Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο… χορός των κωλυμάτων των διαιτητών

Ο… χορός των κωλυμάτων των διαιτητών
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018 - 22:18

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οσο το πρωτάθλημα προχωρά, με συνέπεια να ανεβαίνει και ο δείκτης δυσκολίας, αφού πλέον αγωνιστική με την αγωνιστική κρίνονται και οι στόχοι των ομάδων, τόσο αυξάνονται και τα κωλύματα των διαιτητών, είτε λόγω τραυματισμών, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για επαγγελματικούς. Χώρια που δίνεται και η εντύπωση ότι διαιτητές που είναι τιμωρημένοι καταφεύγουν στη… λύση του κωλύματος, δηλαδή ζητούν να μην οριστούν για κάποιοι χρονικό διάστημα ή… μέχρι νεωτέρας.

Ενόψει της 22ης Αγωνιστικής, η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα τα κωλύματα έκαναν… ρεκόρ σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Πιο συγκεκριμένα ζήτησαν να μην οριστούν έξι διαιτητές και δυο βοηθοί! Απόδειξη ότι αγωνιστική με την αγωνιστική γίνονται όλο και περισσότερα.

Όμως, η ΚΕΔ θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα, επειδή η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Και δεν το λέμε εμείς, παρά διαιτητές που θεωρούν ότι συνάδελφοί τους προφασίζονται διάφορους λόγους για να αποφύγουν τις αγωνιστικές δυσκολίες. Ετσι κυκλοφορεί στη διαιτητική πιάτσα και όποιος θέλει το πιστεύει, για αυτό και η ΚΕΔ θα πρέπει να βρει τι συμβαίνει, επειδή, με βάση την ανακοίνωση των κωλυμάτων, οι αφορμές, έστω και για να παίρνουν μπρος οι… κακές γλώσσες, είναι πολλές. Εμείς θεωρούμε ότι οι ρέφερι και οι βοηθοί έχουν όντως πρόβλημα και ζητούν να μην επιλεγούν.

Για εκείνο που έχει ευθύνη η ΚΕΔ έχει σχέση με τους τιμωρημένους. Δεν είναι δυνατόν ρέφερι που έχουν πάρει χαμηλό βαθμό σε προηγούμενα παιχνίδια, όπως ο Παπαπέτρου για τα λάθη του στο ματς πρωταθλήματος Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 ή ο Καλφάκης που στα Γιάννινα μέτρησε γκολ του Πέλκα, αν και ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ, να βρίσκονται στον πίνακα των κωλυμάτων.

Η έχουν βάλει κώλυμα, ή είναι τιμωρημένοι. Και τα δυο μαζί δεν ισχύουν, επειδή δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Δηλαδή, οι Παπαπέτρου (Αθηνών), Καλφάκης (Χανίων) θα έπαιζαν αν δεν είχαν πάρει χαμηλό βαθμό στα προηγούμενα παιχνίδια τους; Μάλιστα ο Καλφάκης έβαλε κώλυμα για προσωπικούς λόγους «μέχρι νεωτέρας»! Εντάξει, οι τιμωρίες (σ.σ. «πρέπει να πάει για ξεκούραση», λένε οι αρμόδιοι) δεν πρέπει να ανακοινώνονται, όμως πάει πολύ, μέσω των κωλυμάτων, να δικαιολογούνται προηγούμενες κακές εμφανίσεις διαιτητών και βοηθών.

Διαβάστε επίσης

Εγραψαν ιστορία!

Εγραψαν ιστορία!

Εχουμε τη μόνη ΚΕΔ παγκοσμίως που... αγκαλιάζει την τηλεκριτική διαιτησίας...