Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια το ένα, μια το άλλο

Μια το ένα, μια το άλλο
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 - 18:04

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πότε το headrest, πότε το κιβώτιο, πότε το ένα και πότε το άλλο, έχουν φέρει σε άσχημη θέση τον Λιούις Χάμιλτον. Οχι μόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει ανοίξει τη διαφορά από τον Βρετανό, αλλά και ο Βαλτέρι Μπότας έχει μειώσει τη δική του στους 15 πόντους. Ο Φινλανδός είναι διεκδικητής βάση αριθμών, άσχετα αν όσο προχωρά η σεζόν καταφέρει να κοντράρει τον Φέτελ ή όχι. Ο Χάμιλτον από τη μεριά του, επαναλαμβάνει ό,τι και τα τρία προηγούμενα χρόνια. Εβλεπε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να αποκτά διαφορά, ο Χάμιλτον τη μείωνε και το ’14 και το ’15, κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Πέρυσι τον έχασε από τον Γερμανό. Γερμανό έχει να αντιμετωπίσει και φέτος. Και ο Φέτελ δεν είναι Ρόσμπεργκ. Συν τοις άλλοις, μπορεί η Mercedes να φαίνεται πως βρίσκεται πιο μπροστά από τη Ferrari αυτή τη στιγμή, αλλά μην φανταστεί κανείς πως η διαφορά είναι τεράστια. Σχεδόν μηδαμινή είναι. Ο Χάμιλτον θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ φέτος αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί αγώνες, αλλά ο Φέτελ με τη Ferrari έχουν δείξει μια τρομερή σταθερότητα, που όμοιά της είχε η Mercedes τα προηγούμενα χρόνια. Ενδιαφέρον θα έχει το φετινό πρωτάθλημα και πλέον πολλά θα φανούν σε μια ωραία και μεγάλη πίστα, όπως είναι το Σίλβερστοουν.

Θα μπορέσει ο Χάμιλτον να αφήσει πίσω του τον Φέτελ; Το έχει ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους, όχι μόνο βαθμολογικούς. ‘Η ο Φέτελ θα ανοίξει κι άλλο τη διαφορά, «προσφέροντας» ένα όχι και τόσο άνετο καλοκαίρι στον Χάμιλτον; Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.

Διαβάστε επίσης