Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ατυχία την κρίσιμη στιγμή

Ατυχία την κρίσιμη στιγμή
Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017 - 23:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αυτό που συμβαίνει με τη Ferrari στους τελευταίους αγώνες, είναι πραγματικά απίστευτο. Εκεί που φαινόταν πως θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα τη Mercedes και εν προκειμένω, ο Σεμπάστιαν Φέτελ τον Λιούις Χάμιλτον, έχουν έρθει όλα πάνω-κάτω. Στη Σιγκαπούρη, εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια της ιταλικής ομάδας, στη Μαλαισία ο Γερμανός προσπάθησε, αλλά πόσα μπορούσε να κάνει από τη στιγμή που ξεκίνησε τελευταίος, ενώ αναφορικά με το γκραν πρι στην Ιαπωνία, εγκατέλειψε, χωρίς φυσικά να πάρει απολύτως κανέναν βαθμό.

Εκεί λοιπόν που η ομάδα θα τα έδινε όλα, τα έχει χάσει… όλα. Τρεις απανωτές ατυχίες στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και να τώρα που ο Χάμιλτον έχει ξεφύγει 59 βαθμούς. Απομένουν τέσσερα γκραν πρι σε ΗΠΑ, Μεξικό, Βραζιλία και Αμπου Ντάμπι και στην καλύτερη περίπτωση που ο Φέτελ κερδίσει σε όλα τα γκραν πρι, κάτι το οποίο θεωρείται πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, το μόνο που θέλει ο Χάμιλτον, είναι να αποσπάσει 42 βαθμούς για να πάρει το πρωτάθλημα. Δύο δεύτερες θέσεις θέλει και μία έβδομη.

Εφόσον κερδίσει όλους τους αγώνες ο Φέτελ. Γιατί αν πάρει μία ο Χάμιλτον, τότε θα θέλει απλά και μια δεύτερη θέση για να φτάσει στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην καριέρα του. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που μπορούν να περιπλέξουν κάπως τα πράγματα, όπως πχ. πόσο μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση οι δύο Red Bull, αλλά έτσι όπως είναι τώρα τα δεδομένα (και φαίνεται πως δύσκολα θα αλλάξουν), ο Βρετανός οδηγός της Mercedes, κρατάει με το ένα χέρι την κούπα του παγκόσμιου πρωταθλητή.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 09/10/2017)

Διαβάστε επίσης

Διπλή νίκη για τον Νίκο Ζάχο

Διπλή νίκη για τον Νίκο Ζάχο

Με μια ακόμη διπλή νίκη συνδύασε την έναρξη των αγώνων σε πίστα για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο 2017 ο Νίκος Ζάχος, καθώς επικράτησε στην Γενική κατάταξη και στους δύο αγώνες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.