Ντουντούκα
Όσοι δεν είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι, δεν θα φοράνε αυτή τη φανέλα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 - 23:33

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πολλές απορίες προκαλεί η παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, έστω και με… καπέλο τον Ισπανό Φερνάντεζ Μαρίν, αφού ο Πορτογάλος δεν θα έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο των ορισμών. Επί των ημερών του η διαιτησία επέστρεψε στο… σκοτάδι, με ασυλία στα κραυγαλέα λάθη και με έντονη τη φημολογία για… παράκεντρα που επηρέαζαν αλλά και την υποψία ότι δεν έκανε ο ίδιος τους ορισμούς. Επιπλέον γιατί άργησε τόσο πολύ να υλοποιήσει της πρόταση της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA; Κι αυτό σε βάρος του είναι.

Μπορεί στο σεμινάριο των διαιτητών στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, ο Περέιρα να δήλωσε πως αυτός επιλέγει τους διαιτητές, όμως δεν εξήγησε γιατί είχαν την ίδια φιλοσοφία με αυτούς των Τριτσώνη, Κουκουλάκη από τους οποίους πήρε τη… σκυτάλη στην ΚΕΔ. Παρόλα αυτά, λίγες μέρες μετά, συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής (;) της ΚΕΔ εκτέθηκε, επειδή ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ ζήτησε να τον πλαισιώσουν δυο ακόμη ξένοι αρχιδιαιτητές.

Η διαιτησία αλλοίωσε το πρωτάθλημα, χαμός έγινε και γίνεται και στο Κύπελλο και ο Περέιρα έχει επτά μήνες στην Ελλάδα. Όμως, αυτός «χειροκροτούσε» και δήλωνε ευχαριστημένος από την εικόνα της διαιτησίας. Πως μπορούν να ξεχαστούν όλα αυτά, έστω και αν FIFA και UEFA… κούρεψαν τις αρμοδιότητές του. Το δίδυμο της διαιτησίας (Τριτσώνης, Κουκουλάκης) είχε γίνει… τρίδυμο. Δηλαδή, ο ένας χειρότερος από τον άλλον…

Εκτέθηκε με τις «γερές βάσεις»

Ενας ακόμη λόγος που πρέπει να φύγει και ο Περέιρα, μαζί με τους Τριτσώνη, Κουκουλάκη έχει να κάνει και με τον δημόσιο απολογισμό του, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε, συγκεκριμένα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μετά την πρόταση των FIFA, UEFA να φύγει το δίδυμο και να αντικατασταθεί από δυο ξένους αρχιδιαιτητές. Εμμέσως ο Περέιρα τους στήριξε, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν μπει «γερές βάσεις για μια νέα εποχή στην Ελληνική διαιτησία».

Ακόμη διαβεβαίωνε ότι «η διαιτησία μπορεί να βελτιωθεί μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση και με σχέδια ανάπτυξης» και πως «η ΚΕΔ εργάζεται πολύ σκληρά και εστιάζει στην εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, το οποίο προφανώς και πρέπει να υποστηριχθεί από την ΕΠΟ». Εκτός τόπου και χρόνου…

-«Παρά τις συνεχόμενες διαμαρτυρίες στη δομή της διαιτησίας, η ΚΕΔ θα εξακολουθήσει να παίρνει αποφάσεις με έναν εντελώς ανεξάρτητο, συνεπή και αμερόληπτο τρόπο», μας διαβεβαίωνε ο Περέιρα στον απολογισμό των 180 ημερών. Αφενός ανακοινώσεις διαμαρτυρίας έχει βγάλει η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, αφετέρου ο Πορτογάλος μιλούσε για ανεξαρτησία, παρότι η FIFA και η UEFA τον είχαν ήδη… αδειάσει.

-Με βάση λοιπόν τον απολογισμό της πλάκας ο Περέιρα είναι εκτεθειμένος, όπως και επειδή δεν δείχνει την πόρτα της εξόδου στους Τριτσώνη, Κουκουλάκη. Ο Κρητικός θα μείνει ως υπεύθυνος για το VAR, άσχετα αν δεν διαθέτει την ανάλογη τεχνογνωσία και εκπαίδευση, ενώ ο Τριτσώνης φημολογείται ότι θα μπει επικεφαλής του τετραετούς πλάνου ανάπτυξης. Καμία σημασία που δεν θα είναι στην ΚΕΔ.

Διαβάστε επίσης