Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 - 22:20

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η εικόνα του… εισβολέα Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι, ενώ απαγορεύεται η οπλοφορία στα γήπεδα ακόμη και για τους αστυνομικούς, ισοδυναμεί με τη θορυβώδη κατάρρευση του αφηγήματος της… εξυγίανσης, η οποία έχει τη σφραγίδα του Γενικού Γραμματέα της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αυτός έδωσε τις… ευλογίες του για ένα οικοδόμημα που αποδείχθηκε χτισμένο πάνω στην άμμο και ας λέει ο υφυπουργός Αθλητισμού ότι έγινε προσπάθεια για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το… τρίπτυχο της καταστροφής συμπληρώνουν η Κυβέρνηση και η ανύπαρκτη και ανίκανη ΕΠΟ.

Καμία προσπάθεια δεν έγινε. Όπως κατήγγειλε και ο Ολυμπιακός το ελληνικό ποδόσφαιρο παραδόθηκε σε συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία το λυμαίνονται εδώ και καιρό. Αλλωστε, πρόσφατα είναι και τα δημοσιεύματα της παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδας insindeworldfootball.com, εξαιτίας των οποίων η FIFA και η UEFA διασύρθηκαν διεθνώς, μαζί φυσικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Το… καμπανάκι κινδύνου είχε ηχήσει μετά τα πρωτοφανή αίσχη (επεισόδια και μαχαιρώματα) στον τελικό Κυπέλλου, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1, στο Πανθεσσαλικό. Όμως, η FIFA και η UEFA, έβαλαν τα πάντα κάτω από το χαλί και επικεντρώθηκαν πως θα περνούσε το καταστατικό-έκτρωμα από τη ΓΣ της ΕΠΟ, δίνοντας κάποιες εγγυήσεις σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τον Βασιλειάδη, για την πορεία προς την ομαλότητα, οι οποίες τελικά δεν ίσχυσαν και εκείνο που έγινε είναι: «Εσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες». Ο μόνος απώτερος σκοπός ήταν να γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ με νικητή τον Γραμμένο που είχε την στήριξη των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, οι οποίοι από τότε ήταν εχθροί και απλά μοίρασαν τις θέσεις στο ΔΣ.

Οι εκλογές στις ΕΠΣ

Στο παρασκήνιο η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε ξεφύγει από καιρό. Αλλωστε, όσοι μας παρακολουθούν γράφαμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Υπήρχαν πολλοί που προέβλεπαν διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας του πολέμου ΑΕΚ, ΠΑΟΚ αλλά και από το… δόγμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης «ή εμείς, ή κανείς». Όμως, όλοι έμειναν στις ευχές αλλά και στα ημίμετρα. Ποιος ξέχασε τις καταγγελίες για τη βία και τις απειλές στις εκλογές των ποδοσφαιρικών ενώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί η διοίκηση Γραμμένου. Όμως, κι αυτό το έβαλαν κάτω από το χαλί…

Ο άλλος μύθος

Εκτός από τον… μύθο της «εξυγίανσης» που η προπαγάνδα κατηγορούσε όσους έβαζαν εισαγωγικά στη λέξη εξυγίανση, επειδή τάχα είχαμε το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Όμως, όλοι αυτοί, μαζί και ο δήθεν αρχιδιαιτητής Περέιρα, έκλειναν τα μάτια στο ότι η διαιτησία δεν αλλοίωνε μόνο το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο. Μέχρι που φτάσαμε στο σημείο, με τον Ολυμπιακό να αδικείται μόνιμα, όμως τη διαιτησία άρχισαν να αμφισβητούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ανάλογα με το ποιος ευνοούνταν ή αδικούνταν.

Θα δουν το πολιτικό κόστος

Ο Βασιλειάδης δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνηση «αναλαμβάνει και όπου χρειαστεί το πολιτικό κόστος -άλλωστε είναι το τελευταίο που μας απασχολεί- το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες». Βεβαίως, και υπάρχει πολιτικό κόστος, καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν καταλάβει από καιρό ότι η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήθελε να δώσει το πρωτάθλημα στον Σαββίδη και δεν πρόκειται να το ξεχάσουν, όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η μεταμεσονύκτια απόφαση-τέρας της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ

Δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Superleague, αν και ξεκάθαρα προκύπτει υπαιτιότητα της. Παίζουν με τη φωτιά, καθώς η FIFA ζήτησε αυστηρές ποινές για να μην υπάρξει Grexit.

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία

Επτά μήνες μετά την εκλογή της διοίκησης Γραμμένου, όλα είναι μπάχαλο και με εσωτερικό ...εμφύλιο στη ΕΠΟ, καθώς κάποιοι είναι με το μπλοκ της ΑΕΚ και άλλοι με το μπλοκ του ΠΑΟΚ

Εμείς γεμάτοι θα είμαστε… εσείς;

Εμείς γεμάτοι θα είμαστε… εσείς;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι γεμάτος και χωρίς ποδόσφαιρο, αφού το μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη πρωταγωνιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη... Γράφει ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος

Το τρίπτυχο των σκανδάλων

Το τρίπτυχο των σκανδάλων

Επί ημερών εξυγίανσης το πρωτάθλημα και το κύπελλο κρίνουν διαιτησία, αστυνομία, όπως επίσης και η αθλητική δικαιοσύνη