Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ;
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 - 15:39

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ

Οποιος αποφεύγει να πεί την αλήθεια, θεωρείται συνυπεύθυνος για την καταστροφή

Αναμφίβολα, ήταν μία από τις χειρότερες, τις πιο ντροπιαστικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού. Και άλλες φορές δεν έχει παίξει καλά, δεν έχει ικανοποιήσει τους φιλάθλους του, τους έχει απογοητεύσει. Τόσο πολύ όμως και γιά τόσους διαφορετικούς λόγους, σπανιότατα.

Απολύτως δικαιολογημένοι οι φίλαθλοι, πλημμυρισμένοι από οργή και αγανάκτηση, να ψάχνουν να βρούν τον φταίχτη, τον υπεύθυνο για την εικόνα πού αντίκρυσαν σ ένα παιχνίδι, πού κανείς δεν πίστευε ότι θα κατέληγε με απώλειες βαθμών του Ολυμπιακού.

Βεβαίως, η κατανομή των ευθυνών πάντα είναι χρήσιμη γιά το μέλλον, αρκεί να μην είναι ΑΔΙΚΗ και να μην είναι προϊόν οργής.

Ποιος φταίει, λοιπόν ;

Θα χρησιμοποιήσω ένα είδος … «παραβολών» : Ενας επιχειρηματίας προσλαμβάνει καινούργιο διευθυντικό στέλεχος στην επιχείρησή του. Πριν αποφασίσει να προσλάβει τον νέο διευθυντή, έχει διαβάσει το βιογραφικό του, το ιστορικό του, έχει λάβει υπ’ όψιν του τις σπουδές του, τα πτυχία του, τις συστάσεις πού τον συνοδεύουν, όλα. Τον προσλαμβάνει λοιπόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις και του αναθέτει το κουμάντο της επιχείρησής του. Όμως, ο χρόνος τον διαψεύδει τις προσδοκίες του, η επιχείρηση πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και κινδυνεύει με χρεωκοπία στα χέρια του νέου διευθυντή. Φυσικά, για τον επιχειρηματία δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός της λύσης της συνεργασίας, ελπίζοντας ότι έτσι, η επιχείρησή του θα σωθεί.

Το ερώτημα πού τίθεται είναι ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ γιά την κακή πορεία της επιχείρησης ; Φταίει ο επιχειρηματίας, πού ο διευθυντής πού προσέλαβε, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις, τα έκανε θάλασσα και δεν κατάφερε να κρατήσει όρθια την εταιρεία ;

Φταίει αυτός πού ΕΦΤΙΑΞΕ την εταιρεία, αυτός πού την ΑΝΕΒΑΣΕ και την ΚΡΑΤΗΣΕ ΨΗΛΑ ;

Φταίει αυτός πού ΛΑΤΡΕΥΕΙ την εταιρεία του, αυτός πού παραμέρισε εξ αιτίας της πολλά από τα προσωπικά του συμφέροντα, αυτός πού εξ αιτίας της αγάπης γιά την εταιρεία του, παραμέρισε και έβαλε σε κίνδυνο ακόμα και την προσωπική του ζωή ;

Φταίει αυτός πού λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί σαν ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ ΚΥΜΑΤΟΘΡΑΥΣΤΗΣ απέναντι στα μανιασμένα κύματα των επιθέσεων που δέχεται η εταιρεία του, από τον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο και το κυβερνητικό παρακράτος ;

Φταίει εκείνος που αντιμετωπίζει έναν διαρκή, αμείλικτο και ανελέητο πόλεμο από τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ, την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ σε ΟΛΑ τα επίπεδα, ακριβώς γιά να προστατέψει την εταιρεία του;

Ανεπαρκής και κατώτερος των περιστάσεων

Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στην κατανομή ευθυνών. Για μένα, αυτός πού φταίει σε τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις, είναι ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ. Προσλήφθηκε ύστερα από τόσες και τόσες συστάσεις και εγκώμια, πού ο επιχειρηματίας ΕΛΑΒΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ του, γιά να τον προσλάβει. Αυτός όμως, αποδείχτηκε ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. Αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Αποδείχτηκε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για να εξυπηρετήσει την αναγκαιότητα να ΚΡΑΤΗΘΕΙ η εταιρεία ψηλά, σκοπός γιά τον οποίο άλλωστε έγινε και η πρόσληψή του.

Τα μετέπειτα, ανήκουν στον επιχειρηματία. Αυτός θα πάρει τις νέες αποφάσεις. Γιά το ΚΑΛΟ, ΠΑΝΤΑ της επιχείρησής του, αυτής πού δεν θα σταματήσει ποτέ να ΛΑΤΡΕΥΕΙ και να προσπαθεί να κρατάει στην ΚΟΡΥΦΗ.

Ο,τι ζήτησε το έχει

Και γιά να έρθουμε στα σημερινά. Την ομάδα την προετοιμάζει και την κατεβάζει στο γήπεδο ΕΝΑΣ άνθρωπος, ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. Αυτός είναι ο μοναδικός αρμόδιος, άρα και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ και γιά τα καλά, αλλά και γιά ΑΥΤΗ την ΑΠΑΙΣΙΑ, την ΟΙΚΤΡΗ εμφάνιση.

Ο,τι ήθελε και ζήτησε ο προπονητής, του το έδωσε η διοίκηση. Και παίκτες καλοπληρωμένους διαθέτει και πληρωμένους μέχρι δεκάρας και όλες τις ανέσεις έχει, όλα τα σύγχρονα εργαλεία προετοιμασίας. Εκατοντάδες οι προπονητές πού ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ‘ΔΙΝΑΝ γιά να βρίσκονται στη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Και νομίζω ότι μετά από μία τόσο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ εμφάνιση, θα έπρεπε από μόνος του ο προπονητής να είχε δώσει την λύση.

Με όπλο τη διαιτησία πέτυχαν αυτό πού ήθελαν εξ αρχής επιδίωκαν

ΜΕ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ή «αθώο» το γεγονός ότι όλα τα ΑΡΔοΜΜΕ χθες είχαν κατακλυστεί από αρνητικά θέματα γιά τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν δεχτούμε πως η ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σε άδειο γήπεδο, διαμορφωμένη με απόφαση του διαιτητή, ήταν καταστροφή, πάλι αυτός ο ωκεανός αρνητικών, χλευαστικών, υποτιμητικών δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού δεν δικαιολογείται, αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Πού φυσικά, υπάρχει.

Το θέμα είναι ( εξ αρχής ήταν ) να φύγει ο Ολυμπιακός απ’ τη μέση. Αρχικά, το θέμα αφορούσε ΚΑΙ τον Παναθηναϊκό, μετά την «επανάσταση» Αλαφούζου λόγω Κύζα. Και ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε εύκολη, πανεύκολη λεία γιά τους κακοποιούς του ποδοσφαίρου. Πολύ γρήγορα έφυγε απ’ τη μέση, με μεγάλη άνεση μάλιστα, διότι δεν ήταν ποτέ δυνατός, όσο οι άλλοι. Πάντα υστερούσε τόσο αγωνιστικά, όσο και παρασκηνιακά, κάτι πού φάνηκε και στις εκλογές της ΕΠΟ.

Με τον Ολυμπιακό όμως τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Ούτε αγωνιστικά, ούτε διοικητικά ήταν δυνατόν να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός από τους δύο συνεταίρους. Μόνο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ και ΜΟΝΟ μέσω ΕΠΟ και με υπερ-όπλο τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

Εχασε ο Πάοκ προχθές. Η Αεκ ετοιμάζεται γιά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης πού προσωπικά ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ γιά το αν θα παιχτεί στο γήπεδο. Εδώ δηλαδή μιλάμε γιά τεράστια θέματα, γιά τουλάχιστον εφάμιλλα της ισοπαλίας του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Κι’ όμως, τα ΜΜΕ του Ρώσου και του Νιάου, ΜΟΝΟ με τον Ολυμπιακό ασχολούνται. Με τις ομάδες τους ελάχιστα, έως σχεδόν καθόλου.

Και λογικό, αφού όπως είπαμε, αυτό ήταν εξ αρχής το θέμα. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Να φύγει ο Ολυμπιακός απ’ τη μέση, γιά να μείνουν ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ. Και να μπορούν, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ, να κάνουν τη μοιρασιά. Όχι στο γήπεδο. Σε κανένα σκοτεινό γραφείο, κάποιου διαδρόμου σε ανήλιαγα υπόγεια. Ισως κάποιου υπουργείου. Εκεί, όπου καταστρώθηκαν τα σχέδια ΕΞ ΑΡΧΗΣ.

Οι πέντε ( και λίγες είναι ) ακατανόητες αποφάσεις του Οσκαρ Γκαρσία

Δεν μου είναι ευχάριστο να κρίνω τις επιλογές του προπονητή, όσο και αν διαφώνησα με αυτές. Οσο και αν μου φαντάζουν σαν άδικες, απίθανες ή απίστευτες. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, όπου βλέπω την ομάδα μου αγνώριστη, να χάνει τα αυγά και τα καλάθια και να μη μπορεί, ακόμα και με αριθμητική υπεροχή να κερδίσει τον αιώνιο αντίπαλο, είναι αδύνατον να μην εκφράσω, τουλάχιστον τις απορίες μου.

Και είναι γεγονός ότι οι επιλογές του Γκαρσία μου δημιούργησαν απορίες και ερωτηματικά, πού ακόμα μένουν αναπάντητα. Γι’ αυτό και θα χαρακτηρίσω ακατανόητες κάποιες επιλογές του, πού κατά την ταπεινή μου άποψη, έπαιξαν ρόλο στην ΕΙΚΟΝΑ πού εμφάνισε η ομάδα του Ολυμπιακού, πικραίνοντας τους οπαδούς της.

Κατ’ αρχήν, η επιλογή του Οτζίτζα, ο οποίος ΠΑΝΤΑ στους αγώνες ντέρμπι πού έχει χρησιμοποιηθεί, δεν έχει καλή απόδοση. Ειδικότερα προχθές, η απόδοσή του δεν ήταν απλά κακή. Ηταν η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ δυνατή. Και η απορία μου έγκειται στο ΓΙΑΤΙ χρειάστηκαν 56 ολόκληρα λεπτά γιά να γίνει αλλαγή.

Δεύτερον, ακόμα απορώ χωρίς να μπορώ να δώσω απάντηση, πως και επιλέχτηκε ξαφνικά ο Ενχελς αντί του Σισέ, ενώ ήταν εκτός αγώνων γιά πέντε αγωνιστικές, από τις 28 Ιανουαρίου στο 1-1 με την Τρίπολη. Να προσθέσω επ’ αυτού, ότι στον αγώνα της Τούμπας στη βασική σύνθεση μετείχε ο Σισέ, ενώ ο Ενχελς ήταν εκτός αποστολής !

Τι έχουμε λοιπόν ; Βάση στα στόπερ ο Μποτία, με εναλλακτικούς – και χωρίς κάποιο πειστικό σκεπτικό – τον Σισέ και τον Ενχελς. Κι’ εδώ, να θυμηθούμε ότι σε όλα τα παιχνίδια όπου κεντρικό δίδυμο ήταν ο Σισέ με τον Ενχελς, ο Ολυμπιακός δεν είχε δεχτεί γκολ !

Τρίτον, αριστερός μπακ. Δεν θα κρίνω το γιατί προτίμησε τον Χατζησαφί, αλλά το ότι άφησε εκτός δεκαοκτάδος τον Κούτρη ! Ένα Ελληνόπουλο με ταχύτητα, δύναμη και πάθος, πού θα μπορούσε να προσφέρει ΠΟΛΛΑ σε ένα παιχνίδι πού εξ αρχής ήταν γνωστό πως θα κρινόταν από την ταχύτητα, τη δύναμη και το πάθος των παικτών. Και να συμπληρώσω, ότι κατά τη γνώμη μου η συμμετοχή του ενός στην ενδεκάδα δεν προϋποθέτει την εξαφάνιση του άλλου. ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ να παίξουν, τουλάχιστον Σ’ ΑΥΤΟΝ τον Ολυμπιακό πού είδαμε.

Τέταρτο και κατά τη γνώμη μου κορυφαίο. Επιτέλους, αυτό τον Ομάρ δεν τον βλέπει πως παίζει και κυρίως ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ στον αγωνιστικό χώρο; Δεν βλέπει ότι έχει σταματήσει εκείνες τις καταπληκτικές εφορμήσεις του προς την αντίπαλη περιοχή από τα πλάγια και ότι αποφεύγει συστηματικά να προωθεί το παιχνίδι από τη μεριά του; Με το πού θα έρθει η μπάλα στα πόδια του, φροντίζει να τη γυρίσει πίσω, στα σίγουρα, κυρίως στον τερματοφύλακα ! Δεν μπορεί, ή δεν έχει πλέον την ψυχολογία να επιχειρήσει προσωπικές ενέργειες και να αναλάβει πρωτοβουλίες ;

Ετσι όμως, παίζω … κι’ εγώ ! Να κάθομαι ακίνητος στα πλάγια, κοντά στο αράουτ και μόλις η μπάλα φτάνει στα πόδια μου την γυρίζω στον τερματοφύλακα. Και πολλές φορές με αρκετό ρίσκο. Βαρέθηκα πλέον, όχι απλά να βλέπω, αλλά να ΒΡΙΖΩ, όποτε τα βλέπω αυτά : Ρε Γκαρσία, ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ να βάλεις δεξιά, να τον … ξεκουράσεις λίγο ; Μα αν δεν έχεις, τι το ήθελες το «μικρό και ευέλικτο ρόστερ» ; Πες ότι χτυπάει, ότι αποβάλλεται, ΠΟΙΟΝ θα βάλεις μετά ; Ούτε καν έχεις δοκιμάσει κάποιον ! Γιά όνομα !

Πέμπτον : Ποια σκοπιμότητα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η αλλαγή του Μάριν στο … 88’ του αγώνα ; Η μόνη περίπτωση να τη δεχτώ θα ήταν αν ο Ολυμπιακός είχε το αποτέλεσμα και ήθελε να ξοδέψει χρόνο με την αλλαγή. Η, έστω, αν είχε το αποτέλεσμα και ήθελε κάποιον να κρατάει μπάλα και να ροκανίζει χρόνο. Εδώ όμως, η αλλαγή στο 88’ είναι ακατανόητη. Ο Μάριν ΕΠΡΕΠΕ να είχε μπεί στο παιχνίδι από το ημίχρονο κι’ όλας, αντί του παραπέοντος Οτζίτζα. Δεν έγινε τότε ; Καληνύχτα και χαιρετίσματα στους δικούς μας. Ασε πού σίγουρα ο παίκτης θα το έχει πάρει και στραβά.

Ηγετικός Φορτούνης

Δεν νομίζω ότι σ’ αυτό το παιχνίδι μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Κώστα Φορτούνη γιά ο,τιδήποτε. Το παιδί από την στιγμή πού μπήκε τα έδωσε όλα. Και ταχύτητα στην ανάπτυξη και πάθος και κέρδισε κάποια φάουλ και εκτέλεσε και το πέναλτυ με επιτυχία. Όλα αυτά, σε μια ομάδα ψυχολογικά πεσμένη, πού αδυνατούσε να αλλάξει δεύτερη μπαλιά.

Ασχετα με το αποτέλεσμα, για το οποίο ο ίδιος δεν φέρει ουδεμίαν ευθύνη, νομίζω ότι ο Φορτούνης έκανε ηγετική εμφάνιση. Υπό την έννοια ότι προσπάθησε να πάρει την ομάδα πάνω του.

Ηρθε από το Παρίσι για να είναι παρών και … εκτός γηπέδου !

Συγκινητικό το mail του καλού αναγνώστη Μπάμπη Γιαννουλόπουλου. Ηρθε στο ταχυδρομείο μου στις 02:09 ξημερώματα Δευτέρας :

«......Δεν ξέρω που να τα πώ....και τα λέω σε εσάς γιατί είστε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ..!!!

.....είχα προγραμματίσει εδώ και λίγο καιρό να έρθω από τη Γαλλία να δω το θρύλο στο ντέρμπι με το βαζελο ...

....το κεκλεισμένων των θυρών δεν με πτόησε ....ήρθα ...έκανα 2000 χλμ. και ήρθα για να ζήσω από κοντά έστω και από έξω το γήπεδο την λατρεία μου ......

Ποτέ δεν έχω απογοητευτεί τόσο πολύ .....και νιώθω όχι μόνο προδομένος αλλά και αγανακτισμένος ......Αυτό δεν είναι Ολυμπιακός ....είναι φάντασμα .....και ούτε με νοιάζει αν ήταν έξω από την περιοχή ......

Ούτε οι ανακοινώσεις τις ΠΑΕ με καλύπτουν γιατί απλά δεν έπαιξα μπάλα .....

Ας το δώσουν όπου θέλουν ....αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει μέσα στο γήπεδο να μας γεμίζει περηφάνεια ΠΑΝΤΑ

Η ομάδα είναι άρρωστη και αυτό το βλέπουμε το νιώθουμε ....και δεν μπορεί να μας ξεγελάσει κανείς ...

Ελπίζω μόνο στην αγάπη του προέδρου για την ομάδα και πως σύντομα ορθολογικά θα χτίσει τα νέα όνειρα μας.....

Φαντάζομαι πως θα νιώθετε και εσείς ....αν και όπως διαβάζω ο εγγονός σας σας έδωσε πάλι σήμερα μεγάλη χαρά ....!!

Εύχομαι πάντα τέτοια ..!!

Όσο για το θρύλο ...ως γνωστόν στα 8 το ένα δώρο ... και από του χρόνου βλέπουμε για τα υπόλοιπα

Καλή βδομάδα με υγεία»

*** Επίσης, φίλε. Οσο γιά τον εγγονό μου, πράγματι μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Κέρδισε το πέμπτο σερί χρυσό μετάλλιό του στην Ελληνορωμαϊκή. Ελπίζω να βοηθήσει ο θεός να τον δω κάποτε και Ολυμπιονίκη.

*** Ευτύχημα για τον Πάοκ το ότι παίζει χωρίς θεατές με την Κούλα.

Γλιτώνει έτσι τουλάχιστον άλλους τρείς σίγουρους μείον !

Διαβάστε επίσης

Tώρα δεν υπάρχει… Πλατανιάς;

Tώρα δεν υπάρχει… Πλατανιάς;

Θα παρέμβει η αθλητική δικαιοσύνη για τα επεισόδια στην Τρίπολη, όπως είχε συμβεί με την περσινή σκευωρία κατά του Ολυμπιακού;

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη

Ο Ευαγγέλου και τα δικά του λάθη

Ένας συνδυασμός από γεγονότα οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην απώλεια βαθμών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ψαλίδισε τις όποιες ελπίδες υπήρχαν.