Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με στρατηγική μιας αλλαγής

Με στρατηγική μιας αλλαγής
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 - 15:33

Η σεζόν του 2017 ολοκληρώθηκε με νίκη του οδηγού της Mercedes, Valtteri Bottas. O Φινλανδός ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής από πάρα πολύ μαλακή, σε πολύ μαλακή γόμα.

Η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών ακολούθησαν την ίδια στρατηγική. Η φθορά και η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης ήταν μικρές στην λεία επιφάνεια ασφάλτου της YasMarina, ειδικά ενόσω η θερμοκρασία έπεφτε καθώς νύχτωνε. Μόνο τρεις οδηγοί εκκίνησαν με την πολύ μαλακή γόμα. Ο οδηγός της Williams, LanceStroll ήταν ο μόνος που έκανε παραπάνω από ένα πιτ στοπ: Συγκεκριμένα πραγματοποίησε τρία συνολικά.

MARIO ISOLA–ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

“Δεν υπήρξαν εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα της χρονιάς. Ο Bottas άξιζε τη νίκη. Εκκίνησε από την poleκαι ακολούθησε στρατηγική μιας αλλαγής. Ερχόμενοι σ’ αυτό τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα υπάρχει ευρύ παράθυρο για την αλλαγή ελαστικών και αυτό επαληθεύτηκε.

Είδαμε μερικές ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν θέσεις στην πίστα προλαβαίνοντας στην αλλαγή τους αντιπάλους τους. Κανείς όμως δεν τα κατάφερε μ’ αυτή την τακτική. Η προσοχή μας τώρα επικεντρώνεται στο 2018, οι οδηγοί παραμένουν στη YasMarina για να δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη νέα γκάμα ελαστικών που παρουσιάσαμε την Πέμπτη. Ειδικά οι πιο μαλακές γόμες ταιριάζουν στη συγκεκριμένη πίστα και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθεί εδώ η εξαιρετικά μαλακή γόμα ‘hypersoft’. Όσα θα μάθουμε στις δοκιμές αυτές θα επηρεάσουν τις επιλογές ελαστικών που θα κάνουμε για τη νέα χρονιά. ”

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΝΑ ΓΟΜΑ

-

Bottas

1m40.650s

Stroll

1m42.324s

-

Vettel

1m40.770s

Hamilton

1m42.421s

-

Hamilton

1m41.473s

Bottas

1m42.439s

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΟΜΑ

ΟΔΗΓΟΣ

ΓΥΡΟΙ

ΜΑΛΑΚΗ

-

-

ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ

Vandoorne

42

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ

Grosjean

32

ΜΕΤΡΗΤΗΣΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο Valtteri Bottas πραγματοποίησε τη μοναδική του αλλαγή από πάρα πολύ μαλακή σε πολύ μαλακή γόμα στον 21ο γύρο. Την ίδια στρατηγική ακολούθησαν οι πρώτοι 13 στην τελική κατάταξη.

Από το δελτίο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Νέα τεχνολογική καινοτομία από τη Suzuki

Νέα τεχνολογική καινοτομία από τη Suzuki

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα Suzuki Safety Support και έχοντας κεντρικό θέμα στο περίπτερό της για άλλη μία χρονιά το “Excitement for Everyone in Everywhere”, η Suzuki κέρδισε τις εντυπώσεις!