Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχουν σφυγμό Ταχτσίδης, Οτζίτζα, προκλητικός ο Νεοφυτιάδης

Έχουν σφυγμό Ταχτσίδης, Οτζίτζα, προκλητικός ο Νεοφυτιάδης
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 - 09:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είναι εύκολα να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο, όμως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να ξεπεράσει και αυτές τις συνθήκες και να τελειώσει το πρωτάθλημα τιμώντας την ιστορία του. Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήρθε μετά από μία σειρά χαμένων αγώνων και συγκεκριμένα βρίσκοντας τη τελευταία νίκη ένα μήνα πριν, στις 21 Ιανουαρίου με την Ξάνθη στο Φάληρο. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες που ήταν και το βασικό ζητούμενο και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Αν οι επιθετικοί του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Αυτή τη περίοδο, όμως, το θέμα είναι να δεις κάποια πράγματα από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Κόντρα στον Πανιώνιο δύο είναι αυτοί που ξεχώρισαν και έκαναν την διαφορά. Ταχτσίδης και Οτζίτζα ήταν όλος ο Ολυμπιακός. Ποιότητα και ψυχή έβγαλαν αμφότεροι και από τα πόδια τους περνούσε όλο το παιχνίδι της ομάδας.

Ο Έλληνας χαφ, άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχει κερδίσει πολλούς στο Ρέντη και δικαιολογημένα. Βάζει πάνω απ' όλα την ομάδα και δείχνει πως έχει επίγνωση της κατάστασης και της σοβαρότητας. Ο Βέλγος από τη πλευρά του είναι ό,τι ποιο ποιοτικό απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Θρύλο, αρκεί φυσικά το μυαλό του να είναι καλά.

Η ουσία είναι ότι στον Πειραιά θα πρέπει να είναι ήρεμοι, διότι έρχεται μία σειρά αγώνων που εκεί θα πρέπει να παλέψουν για τον σύλλογο και τους εαυτούς τους. Αρχής γενομένης από το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Ανεξάρτητα από το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός οφείλει να πάει εκεί ήρεμος και να παίξουν όσοι έχουν επίγνωση της κατάστασης και της σημασίας της αναμέτρησης.

ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟ… ΒΙΟΛΙ ΤΗΣ

Μπορεί να έχει χαθεί πολύ έδαφος στη… μάχη του τίτλου, όμως, η διαιτησία συνεχίζει το… βιολί της. Δύο πεντακάθαρα πέναλτι έχει "καταπιεί" ο διαιτητής Νεοφυτιάδης στο ματς με τον Πανιώνιο και σε γενικές γραμμές κάνει εχθρική διαιτησία προς τον Ολυμπιακό. Ακόμα και τώρα συνεχίζεται το… κυνήγι στην ομάδα και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη. Μοιάζουν ψιλά γράμματα για ορισμένους, όμως, όταν δεν δίνεις το εξόφθαλμο πέναλτι στο 7' και στη συνέχεια μπροστά στα μάτια σου σφυρίζεις αδιάφορα στο κράτημα στον Ανσαριφάρντ δείχνει πολλά. Έχει μείνει πίσω η ομάδα του Πειραιά, όμως, κάποιοι δεν λένε να σταματήσουν. Ακόμα και αυτές οι καταστάσεις πρέπει να πεισμώσουν τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και να αποδείξουν στα επόμενα ματς πως έχουν σφυγμό και να βγάλουν αντίδραση.

Δεν είναι πάντως τυχαία η αντιμετώπιση που είχε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Και δεν είναι τυχαία γιατί με οκτώ ματς να μένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος κάποιοι φοβούνται ακόμα τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ακόμα και με το -3 τον φοβούνται. Όσο κι αν ακούγεται ακραίο σε κάποιους σκεφτείτε μόνο πόσα αλλάζουν με ένα διπλό στην Τούμπα και με τον ΠΑΟΚ να έχει να πάει σε Τρίπολη και Περιστέρι.

Ας το καταλάβουν όλοι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πετάξουν λευκή πετσέτα και θα πρέπει να δείξουν σε όλους πως ο Ολυμπιακός θα μείνει ζωντανός και όρθιος μέχρι τη τελευταία αγωνιστική.

ΥΓ.: Και στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ο Χατζισαφί απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης που αξίζει να παίρνει χρόνο και ευκαιρίες στον Ολυμπιακό.

ΥΓ.2: Το άγχος έχει κυριεύσει τον Νικολάου με αποτέλεσμα να του κάνει πολύ κακό μέσα στο παιχνίδι. Ο νεαρός στόπερ δείχνει επηρεασμένος από την πίεση που υπάρχει και ίσως θα ήταν προτιμότερο να προστατευτεί. Και ο ίδιος, πάντως, θα πρέπει να καλλιεργήσει το ταλέντο που έχει και να εξελιχθεί.

Διαβάστε επίσης

Σκανδαλάρα αν δεν αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ

Σκανδαλάρα αν δεν αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ

Στα Γιάννινα έλαβαν χώρα επεισόδια πρωτοφανούς αγριότητας από τους οπαδούς του και υπάρχουν πολλά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Γιατί ο αθλητικός δικαστής, Σπυρίδων Καποδίστριας δεν έχει καμία δικαιολογία και είναι μονόδρομος οι -3 βαθμοί.

Εγραψαν ιστορία!

Εγραψαν ιστορία!

Εχουμε τη μόνη ΚΕΔ παγκοσμίως που... αγκαλιάζει την τηλεκριτική διαιτησίας...