Ντουντούκα
Όσοι δεν είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι, δεν θα φοράνε αυτή τη φανέλα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η Opel ξεκίνησε την παραγωγή του Crossland X στη Zaragoza

Η Opel ξεκίνησε την παραγωγή του Crossland X στη Zaragoza
Σάββατο, 6 Μαΐου 2017 - 14:20

Η Opel γιόρτασε την επίσημη έναρξη παραγωγής του νέου Crossland X στη Zaragoza, Ισπανία. Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, Πρόεδρος Δ.Σ. του Opel Group, οδήγησε το πρώτο νέο Opel Crossland X, ένα λευκό μοντέλο με μαύρη οροφή, εκτός γραμμής παραγωγής. «Είναι μία θαυμάσια ημέρα για την Opel και το εργοστάσιο της Zaragoza. Το Crossland X είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προϊοντικής μας επέλασης καθώς προσθέτουμε ένα ακόμα συναρπαστικό αυτοκίνητο στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά SUV / CUV, που θα υποστηρίξει τη στρατηγική ανόδου μας» δήλωσε ο Dr. Neumann.

Ο Dr. Neumann εκθείασε επίσης την αφοσίωση και τις επιδόσεις όλης της ομάδας του εργοστασίου της Zaragoza που για μία ακόμα φορά κατάφερε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα παραγωγής και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι το νέο Crossland X για γίνει μεγάλη επιτυχία. Έχει το σωστό DNA για να ακολουθήσει τα χνάρια του Mokka X που πραγματικά ξεκίνησε δυναμικά την επιτυχημένη ιστορία μας στην κατηγορία sub-compact SUV. Το γεγονός ότι και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται εδώ στη Zaragoza υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εργοστασίου για την προϊοντική μας επίθεση.»

Το Crossland X είναι το πρώτο ορατό αποτέλεσμα της συνεργασίας με την PSA που ξεκίνησε το 2012. Το μοντέλο αυτό και το νέο Grandland X, το δεύτερο προϊόν κοινής εξέλιξης, δείχνουν ότι μέσα από το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία των Opel και PSA δημιουργούνται καταπληκτικά αυτοκίνητα.

Στο μέλλον, θα υπάρξει συνεργασία και στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς Corsa που θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική της PSA. Όπως ήδη ανακοινώθηκε το 2016, το αυτοκίνητο θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής της Zaragoza μέχρι τα τέλη του 2019.

Το Crossland X συνδυάζει πρακτικότητα και ευρυχωρία με τη μοντέρνα εμφάνιση ενός SUV και προσφέρει εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη. Προβολείς Full LED με λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματη ρύθμιση δέσμης, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας (Panoramic Rear View Camera) 180-μοιρών με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward collision alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking)[1], Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System)[2], Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα. Το νέο Crossland X διατίθεται επίσης με εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink, συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto IntelliLink και με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Το Crossland X αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό βήμα στη μεγαλύτερη προϊοντική επέλαση στην ιστορία της Opel/Vauxhall. Από το 2016 έως το 2020 η εταιρία θα λανσάρει 29 νέα μοντέλα, επτά από τα οποία μόνο το 2017.

Η Opel έχει ιστορία πάνω από τρεις δεκαετίες στην Ισπανία και είναι Νο1 ιδιώτης εργοδότης στην αυτόνομη επαρχία της Αραγονίας. Το εργοστάσιο της Zaragoza κατασκευάζει τρεις σειρές μοντέλων (Corsa, Mokka X και Crossland X) και είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της Opel στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα εκεί. Η Opel ήταν Νο1 στην Ισπανική αγορά επιβατικών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο. Με περισσότερες από 25.000 ταξινομήσεις νέων επιβατών αυτοκινήτων το πρώτο τρίμηνο του 2017 η μάρκα συγκέντρωσε μερίδιο αγοράς 8,2% στην Ισπανία.

[1] Λειτουργεί αυτόματα μεταξύ 5 km/h και 85 km/h. Μεταξύ 5 - 30 km/h ο συντελεστής επιβράδυνσης για μείωση της ταχύτητας σύγκρουσης είναι 0,9g. Μεταξύ 30 - 85 km/h το σύστημα μειώνει την ταχύτητα κατά 22 km/h, το μέγιστο. Μετά από αυτό το όριο, ο οδηγός πρέπει να φρενάρει ο ίδιος για να μειώσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητα.

[2] Forward Collision Alert με ανίχνευση πεζού και Automatic Emergency Braking και Driver Drowsiness Alert διαθέσιμα από φέτος το καλοκαίρι.

Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι ετοιμασίες!

Εντείνονται οι ετοιμασίες!

Το 3ο Ράλλυ Σπριντ ΑΣΜΑ-«Γιώργος Μοσχούς» πλησιάζει και οι ετοιμασίες από τα στελέχη του Αγωνιστικού Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) είναι πυρετώδεις.

To 1ο Hellenic Regularity Rally ανήκει στην ιστορία

To 1ο Hellenic Regularity Rally ανήκει στην ιστορία

Ένταση, πάθος και έντονος ανταγωνισμός ήταν τα χαρακτηριστικά και του 2ου Σκέλους του Hellenic Regularity Rally, του αγώνα που αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Επάθλου των Ιστορικών Regularity Ράλλυ της FIA, καθώς και τον 2ο γύρο του αντίστοιχου Ελληνικού Πρωταθλήματος της ΟΜΑΕ.

Ηλεκτρονική εφαρμογή της Honda για την αναζήτηση ανακλήσεων

Ηλεκτρονική εφαρμογή της Honda για την αναζήτηση ανακλήσεων

Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους αυτοκινήτων Honda να ελέγξουν αν το αυτοκίνητο τους έχει ανάκληση μέσω μίας νέας διαδυκτικής εφαρμογής.

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα πρωταθλήματος drift

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα πρωταθλήματος drift

Ο 2ος αγώνας για το Πρωτάθλημα Drift και επίσης ο 2ος αγώνας για το Κύπελλο Street Legal 2017 ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή 44 οδηγών που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των πολλών θεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα.