Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!

Οι εραστές του 100-0 ζητάνε και τα ρέστα!
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 - 16:23

Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει την αλήθεια για το προχθεσινό ντέρμπι αιωνίων και για τη διαχρονική τοξικότητα σε οτιδήποτε αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, από τους οπαδούς του, μέχρι τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν...

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι το μοναδικό παράδειγμα ομάδας στον παγκόσμιο αθλητισμό, η οποία ακόμα και όταν έχει ευνοηθεί διαιτητικά, φωνάζει περισσότερο από τον πραγματικά αδικημένο και σχεδόν καταφέρνει να εμφανιστεί αδικημένη. Όλες οι ευνοημένες ομάδες σε όλα τα αθλήματα, προσπαθούν να πείσουν απλώς ότι δεν ευνοήθηκαν. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όμως το τερματίζει.

Η αιτία αυτού του φαινομένου εντοπίζεται στη δήλωση του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το 2018 στο SDNA, ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει 100-0 υπέρ του από τη διαιτησία:

Είναι απόλυτα λογικό όταν απαιτούν 100-0, να εμφανίζονται ενοχλημένοι με το 90-10 ή το 80-20 υπέρ τους... Φανταστείτε να μιλούσαμε για 50-50...

Προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ ζήσαμε ξανά δύο διαφορετικούς κόσμους: Ένας Παναθηναϊκός χωρίς πλάνο να στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες και σε διαγωνισμό τριπόντων και ένας αποδεκατισμένος Ολυμπιακός χωρίς κανέναν ψηλό να χάνει τελικά τη νίκη στο ΟΑΚΑ λόγω διαιτησίας.

Για μία ακόμα φορά, ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης, έκανε πλάκα στον Αταμάν, ο οποίος δεν μπορούσε να κλειδώσει το ματς, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έμεινε εντελώς χωρίς ψηλούς και αρκούσε να στοχεύσει στον Λεσόρ.

Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους:

Όπως βλέπετε, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερα εύστοχα σουτ εντός πεδιάς (30-28), μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς (50,8% - 45,9%), μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (59,5% - 57,5%), περισσότερα εύστοχα τρίποντα (8-5), μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (36,4% - 23,8%), περισσότερα ριμπάουντ (32-30), παρότι αγωνίστηκε χωρίς ψηλούς (!) και περισσότερες ασίστ (20-11).

Σε ποια κατηγορία αναδείχθηκε νικητής ο Παναθηναϊκός; Μα φυσικά στην αγαπημένη του κατηγορία, τις ελεύθερες βολές, με 31-14, αλλά και στα προσωπικά φάουλ, όπου χρεώθηκε εννέα λιγότερα από τον Ολυμπιακό (16-25)! Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Μόνο έτσι μπόρεσαν να νικήσουν μέσα στην έδρα τους έναν αποδεκατισμένο Ολυμπιακό, χτυπημένο από τραυματισμούς.

Το απίστευτο είναι ότι μέχρι και στην αγαπημένη τους κατηγορία, αυτή την βολών, ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο ποσοστό ευστοχίας. Εντυπωσιακό ήταν επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός δεν συμπλήρωσε καν 5 φάουλ στην τέταρτη περίοδο για να πάει ο Ολυμπιακός στις βολές.

Η διαιτητική εύνοια του Παναθηναϊκού αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα στατιστικά των φάουλ και των βολών, καθώς και στην μυθική ασυλία του Λεσόρ στα επιθετικά φάουλ.

Υπήρξαν επίσης πολλές φάσεις όπου ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός, όπως το ότι δεν χρεώθηκε τεχνική ποινή ο Ναν πριν από το αντιαθλητικό φάουλ στον Μπραζντέικις (07:37 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου), το ανύπαρκτο φάουλ του Γκος στο καλάθι του Γκριγκόνις (08:00 πριν το τέλος του αγώνα), το ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε ο Γκος (ένα λεπτό πριν το τέλος) και άλλες πολλές και σε καθοριστικά σημεία.


Αυτή η φάση χρεώθηκε φάουλ στον Γκος...

Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιδόθηκε χθες σε ένα απολαυστικό κρεσέντο, γεμάτο απανωτές διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, καταλήγοντας ότι στόχος είναι το έβδομο, το όγδοο και το εικοστό ευρωπαϊκό, καθώς και να νικάει τον Ολυμπιακό με 40άρες, «πριν στρίψει από την Κηφισίας». Όλα αυτά από τον άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει πάει ούτε μία φορά σε final four στη δεκαετία που διοικεί τον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε ότι, πριν από λίγους μήνες, ο ίδιος δήλωνε στο SDNA ότι οι στόχοι του είναι οικονομικοί και όχι αγωνιστικοί.

Το πούλημα τρέλας συνεχίστηκε με επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, στην οποία διαβάσαμε ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που... ασελγούσαν κάποιοι πάνω τους, κρίνοντας αγώνες, γιατί ο γάτος επέστρεψε και τα ποντίκια επιστρέφουν στις τρύπες τους.

Ως εποχή που ασελγούσαν πάνω τους, αναφέρονται στην τελευταία διετία με την επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1.

Μια διετία που συνοδεύθηκε από ένα σερί νικών του Ολυμπιακού επί της ομάδας τους που έφτασε στο 14-0 και χρειάστηκε μια σφαγή στο ΟΑΚΑ για να σπάσει πέρυσι στον δεύτερο τελικό. Μια εποχή που περιλάμβανε από 100άρες στο ΣΕΦ, μέχρι νίκες με 19 και 24 πόντους διαφορά στο ΟΑΚΑ, όλα στο ρελαντί. Μια εποχή που είχε αποκορύφωμα τις καταστροφές στο γήπεδό τους για να διακοπεί ο τελικός στο τιμητικό για αυτούς 35-63. Μια εποχή που ο Ολυμπιακός κατέκτησε 6/6 εγχώριους τίτλους και ο Παναθηναϊκός μηδέν. Μια εποχή που ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, τερμάτισε πρώτος σε μια κανονική περίοδο-μαμούθ 34 αγωνιστικών στην Ευρωλίγκα και πήγε σε δύο final four και έναν τελικό.

Αυτή ήταν η περίοδος της ασέλγειας, σύμφωνα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αλλά από ανθρώπους που γκρίνιαζαν για τη διαιτησία της Τσαρούχα στο ημίχρονο του Σούπερ καπ με το σκορ 32-4, τι μπορεί να περιμένει κανείς...

Οι Έλληνες φίλαθλοι έχουν όμως μνήμη και γνωρίζουν ποιες ήταν οι εποχές της πραγματικής ασέλγειας.

Κανείς δεν ξεχνάει το σκάνδαλο στο πρωτάθλημα του 2007 με το non call, την αλλοίωση του πρωταθλήματος του 2009 στον πρώτο τελικό, τη σφαγή του 2010 στον τρίτο τελικό, το αίσχος στο πρωτάθλημα του 2011, με το 18-2 στις βολές του δεύτερου τελικού, το κλεμμένο κύπελλο (και τρεμπλ) του 2012, τα όργια του 2013 (με το 17-0 στις βολές της κανονικής περιόδου, τον αλλοιωμένο τελικό κυπέλλου και τη σφαγή του δεύτερου τελικού), τα όργια του 2017 στον τέταρτο τελικό, την αλλοίωση του πρωταθλήματος του 2018 (στην κανονική περίοδο, στον δεύτερο και στον πέμπτο τελικό) και φυσικά το αίσχος του 2019 με τους Αναστόπουλο-Μάνο-Παναγιώτου στο κύπελλο που οδήγησε στο «Μέχρι τέλους»...

Έχουν το θράσος να μιλούν για «εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί», αναφερόμενοι στην εποχή που ο Ολυμπιακός ήταν η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και ο ΠΑΟ ένα συνονθύλευμα, λησμονώντας τις σφαγές απέναντι στις ομαδάρες του Ολυμπιακού που κατακτούσαν back to back Ευρωλίγκες, αλλά δεν τους επέτρεπαν κάποιοι να σηκώσουν ένα κύπελλο στην Ελλάδα...

Κατά τα άλλα, συνεχίστηκε το παραμύθι με την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, τον πολιτισμό και την παραμυθούπολη. Ναι μεν, υπήρξαν φίλοι του Παναθηναϊκού που χειροκρότησαν τον Μιλουτίνοφ όταν τραυματίστηκε (κάτι που έχει συμβεί και στο Καραϊσκάκη με τον τραυματισμό του Διούδη), αλλά κανείς δεν ξεχνάει τον αισχρό τύπο που έβριζε τους αθλητές του Ολυμπιακού, όπως και τις ύβρεις εν χορώ από την εξέδρα για τη μητέρα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη που δεν συγκίνησαν κάποιον από τους διαιτητές, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που θίγονται αθλητές του ΠΑΟ.

Δεν απευθύνεστε σε νήπια και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είναι ένα βαθιά τοξικό φαινόμενο. Δεν αναφερόμαστε υποχρεωτικά στην ΚΑΕ, αλλά σε ό,τι σχετίζεται με το τριφύλλι, από τους οπαδούς του, μέχρι τα ΜΜΕ που το στηρίζουν.

Οι σφαγές του φάρου, οι κατάρες για το παιδί του Σπανούλη, οι φτυσιές των αθλητών τους, τα εμετικά πρωτοσέλιδα της «Πράσινης», οι απειλές σε υπουργό για να τους παραχωρηθεί το ΟΑΚΑ με τους δικούς τους όρους, οι διαμαρτυρίες ακόμα και όταν ευνοούνται, οι προκλήσεις για σαραντάρες και «ήττες από την Κηφισίας» και η αλαζονεία του προπονητή τους, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της διαχρονικής πράσινης τοξικότητας.

Κλείνοντας, αξίζει να θυμίσουμε ότι το ΟΑΚΑ παραμένει το εξοχικό κέντρο αναψυχής της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η σφαγή του δεύτερου τελικού τον Ιούνιο με την αποβολή του Γουόκαπ και η προχθεσινή νίκη τους, όπως και αν ήρθε, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ήδη από την εποχή που ο Ολυμπιακός απουσίαζε από την Α1, ξεκίνησε ένα εντυπωσιακό σερί (0-6) που σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 2-8.

Δηλαδή στους δέκα τελευταίους αγώνες στο ΟΑΚΑ, μόνο δύο φορές έχει πάρει ο Παναθηναϊκός τη νίκη, αμφότερες με διαιτητική εύνοια και αποδεκατισμένο Ολυμπιακό! Όλες τις υπόλοιπες φορές, είχε άγριες νύχτες, με αποκορύφωμα το +19 (23/12/2021), το +24 (30/12/2022) και το 35-63, όταν τα έσπασαν στο γήπεδό που τους παραχώρησε η Πολιτεία για να διακοπεί ο αγώνας, χωρίς φυσικά να τους αφαιρεθούν βαθμοί, όπως έγινε στο ποδόσφαιρο για μία κροτίδα...

- 09/10/2020, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-78
- 23/12/2021, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 65-84
- 11/04/2022, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 62-68
- 14/06/2022, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 72-78
- 30/12/2022, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 71-95
- 19/03/2023, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 74-76
- 08/06/2023, 2ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 67-65 (μάμρα).
- 15/06/2023, 4ος τελικός Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 35-63
- 06/10/2023, Euroleague: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 78-88.
- 22/01/2024, Α1: ΠΑΟ-Ολυμπιακός 85-80.

Διαβάστε επίσης

Τα τέσσερα νέα αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου

Τα τέσσερα νέα αυτογκόλ του Γιαννακόπουλου

Η αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος, η απολογία των διαιτητών, ο Συμεωνίδης και ο Βασιλακόπουλος. Η Αθλητική διαπλοκή παρουσιάζει τα τέσσερα αυτογκόλ στο νέο χθεσινό (24/1) κρεσέντο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Επιχείρηση Μπαρτζώκας»: Το ύπουλο σχέδιο και ο βρώμικος πόλεμος

«Επιχείρηση Μπαρτζώκας»: Το ύπουλο σχέδιο και ο βρώμικος πόλεμος

Η Αθλητική διαπλοκή ξετυλίγει το μεγάλο σχέδιο του Παναθηναϊκού να απομακρύνει από τον Ολυμπιακό τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον ολοκληρωτικό πόλεμο που δέχεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής όλων των εποχών, ο οποίος έχει στοχοποιηθεί όσο κανείς άλλος στο παρελθόν.

Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός και οι άλλοι να χαζεύουν!

Ελλάς-Ευρώπη-Ολυμπιακός και οι άλλοι να χαζεύουν!

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ: Για μια ακόμη φορά, ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης πρεσβεύει παντού τον Ελληνικό αθλητισμό, ενώ οι υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες επιστρέφουν μαζικά εντός συνόρων!