Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Και τώρα... Ισπανία

Και τώρα... Ισπανία
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 - 12:24

Η Pirelli φέρνει για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα τις τρεις πιο σκληρές γόμες της γκάμας της: PZero πορτοκαλί/σκληρή, PZero άσπρη/μέση, και PZero κίτρινη/μαλακή. Αυτό συμβαίνει για ν’ αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις που δημιουργούνται από την πίστα της Καταλωνίαςγια τα ελαστικά: Οι απαιτήσεις αυτές δεν προκαλούνται μόνο από τις διαβόητες γρήγορες παρατεταμένες καμπές αλλά και από την τραχύτητα της ασφάλτου σε συνδυασμό με πιθανόν υψηλές θερμοκρασίες. Καθώς σ’ αυτή την πίστα γίνονται συχνά δοκιμές εξέλιξης – φέτοςδιεξήχθησαν εκεί δυο περίοδοι – η Βαρκελώνη ως διαδρομή είναι ίσως πιο γνωστή, από κάθε άλλη, για τις ομάδες. Έχουν όμως αλλάξει πολλά από την τελευταία τους επίσκεψη πριν δυο μήνες…


ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΓΟΜΕΣ

Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

· Οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες βελτιώσεις τους αυτό πιθανόν θα μεταβάλλει τη συμπεριφορά των ελαστικών σε σχέση με τις δοκιμές.

· Υπήρχε μια διαφορά πάνω από 1.5sec μεταξύ της μέσης και της μαλακής γόμας στις δοκιμές: Αυτή λογικά θα μειωθεί.

· Το εμπρός αριστερά ελαστικό δουλεύει πιο σκληρά: Από εκεί έρχεται ο περιορισμός σ’ αυτή την πίστα.

· Περιμένουμε να δούμε περισσότερα από ένα πιτ στοπ. Παραδοσιακά η πίστα αυτή προκαλεί μεγάλη φθορά και πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης.

· Οι ομάδες υιοθετούν διαμόρφωση υψηλού αεροδυναμικού φορτίου αυτό προθέτει τόσο πλευρικά όσο και κατακόρυφα φορτία στα ελαστικά.

  • Μετά τον αγώνα, Τρίτη και Τετάρτη συνεχίζεται το πρόγραμμα εξέλιξης των ελαστικών της Pirelli για το 2018 με τις RenaultκαιToroRosso.MARIOISOLA–ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝHΤΟΥ

“Είναι ο τελευταίος αγώνας που οι επιλογές ελαστικών είναι στάνταρ για όλες τις ομάδες. Από το Μονακό ο κάθε οδηγός θα κάνει τη δική του επιλογή όσον αφορά στις τετράδες ελαστικών που θέλει από κάθε προεπιλεγμένη γόμα. Μολονότι η Βαρκελώνη είναι γνωστή στις ομάδες, η αεροδυναμική βελτίωση των μονοθεσίων με τα τελευταία πακέτα που θα εμφανιστούν στην Ισπανία θ’ αλλάξει τα δεδομένα. Θα έχουμε αυξημένη απόδοση ενώ και η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης μπορεί να είναι υψηλότερη από τις δοκιμές. Θεωρούμε δεδομένο πως ο καιρός θα είναι σημαντικά πιο ζεστός απ’ ότι το Φεβρουάριο”.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ;

  • Η σκληρή γόμα εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αγώνα το 2017.
  • Για τελευταία φορά η επιλογή γομών είναι ίδια για όλους: επτά σετ από την πιο μαλακή εκ των διαθεσίμων γομών, 4 σετ από την μεσαία γόμα και 2 σετ από την πιο σκληρή γόμα.
  • Πολλές ομάδες θα εμφανίσουν βελτιωμένη έκδοση ‘Bspec’ του μονοθεσίου τους στη Βαρκελώνη. Μπορεί να δούμε από μικρές τροποποιήσεις μέχρι πλήρη επανασχεδίαση, εξαρτάται από την ομάδα.

ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (ΣΛΙΚ)

22.5 psi (εμπρός) |20 psi (πίσω)

ΟΡΙΟ ΓΩΝΙΑΣ ΚΑΜΠΕΡ

-3.50 (εμπρός) | -2 (πίσω)

EΠΙΛΟΓΕΣ ΓΟΜΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Αυστραλία

a

a

a

Κίνα

a

a

a

Μπαχρέιν

a

a

a

Ρωσία

a

a

a

Ισπανία

a

a

a

Moνακό

a

a

a

Καναδά

a

a

a

Αζερμπαϊτζάν

a

a

a

Aυστρία

a

a

a

Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Προ-ακροπολικό ζέσταμα!

Προ-ακροπολικό ζέσταμα!

Το διήμερο 13 και 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Κυπέλλου Χώματος και παράλληλα ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

To 1ο Hellenic Regularity Rally ανήκει στην ιστορία

To 1ο Hellenic Regularity Rally ανήκει στην ιστορία

Ένταση, πάθος και έντονος ανταγωνισμός ήταν τα χαρακτηριστικά και του 2ου Σκέλους του Hellenic Regularity Rally, του αγώνα που αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Επάθλου των Ιστορικών Regularity Ράλλυ της FIA, καθώς και τον 2ο γύρο του αντίστοιχου Ελληνικού Πρωταθλήματος της ΟΜΑΕ.