Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όφειλαν εδώ και χρόνια μία συγγνώμη, είναι υποχρεωμένοι να σέβονται

Όφειλαν εδώ και χρόνια μία συγγνώμη, είναι υποχρεωμένοι να σέβονται
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 - 12:44

Εδώ και πολλές δεκαετίες ο Ολυμπιακός βιώνει στο γήπεδο της Τούμπας πολύ άγριες καταστάσεις. Έχουμε δει να εκτοξεύονται κάθε λογής αντικείμενα από την κερκίδα. Ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν ιπτάμενα γυάλινα μπουκάλια και να ευχαριστούν τον Θεό που γύρισαν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους, στις οικογένειες τους. Ο Ολυμπιακός πήγε να παίξει στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να είναι πρωτοπόρος και να τον περιμένει για να κάνει φιέστα. Τον αντιμετώπιζε όλη την εβδομάδα σαν ομάδα της σειράς.

Παράλληλα όλη την εβδομάδα έκαναν αγώνα δρόμου για να πείσουν τον κόσμο τους να μην κάνει το παραμικρό. Να τον πείσουν για κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο όταν η ομάδα τους είναι στην κορυφή. Να κάνουν κάτι για πιο λόγο και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που έχεις βάλει αρκετά γκολ οφσάιντ. Κι όμως κάτι ήξεραν και έκαναν τόσες εκκλήσεις. Οι εικόνες από τις αθλιότητες της Τούμπας δεν σβήνουν. Τις είχαν στο μυαλό τους και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ.

Ξέρουν ποιοι είναι οι οπαδοί τους και τι μπορούν να κάνουν. Και το έκαναν τελικά. Χτύπησαν τον προπονητή του Ολυμπιακού και κλοτσάνε την ευκαιρία να κατακτήσουν το τρίτο τους πρωτάθλημα. Για να περάσουμε στο… ζουμί της υπόθεσης. Ο ΠΑΟΚ βγαίνει τώρα και κατακρίνει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ που έφυγε τρέχοντας από τη Λεωφόρο για τον ίδιο λόγο. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος δεν είπε ένα «ευχαριστώ» στον Ολυμπιακό σε εκείνο το ματς με τον Σίλβα που δέχτηκε αντικείμενο και έμεινε να παίξει.

Αντίθετα σε εκείνο το παιχνίδι κατηγορήθηκε κιόλας ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του που τον προδώσαν την Κυριακή το βράδυ έκαναν ντου στο γήπεδο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η ασυδοσία της Τούμπας. Το κακό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός είναι ότι αυτό θα έπρεπε να το είχε πράξει πολλά χρόνια πριν.

Έστω και τώρα, όμως, τους δίνει ένα καλό μάθημα ότι θα πρέπει να σέβονται τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Κανείς δεν είπε να μην πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, αλλά να σέβεται τον αντίπαλο του και την ιστορία του. Δεν γίνεται να ξεχνάς ποιον έχεις απέναντι σου και να έχεις καβαλήσει μία… καλαμιά και να πηγαίνεις. Η έπαρση είναι κάτι που γυρίζει μπούμερανγκ.

Το τρομερό της υπόθεσης, όμως, είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο. Τον κόσμο που πρόδωσε την ίδια του την ομάδα σε μία χρονιά που πήγε να γράψει ιστορία. Τόσα χρόνια μία συγγνώμη δεν ζήτησε κανείς από τον Τζόρτζεβιτς, τον Γιαννακόπουλο, τον Ντομίνγκες, τον Μιραλάς, τον Σίλβα, τον Μίτσελ και πολλούς άλλους που μου διαφεύγουν. Σεβασμός, λοιπόν στον μεγάλο αντίπαλο και την ιστορία του!

Διαβάστε επίσης