Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «θηρίο» των 1200 ίππων

Το «θηρίο» των 1200 ίππων
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 - 05:05

Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί το νέο «υπερόπλο» της Bugatti, που λέγεται Veyron Grand Sport Vitesse.

Η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse είναι βελτιωμένη, αλλά και συνδυασμός των Veyron Super Sport και Veyron Grand Sport, με την ισχύ του αυτοκινήτου να φτάνει τα 1200 άλογα με ροπή που θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Για όλα αυτά, ευθύνεται ο 8λιτρος W16 με τέσσερα τούρμπο κινητήρας, αν και δεν φαίνεται πως μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ των 431χλμ./ώρα. Λίγο μεγαλύτερα τούρμπο, καλύτερα ψυγεία και μετατροπές στο σασί, είναι αρκετά με όλα τα παραπάνω, να κάνουν το αυτοκίνητο... αόρατο, από τη στιγμή που πατήσει το γκάζι.

«Η τρομερή επιτυχία της Super Sport μας έπεισε να αυξήσουμε τις επιδόσεις αυτού του ξεχωριστού αυτοκινήτου. Για μια ακόμα φορά, οι μηχανικοί μας δούλεψαν σκληρά για να παρουσιάσουν αυτή την Bugatti, ώστε να ξεπερνά τα όρια του εφικτού», ήταν μερικά από τα λόγια του επικεφαλής επιχειρήσεων της ιταλικής εταιρείας Βόλφγκανγκ Ντιρεμάιερ. Η τελευταία προσθήκη στο μοντέλο θα είναι και η cabriolet έκδοση targa, που είναι προτιμότερη από την καθαρή παραλλαγή του cabrio. Και όπως στη Veyron Grand Sport, ναι μεν η... σκεπή θα είναι αφαιρούμενη, επειδή, όμως, δεν θα υπάρχει χώρος στο αυτοκίνητο, θα αφήνεται στο σπίτι.

Δυστυχώς, η Bugatti δεν έχει προχωρήσει σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με αυτό το αυτοκίνητο, καθώς η φίρμα τις φυλά σαν επτασφράγιστο μυστικό εν όψει Γενεύης. Εκεί θα αποκαλυφτούν τα πάντα.

Διαβάστε επίσης

Πρώτη pole στον Χάμιλτον

Πρώτη pole στον Χάμιλτον

Η ΜcLaren κυριάρχησε στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του νέου πρωταθλήματος της Formula 1, στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ στην Αυστραλία.

Απλά και όμορφα SL63 AMG!

Απλά και όμορφα SL63 AMG!

Όταν βλέπεις ένα μοντέλο της Mercedes με το γλυκό σηματάκι της AMG, δεν μπορείς παρά να πιάσεις την καρδιά σου.

Πρώτος ο Γκροσζάν

Πρώτος ο Γκροσζάν

Ο Ρομάν Γκροσζάν ήταν ο οδηγός που πρώτευσε στις δοκιμές που έγιναν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.