Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκανε τη δουλειά του, παραπέμπεται, αλλά θα πάρει το... Όσκαρ της εξυγίανσης

Έκανε τη δουλειά του, παραπέμπεται, αλλά θα πάρει το... Όσκαρ της εξυγίανσης
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 - 09:47

Ο Ευαγγέλου έκανε τη δουλειά του. Αυτή για την βρέθηκε στο Καραϊσκάκη. Καλά, κακά, εξαρτάται από το πώς το βλέπει ο καθένας. Στην πράξη, ωστόσο, ο Αθηναίος διαιτητής ήταν αυτός που τελείωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα με ένα ακόμη κραυγαλέα χυδαίο και ξεδιάντροπο σφύριγμα. Ένα πέναλτι-ντροπή και με σφραγίδα εξυγίανσης. Άρα, μάλλον την έκανε καλά για τη νέα τάξη πραγμάτων του ποδοσφαίρου μας. Κι ας εξευτελίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη ο παρατηρητής διαιτησίας της αναμέτρησης Φλώτσιος (Βοιωτίας) πήγε στα αποδυτήρια και κατακεραύνωσε τον Ευαγγέλου και την ομάδα του για το πέναλτι-εφεύρεση.

«Δεν είδες ότι είναι εκτός περιοχής, είχες καλή θέση. Πώς πήρες τέτοια απόφαση;», ήταν η απορία του προς τον Ευαγγέλου, με τον ανεκδιήγητο διαιτητή να απαντάει χωρίς ντροπή: «Εγώ το είδα μέσα, το είδα πέναλτι, για αυτό το έδωσα. Ήμουν σίγουρος ότι είναι μέσα».

Εκείνη τη στιγμή ο παρατηρητής επανέλαβε ότι «ήταν έξω, θα το δεις και θα καταλάβεις». Μάλιστα απευθύνθηκε και στον επόπτη Καρατζίκα, τον οποίο ρώτησε: «Εσύ δεν είδες τη φάση, δεν είδες ότι ήταν εκτός περιοχής». Με τον Αθηναίο βοηθό να τονίζει: «Δεν είχα οπτική επαφή με τη φάση, δεν μπορούσα να το δω».

Το ίδιο ερώτημα απευθύνθηκε και στον Βάτσιο από τον Φλώτσιο, με τον... σεσημασμένο ρέφερι της εξυγίανσης να μην χρειάζεται καν να απαντήσει. Είπε, μεν, ότι δεν είδε τη φάση (αλίμονο), αλλά και να έλεγε ότι την είδε, πάλι ψέματα θα ήταν.

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος διαιτητής που πριν λίγους μήνες είχε δει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ ανατροπή ενάμιση μέτρο έξω από την περιοχή της Λαμίας. Και συνεχίζει να σφυρίζει. Και θα συνεχίσει. Γιατί έτσι γουστάρει η εξυγίανση, αυτά είναι τα εκλεκτά εργαλεία της.

Και για να τελειώνουμε. Ο Ευαγγέλου θα τιμωρηθεί για την κλοπή που έκανε στο Καραϊσκάκη. Θα μείνει έξω για να... ξεκουραστεί αλλά, επαναλαμβάνουμε, τη δουλειά του την έκανε. Άρα δεν λέει και τίποτα ότι θα μείνει εκτός για λίγο καιρό. Πάλι όταν έρθει η ώρα, πάλι θα κληθεί να κάνει τη... δουλειά του. Και θα πάρει το... Όσκαρ την εξυγίανσης. Το αξίζει.

Διαβάστε επίσης

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη

Ένας συνδυασμός από γεγονότα οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν.

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος

Ο Περέιρα έπρεπε να φύγει πρώτος

Τα σούπερ-φάλτσα, τα «μπλόκα» στον Ολυμπιακό και η εύνοια υπέρ ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ξεκίνησαν επί Τριτσώνη, Κουκουλάκη αλλά συνεχίστηκαν επί θητείας του