδη, πως η συνάντηση διήρκησε πάνω από 45’ και πως ζήτησε «ισονομία για όλους». Δηλαδή, εννέα αγωνιστικές πριν από το τέλος ο Μελισσανίδης θυμήθηκε ότι δεν υπάρχει ισονομία και πήγε να την κατοχυρώσει;

Αντί επίσημης ανακοίνωσης, διέρρευσαν το πολύ πέντε-δέκα λέξεις για μια συνάντηση διάρκειας 45’ με τον παράγοντα που κάνει κουμάντο στην ΑΕΚ, η οποία κατά γενική ομολογία είναι μια από τις ευνοημένες ομάδες του πρωταθλήματος, με χαρακτηριστική απόδειξη το πέναλτι του Βάτσιου (Δυτικής Αττικής) σε φάση εκτός περιοχής και με το οποίο η ΑΕΚ νίκησε τη Λαμία στο Περιστέρι.

Δηλαδή, με βάση τη διαρροή θα πρέπει να μίλησαν 45 δευτερόλεπτα και όχι 45 λεπτά! Στον υπόλοιπο χρόνο μιλούσαν για το πέταγμα της πεταλούδας, για την αξία της σιωπής.

Γιατί ο Πορτογάλος δεν θέλει διαφάνεια στη διαιτησία;

-Η συνάντηση του Μελισσανίδη με τον Περέιρα προηγήθηκε της δυσαρέσκειας της ΑΕΚ, με αφορμή το πέναλτι που έδωσε ο Θάνος (Γρεβενών) υπέρ του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο και της διαρροής ότι «στο παιχνίδι μας με τη Λαμία έγιναν τρεις τέτοιες φάσεις αλλά καμία δεν δόθηκε πέναλτι». Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια στη διαιτησία.Τι περισσότερο μπορεί να δώσει στην ΑΕΚ ή να… κόψει από τον ΠΑΟΚ.

-Ενδιαφέρον θα έχει και η… αντίδραση του ΠΑΟΚ με αφορμή την επίσκεψη του Μελισσανίδη. Αλλωστε οι Θεσσαλονικείς έχουν τρεις πρώην διαιτητές στις τάξεις τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Επίσης, μπορεί να την… πάτησαν με την έδρα του τελικού, όμως αν περάσουν τον Πανιώνιο έχουν την πλειοψηφία στην ΕΠΟ για να αλλάξουν το ΟΑΚΑ! Θα το δείτε…

Πως το επέτρεψαν ;

Από τη μια πλευρά η ΕΠΟ έβγαλε σκληρή ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού, λες και επρόκειτο για αντίπαλη ΠΑΕ. Από την άλλη ο αναπληρωτής πρόεδρός της, Νίκος Βακάλης σύμφωνα με φωτογραφικά στιγμιότυπα συνόδευε τον Μελισσανίδη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πάρκο Γουδί. Πρόκειται για δυο γεγονότα από τα οποία ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όπως, το τελευταίο ισχύει και για το ότι ο Μελισσανίδης, ο οποίος δεν έχει θεσμική ιδιότητα στο ποδόσφαιρο, ούτε και στην ΑΕΚ, πήγε στην ΕΠΟ για να ζητήσει «ισονομία για όλους». Πάλι καλά που πρόλαβε και δεν το άφησε για τον Ιούνιο. Πάλι καλά που τα λένε χωρίς να γελάνε. Κατόρθωμα της… εξυγίανσης είναι κι αυτό.

Διαβάστε επίσης

Καμαρώνει αντί να ντρέπεται

Καμαρώνει αντί να ντρέπεται

Η βαθμολογία αλλοιώθηκε αλλά ο Περέιρα δεν ακούει τις φωνές, ούτε βλέπει τις διαιτητικές «σφαγές» κατά του Ολυμπιακού και δηλώνει ανεξάρτητος.

Εκτός τόπου και χρόνου

Εκτός τόπου και χρόνου

Για ποιους λόγους η αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό ισοδυναμεί με πρόκληση. Στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή υπάρχουν γεγονότα που δεν έχει γίνει