Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οδηγήστε και ένα Volkswagen

Οδηγήστε και ένα Volkswagen
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 - 06:31

Η ιστορία της εν λόγω μάρκας άρχισε το 1937. Η ίδρυσή της έγινε από το Γερμανικό Εργατικό Μέτωπο και έδρευε στο Wolfsburg. Η επωνυμία της εταιρείας μεταφρασμένη στα Αγγλικά από τα Γερμανικά, είναι "People's car" δηλαδή «αυτοκίνητο του λαού», κάτι που ειδικότερα, αναφερόταν στο αρχικό της όχημα. Το Type 1, γνωστοποιημένο και ως Käfer (Beetle), επρόκειτο για το αρχικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, το οποίο εξήχθη από τη γραμμή παραγωγής. Έγινε δημοφιλές λόγω της προσιτής τιμής του.

Το εν λόγω όχημα έκανε το ντεμπούτο του στο κοινό το 1938 και η κατασκευή του γινόταν έως το 2003. Ο ίδιος ο Ferdinand Porsche πήρε μέρος στη δημιουργία του Beetle. Το εν λόγω μοντέλο απόκτησε δημοτικότητα παγκοσμίως και φτιάχτηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια αντίγραφα. Η συμμετοχή του σε πολλαπλούς αγώνες αυτοκινήτου, ταινίες, παιχνίδια και το έκανε να αφήσει το στίγμα ενός μαζικής παραγωγής, προσιτού, αξιόπιστου και ελκυστικού αυτοκινήτου.

Η μοντέρνα ποικιλία σε μοντέλα της Volkswagen περικλείει τα παρακάτω μοντέλα: το up! ως 3-θυρο και 5-θυρο χάτσμπακ, το Polo ως 5-θυρο χάτσμπακ, το Golf (ως χάτσμπακ και στέησον βάγκον), το Golf SV, το Passat (ως σεντάν και στέησον βάγκον), τα Tiguan, Touareg και T-Roc ως SUV, τα Touran and Sharan ως κροσόβερ, το Amarok ως εκτός δρόμου και το Arteon ως πολυτελές σεντάν. Η εταιρεία συνάδει με τον μοντέρνο κόσμο και σκοπεύει στην προστασία του περιβάλλοντος, έτσι τα μοντέλα up! και Golf υπάρχουν διαθέσιμα σε όλες τις ηλεκτρικού τύπου παραλλαγές εκδόσεων. Μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά για το VW σας στο autodoc.gr.

Εκτός των επιβατικών αυτοκινήτων, ο Όμιλος Volkswagen διαθέτει επαγγελματικά οχήματα και συγκεκριμένα, μίνιβαν και μίνιμπας. Τα μοντέλα Caddy, Saveiro, Transporter, Caravelle, California και Crafter ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία. Αρχής γενομένης από τα αρχικά μοντέλα, τα αυτοκίνητα με το σήμα VW είναι διακεκριμένα ως αξιόπιστα, υψηλής ποιότητας και αποδοτικά από πλευράς καυσίμου.

Τα μοντέλα Polo and Golf έλαβαν εξαιρετικής φήμης βραβεία, π.χ. τα “Car of the Year”, το “United States Motor Trend Car of the Year” και “European Car of the Year”σε πολυάριθμα έτη. Η γκάμα της εταιρείας εξυπηρετεί τα ενδιαφέροντα σχεδόν του συνόλου των ενδεχόμενων πελατών. Το 2018, σημειώθηκαν πωλήσεις περισσότερες των 10 εκατομμυρίων αυτοκινήτων σε παγκόσμια βάση, τονίζοντας το πόσο τη δημοφιλής είναι η μάρκα.

Διαβάστε επίσης

Μία ακόμα εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον

Μία ακόμα εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον

Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο τελευταίο grand prix του Αμπού Ντάμπι και είδε την καρό σημαία. Φερστάπεν και Λεκλέρκ συμπλήρωσαν το βάθρο.