Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αδιαπραγμάτευτο αποτέλεσμα η νίκη

Αδιαπραγμάτευτο αποτέλεσμα η νίκη
Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 - 19:43

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει ποδόσφαιρο δύο εβδομάδες. Όχι με δική του ευθύνη. Τα όσα επαίσχυντα έγιναν στην Τούμπα και ο τραυματισμός του Οσκαρ Γκαρθία αποπροσανατόλισαν τους Ερυθρόλευκους. Λογικό, ως ένα σημείο. Αλλά από εκεί και πέρα δουλειά των ποδοσφαιριστών είναι να παίζουν. Και όχι να ασχολούνται με ό,τι συμβαίνει εκτός τεσσάρων γραμμών. Για αυτό δουλειά τους σήμερα είναι να νικήσουν τον Παναθηναϊκό.

Ο πρωταθλητισμός είναι στο DNA του συλλόγου του Μεγάλου Λιμανιού. Κάτι που συνεπάγεται ότι με 7 αγωνιστικές να απομένουν ως το φινάλε της σεζόν και με το πρωτάθλημα να παραμένει ρεαλιστικός στόχος, η νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι αδιαπραγμάτευτη. Όπως είναι (και θα είναι) σε κάθε παιχνίδι μεταξύ Ερυθρόλευκων και Πράσινων. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο σύλλογοι. Σε κάθε άθλημα. Το πραγματικό ντέρμπι του ελληνικού αθλητισμού δεν σηκώνει «ναι μεν, αλλά». Μόνο δίψα για τη νίκη.

Το γεγονός ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε συνθήκες πρωτοφανείς για ντέρμπι αιωνίων - χωρίς την παρουσία κόσμου- είναι από μόνο του μία συνθήκη που προκαλεί δυσκολίες. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές του Οσκαρ Γκαρθία. Για την ακρίβεια τίποτε δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Και εάν οι Ερυθρόλευκοι το έχουν αντιληφθεί, όλα θα πάνε καλά. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να υπάρξουν σοβαρά ζητήματα.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ρέντη επικρατούσε ηρεμία. Χωρίς πολλά λόγια και μεγαλοστομίες. Mε στοχευμένη δουλειά από το τεχνικό επιτελείο. Με τους παίκτες να δείχνουν προσηλωμένοι στον στόχο και ήρεμοι. Σε αντίθεση με τις ύβρεις, τις μικρότητες και τις φαιδρότητες του ΠΑΟΚ, του προπονητή και των παικτών του, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τηρήσει στάση που αρμόζει στη δική του ιστορία. Και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι που πραγματικά έχει αξία για αυτόν.

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, να σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά. Διότι η διαδικασία για επιστροφή στην κορυφή ξεκίνησε ήδη.

Διαβάστε επίσης

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος

Τα σούπερ-φάλτσα, τα «μπλόκα» στον Ολυμπιακό και η εύνοια υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ξεκίνησαν επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη αλλά συνεχίστηκαν επί θητείας του