Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011 - 16:50

Μαθαίνω ότι… ο Ολυμπιακός ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ τόσο… ΘΕΣΜΙΚΑ όσο και… ΝΟΜΙΚΑ όσον αφορά τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ της ομάδας ενόψει της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League! Και μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές πως κάποιες… πληροφορίες, αλλά και… ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ σχετικά με την… ΕΠΙΛΟΓΗ του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ, έκανε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σ. Κόκκαλης!

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ
ΧΛΕΜΠ, ΣΑΝΤΑΝΑ, ΧΟΑΚΙΝ

1. Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ο Μαθία για Χλεμπ!

Γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες, ΠΡΩΤΑ στον «ΓΑΥΡΟ» φυσικά, για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού όσον αφορά ΤΡΕΙΣ παίκτες μεγάλης αξίας, από το πάνω ράφι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του δεξιού χαφ (και όχι μόνο…)!

Καταρχήν η περίπτωση του Λευκορώσου Χλεμπ (30 χρονών), ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στην Άρσεναλ, ανήκει στην Μπαρτσελόνα και αγωνίζεται δανεικός στην Μπέρμιγχαμ, αδιαμφισβήτητα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Χλεμπ, που φέτος λόγω τραυματισμού δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια στην Αγγλία, είναι ένας παίκτης που υπό προϋποθέσεις θα ερχόταν στον Ολυμπιακό του Champions League. Ωστόσο ΚΑΙ αυτός, όπως άλλωστε ΚΑΙ ο Πιζάρο, πρέπει να ΠΕΙΣΘΕΙ…

Μου λένε λοιπόν ότι τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Λευκορώσου ξαναέπεσε δυνατά στο τραπέζι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων Βαλβέρδε, Μαθία, Ντάρκο και μάλιστα «ανατέθηκε» στον Μαθία η ανάληψη πρωτοβουλιών ούτως ώστε να έρθει σε επαφή ΚΑΙ με τον παίκτη ή τον μάνατζέρ του, αλλά ΚΑΙ με την Μπαρτσελόνα!

Αγωνιστικά ο Χλεμπ μολονότι στην Άρσεναλ ήταν καθαρός ακραίος δεξιός χαφ, στην Μπαρτσελόνα χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως εσωτερικός δεξιός χαφ στο 4-3-3 των Καταλανών. Παίζει όμως και πίσω από την κορυφή.

2. Το σενάριο μεταγραφής του Σαντάνα τον Ιανουάριο 2009 επί Βαλβέρδε!

Ο Αργεντινός Σαντάνα της Φιορεντίνα δεν απασχολεί τώρα για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, αλλά η ΠΑΕ είχε ενδιαφερθεί και παλαιότερα για την απόκτησή του και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2009 επί Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τότε, τον είχε προτείνει ο μάνατζερ του Μαρέσκα (πριν αποκτηθεί ο Ιταλός) και ο Αργεντινός ακραίος χαφ, που αγωνίζεται και στις τρεις θέσεις πίσω από την κορυφή, είχε εξετασθεί από τη Διοίκηση Κόκκαλη ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ!

Με βάση τις πληροφορίες που είχαν τότε συλλέξει οι «ερυθρόλευκοι» ο Σαντάνα είναι ένας παίκτης που στην καλή του μέρα ΚΑΝΕΙ τη ΔΙΑΦΟΡΑ. Μάλιστα την Παλέρμο, στην οποία αγωνιζόταν πριν πάει στη Φιορεντίνα, κατά την τελευταία διετία την είχε πάρει από το χέρι και την είχε οδηγήσει στην τετράδα του Καμπιονάτο… Και γι’ αυτό μετά η Φιορεντίνα πλήρωσε ένα τσουβάλι λεφτά για να τον αποκτήσει.

Η αλήθεια είναι ότι στα 5 χρόνια που αγωνίστηκε στους «βιόλα», 2 χρονιές έκανε καλές, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμούς τους οποίους έχει ξεπεράσει. Το ότι δεν αποκτήθηκε τότε οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε ακραίο ή περιφερειακό κυνηγό για το 4-2-3-1 του Βαλβέρδε, προέκυψε το πρόβλημα καρδιάς του Κοβάσεβιτς και τελικά αποκτήθηκε ως δανεικός ο Ντάρμπισιρ.

Πάντως ο Σαντάνα, για να ξέρετε, είναι ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ, τεχνίτης, σχετικά γρήγορος, που στα 29 χρόνια του μπορεί να δώσει πολλά σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό.

3. «Ψάχνεται» η περίπτωση να αποκτηθεί ο Χοακίν ως ελεύθερος!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, ο Χοακίν είναι ένας παίκτης που στην κυριολεξία μπορεί να «γκρεμίσει τα τσιμέντα» στο… Καραϊσκάκη! Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, κατά τη γνώμη μου, δεξιός χαφ της Ισπανίας τη δεκαετία του 2000, με τη σπάνια τεχνική κατάρτιση, τις καταπληκτικές διεισδύσεις, την ικανότητα στο σκοράρισμα και τις… ασίστ!

Ο Χοακίν, που επί χρόνια έβγαζε μάτια τόσο με τη Ρεάλ Μπέτις όσο και με την Εθνική Ισπανίας, πήγε με 25 εκατ. ευρώ στη Βαλένθια όπου προστέθηκε στο εκρηκτικό «τρίγωνο» της επίθεσης μαζί με Σίλβα (Μάν. Σίτι) και Βίγια (Μπαρτσελόνα)! Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο παίκτης έκανε μία παρατεταμένη «κοιλιά» και έχασε τη θέση του στην εθνική Ισπανίας όπου δεν ξανάπαιξε από το 2007, ενώ και στη Βαλένθια δεν είχε την εξέλιξη που όλοι ανέμεναν, μολονότι ότι έχει γεμάτες χρονιές παίζοντας ως βασικός πάνω από τα μισά παιχνίδια του πρωταθλήματος τα 2 τελευταία χρόνια.

Ο Χοακίν, στα τριάντα του, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης που αν ερχόταν στον Ολυμπιακό θα ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙΑ…

Βεβαίως ΚΑΙ ακριβό συμβόλαιο έχει, το οποίο όμως… συζητείται ΚΑΙ συμβόλαιο με τη Βαλένθια μέχρι το 2012!

Ωστόσο στον Ολυμπιακό υπάρχει η άποψη ότι υπό προϋποθέσεις το συμβόλαιό του μπορεί να… ΣΠΑΣΕΙ. Και ο Χοακίν να αποκτηθεί ως… ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!

Όπως αντιλαμβάνεστε ΚΑΙ αυτή την υπόθεση θα προσπαθήσει να τη διευθετήσει ο Μαθία, αλλά και ο Ντάρκο που ούτως ή άλλως γνωρίζει άριστα την ισπανική αγορά αλλά ΚΑΙ ο Βαλβέρδε, που πιστεύει πολύ στον παίκτη…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 03/05/2011)

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο...

Ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο...

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. Η ιστορική ευκαιρία του Ολυμπιακού για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ καταξίωση!

Ανίκανες ΕΠΟ και Πολιτεία

Ανίκανες ΕΠΟ και Πολιτεία

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΤΣΑΞΗ; Ώρα να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλη παραλία. Αυτός Ο διασυρμός του ποδοσφαίρου θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι βασικοί μέτοχοι.

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Θα σας ανοίξω την καρδιά μου και θα σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε, πριν από καιρό, συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008, τον μήνα Αύγουστο, έκανε το "σκάσιμό" του στην ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ οικογένειά μας το www.gavros.gr