Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποφάσεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά

Αποφάσεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά
Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 - 16:05

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο προβληματισμός, επειδή λάβαμε και πολλά τηλεφωνήματα αγανάκτησης από τον κόσμο του Ολυμπιακού, είναι ο εξής: Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν διεξήχθη λόγω του τραυματισμού του Γκαρθία και ταυτόχρονα να «πέσει» και η τιμωρία της έδρας, θυμηθείτε ότι τελικά υποδέχθηκε με κόσμο την ΑΕΚ, ενώ η αθλητική δικαιοσύνη δεν επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» τους τρεις βαθμούς από το ματς με την ΑΕΚ. Συμπληρώστε επίσης, ότι ο αγώνας της Τούμπας δεν έγινε, ενώ ο αγώνας στο Καραϊσκάκη διεξήχθη κανονικά και χωρίς να κινδυνεύσουν, τόσο οι διαιτητές, όσο και οι παίκτες της ΑΕΚ, η οποία έδωσε και συγχαρητήρια για τη φιλοξενία, κάτι… σπάνιο, όταν πρόκειται για ντέρμπι.

Κι όμως, με αφαίρεση βαθμών τιμωρήθηκε μόνο ο Ολυμπιακός! Πρωτόδικα από τον ΠΑΟΚ, για τον τραυματισμό του Γκαρθία, αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί, όμως επιστράφηκαν με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων με την απόφαση-μνημείο, ξημερώματα Κυριακής, απόφαση που επικυρώθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, τόσο η Επιτροπή Εφέσεων, όσο και το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψαν τις προσφυγές των «ερυθρολεύκων». Επαναλαμβάνουμε και προσέξτε, το ένα ματς δεν έγινε, το άλλο έγινε!

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, επειδή η αθλητική δικαιοσύνη στελεχώνεται από τακτικούς δικαστές, είναι θέμα του Αρείου Πάγου να εξετάσει πως ο ΠΑΟΚ πήρε πίσω τους τρεις βαθμούς και όχι οι «ερυθρόλευκοι». Όμως, δεδομένης και της στάσης της αστυνομίας που είναι κόντρα στον Ολυμπιακό και σε άλλα ματς υπέρ των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ποιος μπορεί να δώσει άδικο σε όσους πιστεύουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με δυο μέτρα και σταθμά;

Διαβάστε επίσης