Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο...

Ο Πρόεδρος έχει τον τρόπο...
Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011 - 16:57

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η ιστορική ευκαιρία του Ολυμπιακού για ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ καταξίωση!

Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, ο Ολυμπιακός ΜΑΣ βρίσκεται μπροστά σε μία ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία για ευρωπαϊκή καταξίωση, την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει πολύ έξυπνα αντιληφθεί.
Ο Πρόεδρος βλέπει ότι γύρω του, στην Ελλάδα, έχει διαλυθεί το σύμπαν και ότι υπό προϋποθέσεις παίζει… χωρίς αντίπαλο. Ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει ούτε Παναθηναϊκός ούτε ΑΕΚ, πόσο μάλλον ΠΑΟΚ, όσο οι βασικοί μέτοχοί τους δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, ενώ όπως όλα δείχνουν, τα ποδοσφαιρικά ατού (κυρίως του ΠΑΟ) οδηγούνται προς… ΕΚΠΟΙΗΣΗ.

Υπό την οπτική γωνία αυτή η σοβαρή αγωνιστική ενίσχυση του Ολυμπιακού, με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ τόσο τον ΤΙΤΛΟ της νέας περιόδου όσο και τα 25 εκατ. ευρώ του Champions League που φέρνει η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

Επιπροσθέτως, η ενίσχυση του Ολυμπιακού με ΠΑΙΚΤΕΣ - ΑΣΤΕΡΕΣ δημιουργεί βάσιμες προϋποθέσεις για ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ πορεία στην Ευρώπη που θα προσδώσει κύρος στη διεθνή εικόνα του Θρύλου, αλλά και πρόσθετα έσοδα στα ταμεία της ΠΑΕ!

Το ΙΣΧΝΟ ευρωπαϊκό μεταγραφικό παζάρι
και το… ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του Ολυμπιακού!

Εκείνο, όμως, που έχει μεγάλη σημασία για τον Ολυμπιακό και το οποίο έχει αντιληφθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ότι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το μεταγραφικό παζάρι θα είναι ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΙΣΧΝΟ, υπό την έννοια ότι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ομάδες στην Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σοβαρές μεταγραφές. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, πέραν της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και 2-3 (το πολύ…) άλλων ομάδων, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ, όλες, όλα και ΟΛΟΙ οι παίκτες ΕΚΠΟΙΟΥΝΤΑΙ όσο όσο!!! Στην Ιταλία μία από τα ίδια! Μετά τις 3-4 ομάδες της κορυφής (Μίλαν, Ιντερ, Γιούβε… άντε και Νάπολι) το απόλυτο ΜΗΔΕΝ, το μισό Καμπιονάτο τελεί υπό πτώχευση. Αλλά και στην Αγγλία ακόμη, καμιά 10αριά ομάδες μπορούν (και αυτές με μέτρο) να σπαταλήσουν χρήμα…

Θέλω με απλά λόγια να πω ότι αυτό που βλέπει ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ότι οι ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στο ευρωπαϊκό παζάρι είναι ΑΦΡΑΓΚΟΙ και υπό προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός μπορεί, με ΣΩΣΤΗ προσέγγιση, ΣΩΣΤΟΥΣ χειρισμούς και ΧΩΡΙΣ να κάνει ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ στο μεταγραφικό ΜΠΑΤΖΕΤ, αλλά κινούμενος σε απόλυτα ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, να… ΑΡΠΑΞΕΙ σχετικά φθηνά ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΛΑΣΗΣ που υπό άλλες προϋποθέσεις και άλλη διεθνή οικονομική συγκυρία δεν θα μπορούσε να πάρει. Μόνο στην Τουρκία αυτή την ώρα πέφτουν λεφτά (και στη Βραζιλία που ανακάμπτει ραγδαία οικονομικά), πουθενά αλλού!

Θα υπάρξουν μάλιστα ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ σε παίκτες ΑΞΙΑΣ, οι οποίοι για λόγους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ των ομάδων τους, δεν θα επεκτείνουν τα συμβόλαιά τους ή οι ομάδες τους θα θελήσουν να «ξεφορτωθούν» τα ακριβά συμβόλαιά τους τα οποία ΔΕΝ «ΑΝΤΕΧΟΥΝ» σε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής εξυγίανσης.

Και ΕΔΩ ακριβώς ΜΕΤΡΑΕΙ η παρουσία και ο ρόλος του ΜΑΘΙΑ ή του ΜΟΝΤΑΛΙ ή οι διεθνείς γνωριμίες του ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ.

Και ΕΔΩ ακριβώς μετράει το ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ του Ολυμπιακού να διαθέτει έναν Πρόεδρο που είναι στην κυριολεξία «ΑΡΡΩΣΤΟΣ» με τον Θρύλο και ο οποίος αδιαμφισβήτητα διαθέτει ΧΡΗΜΑ και ΙΣΧΥ.

Η συνέντευξη του Πιζάρο στη «Sportday»
και ο… τρόπος του Μαρινάκη!

Διάβασα χθες στη «Sportday» μία συνέντευξη του Χιλιανού άσου της Ρόμα του Νταβίντ Πιζάρο ο οποίος έλεγε ότι «δύσκολο να αφήσω τη Ρόμα και την Ιταλία αυτήν τη στιγμή»!!!

Καταρχήν το ΔΥΣΚΟΛΟ δεν είναι ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ, εάν η υποψήφια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, έχει Πρόεδρο ο οποίος μπορεί να «ΠΕΙΣΕΙ» τον Πιζάρο να έρθει στο Λιμάνι! Θυμηθείτε τι είπε προχθές ο Μοντάλι στον «ΓΑΥΡΟ»: «Θα πρέπει να τον πείσει ο Βαγγέλης τον Πιζάρο» είπε ο Ιταλός δείχνοντας τη δυσκολία μίας τέτοιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ μεταγραφής. ΕΜΕΙΣ, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, έχουμε ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις κινήσεις του.

Ο Πρόεδρος έχει τον… τρόπο του. Ξέρει ΤΙ θα κάνει και ΠΩΣ θα το κάνει! Και στο κάτω κάτω της γραφής και ο Πιζάρο να μη θέλει να έρθει, ο Μαρινάκης, όπως τον βλέπω αποφασισμένο, θα φέρει ΑΛΛΟΝ ΠΙΖΑΡΟ, ίσως και καλύτερο!

Γιατί ο Πρόεδρος ξέρει ότι ΕΤΣΙ, με τη σταδιακή απόκτηση μεγάλων παικτών, 2-3 κάθε χρόνο, σε λίγα χρόνια και αφού θα διασφαλίζει τη ΜΟΝΙΜΗ κατάκτηση των πρωταθλημάτων, ο Ολυμπιακός ΜΑΣ θα καταφέρει κάποια στιγμή (οι μεγάλες ομάδες ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ σιγά σιγά, με ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ και όχι από τη ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ στην ΑΛΛΗ) να πραγματοποιήσει την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.
Χρειάζεται ΜΟΝΟ χρόνος και… ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 30/04/2011)

Διαβάστε επίσης

Ανίκανες ΕΠΟ και Πολιτεία

Ανίκανες ΕΠΟ και Πολιτεία

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΤΣΑΞΗ; Ώρα να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να πάνε σε άλλη παραλία. Αυτός Ο διασυρμός του ποδοσφαίρου θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι βασικοί μέτοχοι.

Τώρα «παίζουμε μπάλα» με άλλους όρους

Τώρα «παίζουμε μπάλα» με άλλους όρους

Οσοι με «ζαλίζατε» όλον αυτόν τον καιρό, νομίζω βλέπετε την απάντηση που θέλατε. Οταν σας έλεγα να μην βιάζεστε να κρίνετε την επόμενη μέρα του gavros.gr, είχατε πάντα αντίλογο, μένοντας «κολλημένοι» στο gavros.gr της προηγούμενης γενιάς. Αλλά δεν καταλαβαίνατε ότι πρώτα έπρεπε να φτιάξουμε μία εφημερίδα που θα τη γουστάρουμε και τη γουστάρετε.

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ

Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ

Ο Ολυμπιακός ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ τόσο… ΘΕΣΜΙΚΑ όσο και… ΝΟΜΙΚΑ όσον αφορά τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ της ομάδας ενόψει της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League! Τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις για τη θέση του δεξιού χαφ, οι ΧΛΕΜΠ, ΣΑΝΤΑΝΑ, ΧΟΑΚΙΝ.

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Θα σας ανοίξω την καρδιά μου και θα σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε, πριν από καιρό, συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008, τον μήνα Αύγουστο, έκανε το "σκάσιμό" του στην ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ οικογένειά μας το www.gavros.gr