Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία

Η πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 - 11:43

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Υπάρχει αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο; Παγκοσμίως ναι, όχι όμως στην Ελλάδα. Η FIFA έφτασε στο σημείο να απειλήσει, προ ολίγων μηνών, μέχρι και την Ισπανία για κρατικές παρεμβάσεις στο ποδόσφαιρο, κάτι που στην Ελλάδα έχουν γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση! Πρόσφατο παράδειγμα η διακοπή επ’ αόριστον του πρωταθλήματος και του κυπέλλου με απόφαση της Κυβέρνησης, αν και τις συνέπειες θα έπρεπε να υποστούν ο ΠΑΟΚ και ο οπλοφόρος εισβολέας της Τούμπας, Ιβάν Σαββίδης που προκάλεσαν τον διεθνή διασυρμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος παραδέχθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη συγκεκριμένη απόφαση. «Πληροφορήθηκα την απόφαση της Πολιτείας», δήλωσε ο… Πρωθυπουργός του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, προσθέτοντας ότι «είχαμε ανταλλαγή απόψεων».

Που είναι λοιπόν το αυτοδιοίκητο; Η απάντηση είναι εύκολη. Πουθενά! Και αυτό δεν είναι φυσιολογικό με βάση τα ισχύοντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Επτά μήνες μετά την εκλογή της, έχουμε να κάνουμε με την πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μιλάει με την FIFA και την UEFA και το διατυμπανίζει δημοσίως, αν και ποτέ οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές δεν συνηθίζουν να κάνουν διάλογο με κυβερνήσεις (αλλά με Γενικό Γραμματέα της UEFA τον Θόδωρο Θεοδωρίδη η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση). Επτά μήνες μετά την εκλογή της όλα είναι μπάχαλο και η διοίκηση Γραμμένου επιβεβαιώνει ότι δεν μπορεί να διοικήσει. Και γιατί να μην φταίει η ομοσπονδία για την κατάσταση που έφτασε το ποδόσφαιρο; Ποιος διοικεί την ΕΠΟ; Ο Γκιρτζίκης;

Διαβάστε επίσης

Βγάζει… μάτια το σκάνδαλο

Βγάζει… μάτια το σκάνδαλο

Γελάει ο κόσμος! Αν και υπάρχουν πολλά δεδομένα σε βάρος της η ΑΕΚ δεν κλήθηκε σε απολογία ως υπαίτια για την οριστική διακοπή.

Βάζουν στην άκρη τα… χειρουργεία

Βάζουν στην άκρη τα… χειρουργεία

Όλα έγιναν για τη διαιτησία, όμως δεν πρόκειται να στείλουν σπίτι τους τους ρέφερι που προκάλεσαν και θα συνεχιστούν τα ίδια και τα ίδια.

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ

Ντροπή! Καλύπτουν την ΑΕΚ

Δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Superleague, αν και ξεκάθαρα προκύπτει υπαιτιότητα της. Παίζουν με τη φωτιά, καθώς η FIFA ζήτησε αυστηρές ποινές για να μην υπάρξει Grexit.

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Εσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Ο συναγερμός ήχησε με τον τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό (επεισόδια και μαχαιρώματα), ενώ με τα αίσχη της Τούμπα κατέρρευσε οριστικά το αφήγημα της δήθεν εξυγίανσης