Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σας... προσκαλεί!

Σας... προσκαλεί!
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 - 05:00

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο αυτοκίνητο της Nissan, Invitation.

Στα αγγλικά σημαίνει "πρόσκληση" και ίσως πρόκειται να προσκαλέσει πάρα πολλούς νέους αγοραστές, προκειμένου να το αγκαλιάσουν. Πάρα πολύ ωραίο hatchback το invitation concept, που θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά το 2013. Με αυτό το μοντέλο, συμπληρώνεται η γκάμα μεταξύ των Micra και Juke και έρχεται να πλαισιώσει την επαναστατική νέα γραμμή των αυτοκινήτων της Nissan.

Βέβαια, το Invitation έχει σαφώς πιο σπορτίφ και δυναμικό χαρακτήρα και σε συνδυασμό με το Nissan Pure Drive στοχεύει να έχει κάτω από 100g/km εκπομπές ρύπων, ενώ στο θέμα της ασφάλειας, το Around View Monitor (AVM), επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει κάθε γωνία ώστε να είναι 100% προσεκτικός στο παρκάρισμα.

Είναι η πρώτη φορά, μάλιστα, που χρησιμοποιείται αυτό το σύστημα σε τέτοιου τύπου μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας. Τι προσφέρει το Invitation σε λίγες γραμμές; Συνδυασμό όμορφου εξωτερικού, εργονομικού εσωτερικού, προηγμένη ασφάλεια, κορυφαίοι μειωμένοι ρύποι, οικονομία και δυνατή απόδοση. Αυτά έχει το Invitation, που προσκαλεί τον αγοραστή, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Φρανσουά Μπανκόν, υπεύθυνος μάνατζερ σχεδιασμού στρατηγικής της εταιρείας.

"Το όνομα εδόθη, διότι το αυτοκίνητο, προσκαλεί". Ειδική μνεία, πάντως, θα πρέπει να γίνει στον σχεδιασμό, αφού η κυματοειδής γραμμή δίνει κάτι το ξεχωριστό στον υποψήφιο αγοραστή, ενώ το ογκώδες πίσω τμήμα του, έχει σπορ χαρακτήρα, ο οποίος γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός, χάρη στον διαχύτη του. Να σημειωθεί πως στη Γενεύη, θα γίνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Juke Nismo και το ηλεκτροκίνητο βανάκι e-NV200.

Διαβάστε επίσης

Νικητής το Fiat Panda

Νικητής το Fiat Panda

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη η ψηφοφορία για το "Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς".

Λίγα... Plus ακόμα!

Λίγα... Plus ακόμα!

Μια εξαιρετική έκδοση του Audi TT θα παρουσιάσει η γερμανική εταιρεία στη Γενεύη.

Σε 118... αντίτυπα!

Σε 118... αντίτυπα!

Η Kosmocar - Volkswagen θέλει να τιμήσει τις αγωνιστικές επιτυχίες του Scirocco GT24.