Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018 - 14:34

Είναι νόμος πως αν στραβώσει κάτι τότε όλα στραβά θα πάνε. Κάπως έτσι είναι η κατάσταση και στον Ολυμπιακό τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Οι Πειραιώτες βλέπουν μετά την πρόκριση τους στους ομίλους του Champions League να μην τους πηγαίνει τίποτα καλά και μάλλον ο επίλογος γράφτηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το πέναλτι που καταλόγισε ο Ευαγγέλου στο φινάλε της αναμέτρησης επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα.

Ο Αθηναίος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα σε μία ανατροπή που έγινε εκτός περιοχής. Ο Μουνιέ έκανε το γκολ και ο Ολυμπιακός έχασε δύο βαθμούς που τους είχε στα χέρια του μέχρι το 87'. Ένας Ολυμπιακός, όμως, που για να είμαστε σωστοί δεν ήταν καλός. Δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο και από το 65' και μετά κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Ακόμα και ο Παναθηναϊκός των δέκα ποδοσφαιριστών στο χορτάρι και των χιλίων προβλημάτων βρήκε το θάρρος να βγει στην επίθεση και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Και σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Ολυμπιακός παρόλο που δεν πατούσε καλά στο γήπεδο μπορούσε να "καθαρίσει" το παιχνίδι μόνο και μόνο λόγω της ποιότητας του. Ο Τζούρτζεβιτς δεν το έκανε σε δύο περιπτώσεις και δεν κατάφερε σε ακόμα ένα ματς να πετύχει ένα σημαντικό γκολ.

Κράτησε ζωντανό τον αντίπαλο του και μοιραία το πλήρωσε με την λανθασμένη υπόδειξη του Αθηναίου ρέφερι. Αν μη τι άλλο ο ίδιος ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα γι' αυτό φάλτσο σφύριγμα, διότι πέταξε ένα ημίχρονο και κατέρρευσε στο β' από ένα σημείο και μετά. Επιπλέον ήταν κακές οι αντιδράσεις που είχε ο Γκαρθία από τον πάγκο. Ακόμα και στο στήσιμο της ενδεκάδας ο Ισπανός φάνηκε να μην έχει διαβάσει το ματς όπως θα έπρεπε, ενώ και στις αλλαγές του καθυστέρησε απελπιστικά και επί της ουσίας δεν έκανε ποτέ την τρίτη, αφού πέρασε τον Μάριν στο 89'. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνετέλεσαν έτσι ώστε να χαθεί η νίκη σε ακόμα ένα ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης