Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το μοναστήρι να ’ν’ καλά

Το μοναστήρι να ’ν’ καλά
Σάββατο, 7 Μαΐου 2011 - 14:12

Ο Ολυμπιακός είναι ιστορία και δεν εξαρτάται από κανέναν Μιράλας

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, Ολυμπιακός και Μιραλάς δεν τα βρήκαν και ενδεχομένως η αντιπαράθεση των δύο πλευρών να φτάσει και στη Διεθνή Ομοσπονδία. Αναμφίβολα ο Μιραλάς ήταν φέτος η αποκάλυψη της χρονιάς και ο καλύτερος, ίσως, παίκτης του Ολυμπιακού. Όμως ο Μιραλάς σήμερα δεν θα ήταν τίποτα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, αν δεν υπήρχαν ο Ολυμπιακός και ο Βαλβέρδε, που τον πίστεψαν και του έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξει και πάλι όνομα από τα αζήτητα της Σεντ Ετιέν, όπου τα δύο τελευταία χρόνια είχε ελάχιστες συμμετοχές. Ο Μιραλάς βρήκε τον εαυτό του και ανέδειξε το ταλέντο του χάρη στον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε, που τον πίστεψε όσο κανείς και η στάση του, για μένα, υποδηλώνει μεγάλη αχαριστία. Ασφαλώς αντιλαμβάνομαι ότι το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό και ο καθένας θέλει να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί.

Όμως, ο Μιραλάς, κατά τη γνώμη μου, φαίνεται να ξεπέρασε κάθε όριο. Και αυτό γιατί ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν του αρνήθηκε να του καταβάλει τις μεταξύ τους -ιδιωτικού συμφωνητικού- συμβολαίου υποχρεώσεις, που γύρω στο 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αλλά του έδινε το ποσόν του 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Επειδή βρισκόμαστε στα όρια, χρονικά, της έκδοσης, δεν θα πω πιο πολλά, αλλά μόνο τούτο: το μοναστήρι να ’ν’ καλά κι από καλογέρους…

Ο Ολυμπιακός είναι ο Ολυμπιακός και ο Μιραλάς ένας, ίσως, ακόμη περαστικός… Ο Ολυμπιακός είναι ιστορία και μέσα στη διαδρομή του δεν εξαρτήθηκε, ούτε θα εξαρτηθεί ποτέ από κανέναν Μιραλάς.

Γιατί όχι ΕΜΕΙΣ στον τελικό του Europa League;

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Μπενφίκα πρόπερσι ο Ολυμπιακός, πάλι επί Βαλβέρδε, είχε ρίξει πέντε

Έβλεπα χθες το βράδυ τον ημιτελικό του Europa League μεταξύ Μπράγκα και Μπενφίκα και αυτομάτως ήρθε στο μυαλό μου το περίφημο 5-1 επί της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας, μόλις πριν από δύο χρόνια. Ηταν πάλι επί εποχής Βαλβέρδε, στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα μας, ιδίως κατά το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου του 2008, έπαιζε καταπληκτική μπάλα και μάλιστα είχε φιλοδωρήσει τη Χέρτα του Πάντελιτς με τέσσερα γκολ και την Μπενφίκα των πολλών αστέρων και των Βραζιλιάνων παικτών με πέντε γκολ. Εκτοτε τα πράγματα άλλαξαν δραματικά.

Την επόμενη χρονιά, με τη λήξη, δηλαδή, της περιόδου 2008-09, ο Βαλβέρδε έφυγε από τον Ολυμπιακό και η ομάδα, κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, κατρακύλησε στην 5η θέση, ενώ στη συνέχεια δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε στο UEFA, αποκλειόμενη από τη Μακάμπι. Αντιθέτως, η Μπενφίκα, μετά την κακή χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας έφαγε την πεντάρα από τον Ολυμπιακό, ανασυντάχθηκε, πήρε παίκτες ποιότητας, έφτιαξε ομάδα και επανήλθε δριμύτερη στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Θέλω, δηλαδή, φίλες και φίλοι ΓΑΥΡΟΙ, με απλά λόγια να πω ότι σήμερα, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση της Μπενφίκα και, μάλιστα, σε αντίθεση με τους «αετούς» της Λισαβόνας, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την Μπράγκα, να περνούσαμε εμείς στον τελικό του Europa. Οπως αντιλαμβάνεστε, η συμμετοχή σε ημιτελικούς ή ακόμη και στον τελικό αυτής της διοργάνωσης είναι ένας στόχος εφικτός.

Εδώ έφτασε η μικρή και άσημη Μπράγκα, γιατί όχι και εμείς. Χρειάζεται, όμως, σταθερότητα, επιμονή, εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους παίκτες και σωστές και επιλεγμένες κινήσεις από τη διοίκηση με τρεις τέσσερις παίκτες κάθε χρόνο που θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 06/05/2011)

Διαβάστε επίσης

Μούτρο Θοδωρή, και στον παράδεισο πρώτη γραμμή...

Μούτρο Θοδωρή, και στον παράδεισο πρώτη γραμμή...

Η οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας, όλοι εμείς χάσαμε έναν αδερφό μας, έναν ΓΑΥΡΟ, τρελό και άρρωστο με τον ΘΡΥΛΟ μας όπως όλοι μας. Χάσαμε και δεν θα είναι ποτέ πια δίπλα μας μέσα στη ΘΥΡΑ 7 το αλάνι μας ο Θοδωρής...

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ GAVROS.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΓΕΝΙΚΑ !!!

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΟ GAVROS.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ ΓΕΝΙΚΑ !!!

Αδέρφια μου ΓΑΥΡΟI, γεια σας, σήμερα θα σας ανοίξω την καρδιά μου και θα σας εξηγήσω ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε, πριν από καιρό, συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2008, τον μήνα Αύγουστο, έκανε το "σκάσιμό" του στην ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ οικογένειά μας το www.gavros.gr.

Φωνάζουμε γιατί αγαπάμε!

Φωνάζουμε γιατί αγαπάμε!

Φωνάζουμε γιατί αγαπάμε! Διαμαρτυρόμαστε γιατί αγαπάμε! Απαιτούμε γιατί αγαπάμε! Είναι εύκολο να πέφτει το χρέωμα, αλλά στα δύσκολα κάποιοι μπαίνουν μπροστινοί για να σώσουν καταστάσεις! Οχι τώρα, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ!