Ντουντούκα
Yπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Μια το ένα, μια το άλλο

Μια το ένα, μια το άλλο
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017 - 18:04

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πότε το headrest, πότε το κιβώτιο, πότε το ένα και πότε το άλλο, έχουν φέρει σε άσχημη θέση τον Λιούις Χάμιλτον. Οχι μόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει ανοίξει τη διαφορά από τον Βρετανό, αλλά και ο Βαλτέρι Μπότας έχει μειώσει τη δική του στους 15 πόντους. Ο Φινλανδός είναι διεκδικητής βάση αριθμών, άσχετα αν όσο προχωρά η σεζόν καταφέρει να κοντράρει τον Φέτελ ή όχι. Ο Χάμιλτον από τη μεριά του, επαναλαμβάνει ό,τι και τα τρία προηγούμενα χρόνια. Εβλεπε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να αποκτά διαφορά, ο Χάμιλτον τη μείωνε και το ’14 και το ’15, κατάφερε να πάρει τον τίτλο.

Πέρυσι τον έχασε από τον Γερμανό. Γερμανό έχει να αντιμετωπίσει και φέτος. Και ο Φέτελ δεν είναι Ρόσμπεργκ. Συν τοις άλλοις, μπορεί η Mercedes να φαίνεται πως βρίσκεται πιο μπροστά από τη Ferrari αυτή τη στιγμή, αλλά μην φανταστεί κανείς πως η διαφορά είναι τεράστια. Σχεδόν μηδαμινή είναι. Ο Χάμιλτον θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ φέτος αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί αγώνες, αλλά ο Φέτελ με τη Ferrari έχουν δείξει μια τρομερή σταθερότητα, που όμοιά της είχε η Mercedes τα προηγούμενα χρόνια. Ενδιαφέρον θα έχει το φετινό πρωτάθλημα και πλέον πολλά θα φανούν σε μια ωραία και μεγάλη πίστα, όπως είναι το Σίλβερστοουν.

Θα μπορέσει ο Χάμιλτον να αφήσει πίσω του τον Φέτελ; Το έχει ανάγκη και για ψυχολογικούς λόγους, όχι μόνο βαθμολογικούς. ‘Η ο Φέτελ θα ανοίξει κι άλλο τη διαφορά, «προσφέροντας» ένα όχι και τόσο άνετο καλοκαίρι στον Χάμιλτον; Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.

Διαβάστε επίσης