Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Σίλβα, οι μεταγραφές και ο νέος Ολυμπιακός

Ο Σίλβα, οι μεταγραφές και ο νέος Ολυμπιακός
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 - 15:24

Η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί σχετικά με το χτίσιμο του νέου Ολυμπιακού συνοψίζεται, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, στη δήλωση του Καρεμπέ σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει 20 παίκτες 23 έως 26 χρονών και μόνον 5 που ξεπερνούν τα 30 χρόνια! Με βάση αυτή τη λογική ο Ολυμπιακός πορεύεται για το αύριο και εκεί εντάσσονται όλες οι κινήσεις που κάνει ο Σίλβα στην αναδιάταξη του ρόστερ. Για παράδειγμα, είδαμε τον Γενάρη ο Πορτογάλος τεχνικός να προωθεί ως βασικό στη θέση του αμυντικού χαφ τον νεαρό Ζντιέλαρ, των μόλις 20 χρόνων. Ο οποίος έρχεται να πλαισιώσει τον 24χρονο Μιλιβόγεβιτς και τον 23χρονο Φορτούνη, σχηματίζοντας μια πολύ νεανική τριάδα μέσων πάνω στους οποίους χτίζεται ο άξονας του Ολυμπιακού και της νέας περιόδου. Και δίπλα σε αυτούς υπάρχει και ο νεαρός (22 ετών) Μπουχαλάκης, τον οποίο εκτιμά ο Σίλβα και τον προορίζει για μία από τις πρώτες επιλογές από εδώ και στο εξής.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι λοιπόν ότι αργά ή γρήγορα 35χρονοι ποδοσφαιριστές, όσο μεγάλης κλάσης και αν είναι, όπως ο Τσόρι και ο Καμπιάσο, ή δεν θα βρίσκονται στο μελλοντικό ρόστερ ή θα έχουν ρόλο δευτερεύοντα, ενισχύοντας με την πείρα τους την ενδεκάδα όταν και αν χρειαστεί. Στην ίδια λογική κινείται και η προώθηση του 20χρονου Τσιμίκα ως αριστερού μπακ πίσω από τον Μαζουακού, αλλά και του 20χρονου Βούρου ως τέταρτη επιλογή στα στόπερ, πίσω από Σιόβα, Μποτία και Ντα Κόστα. Συμπερασματικά, ο νέος Ολυμπιακός του Σίλβα –ο οποίος Πορτογάλος, κατά τη γνώμη μου, είναι η μεγάλη επιτυχία της μεταγραφικής περιόδου– θα είναι νεανικός, αθλητικός, βασισμένος σε παίκτες κάτω των 25 χρόνων, η πλειονότητα των οποίων θα είναι ποδοσφαιριστές είτε από τις ακαδημίες είτε Ελληνες ή ξένοι που έχουν ανακαλυφθεί από τους σκάουτ. Οπως ο Ζντιέλαρ, για παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση.

Και σημειώνω ότι ο Σίλβα είναι η μεγάλη «μεταγραφή» του Ολυμπιακού κατά τη χειμερινή περίοδο, επειδή, κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολο για έναν Πορτογάλο προπονητή να πει «όχι» σε μια σπουδαία πρόταση, να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ιστορικής Πόρτο. Και αυτό δείχνει ότι ο Σίλβα όχι μόνο τηρεί τον λόγο του και το συμβόλαιό του, αλλά είναι ένας προπονητής που πιστεύει σε αυτό που κάνει, στηρίζει τις επιλογές του μέχρι τέλους και δεν υπαναχωρεί σε καμία περίπτωση στους στόχους που έχει θέσει μέχρι το τέλος της σεζόν, που είναι πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκή υπέρβαση. Υπό αυτό το πρίσμα, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αναγκαιότητα να προωθηθούν νέα παιδιά, αλλά και παίκτες που δεν είχαν πάρει ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της σεζόν και ήδη δείχνουν τι αξίζουν, όπως ο Πουλίδο, καταδεικνύει γιατί πολύ ορθά δεν έπρεπε να γίνουν μεταγραφές στη μεταγραφική περίοδο που πέρασε. Ο Ολυμπιακός είναι υπερπλήρης σε όλες τις θέσεις. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ούτε ο πιο κακοπροαίρετος παρατηρητής.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/02/2016)

Διαβάστε επίσης

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;

Το μπαλάκι του Ατρόμητου ήταν κρύο ή ζεστό;

Ο Αντώνης Πίκουλας γράφει για τη ξεφτίλα του ΠΑΟ αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος θα πρέπει να είναι ευτυχισμένος που απέφυγε τη μοιραία συνάντηση με τον Ολυμπιακό.