Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέο Golf GTI Cabriolet

Νέο Golf GTI Cabriolet
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 - 05:07

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, η Volkswagen παρουσίασε στη Γενεύη το νέο Golf Cabriolet. Τώρα, στην ίδια πόλη, η κορυφαία έκδοση του μοντέλου έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της. Το πρώτο Golf GTI Cabriolet στην ιστορία του πετυχημένου αυτού μοντέλου. Τα 210 άλογα το καθιστούν ως το ισχυρότερο Golf Cabriolet όλων των εποχών. Η λέξη GTI δεν σημαίνει μόνο περισσότερη δύναμη, αλά σπορτίφ εξωτερικό και εσωτερικό, με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στους κατόχους τους στις αρχές του καλοκαιριού.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 6-τάχυτο DSG, με τις δύο αυτές εκδοχές να μεταφέρουν την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Στις χαμηλές στροφές των 1.700σαλ, ο κινητήρας παράγει ροπή 280Nm, που μένει εκεί έως και στις 5.300. Για να γίνουν όλα αυτά εφικτά, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με το σύστημα EDS ΚΑΙ ESP. Επίσης, υπάρχει και το XDS για να έχει ακόμα καλύτερη πρόσφυση και οδηγική σταθερότητα.

Τα πρώτα 100χλμ./ώρα έρχονται σε 7.3δλ και με τις δύο εκδόσεις του κιβωτίου ταχυτήτων. Όταν η οροφή είναι ανοικτή, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 237χλμ./ώρα (235 με το DSG). Ως εκ τούτου, η κατανάλωση ανέρχεται στα 7.5 λίτρα ανά 100χλμ. με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται στα 177 g/km (DSG: 7.7 l/100 km και 180 g/km CO2). Ο 2λιτρος κινητήρας των 16 βαλβίδων, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει υπέροχα, ακόμα και όταν έχει μεγάλη σχέση στο κιβώτιο με μικρή χιλιομετρική ταχύτητα.

Μπροστά ξεχωρίζουν οι κόκκινες γραμμές πάνω και κάτω της γρίλιας που υπάρχει μπροστά από το ψυγείο, στα δεξιά το λογότυπο GTI και πίσω νέος διαχύτης με απολήξεις χρωμίου για την εξάτμιση. Επίσης, καλοδεχούμενα είναι τα μαυροκόκκινα LED πίσω φώτα, τα επίσης LED στην πινακίδα, τη στιγμή που οι ζάντες είναι 17". Υπάρχουν και 18άρες, πάντως.

Εσωτερικά έχει look GTI, αφού είναι GTI. Τα πεντάλ έχουν το χρώμα του αλουμινίου, ενώ look αλουμινίου έχει και ο επιλογέας ταχυτήτων. Εκεί υπάρχει το λογότυπο του GTI. Ο φωτισμός είναι σε πολύ καλά επίπεδα, κυριαρχεί σε γενικές γραμμές ο μεταλλικός φωτισμός ενώ τέλος, είναι απαραίτητο και το σύστημα RCD 210 radio-CD.

Σχετικά με την οροφή, ανοίγει στα 9.5δλ έως την ταχύτητα των 30χλμ./ώρα και κάνει άλλα 11 για να κλείσει. Όταν είναι κλειστό το αυτοκίνητο, γίνεται ένα από τα πιο αθόρυβα cabriolet. Έχει αυτόματο σύστημα προστασίας σε περίπτωση που αναποδογυρίσει, μετωπικό και πλευρικό head-thorax αερόσακο, ενώ είναι στάνταρ και ο αερόσακος γονάτου. Ο χώρος ανέρχεται στα 250 λίτρα, τον περισσότερο στην κατηγορία του, ακόμα και όταν η οροφή είναι κλειστή.

Διαβάστε επίσης

3, 2, 1, Εκκίνηση!

3, 2, 1, Εκκίνηση!

Οι οδηγοί της Formula 1 είναι έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα μια συγκλονιστική σεζόν.

Ο Μπάτον το... ποδαρικό

Ο Μπάτον το... ποδαρικό

Ο Τζένσον Μπάτον με McLaren ήταν ο νικητής στο εναρκτήριο γκραν πρι της φόρμουλα 1, για την εφετινή σεζόν, στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας.

Πρώτη pole στον Χάμιλτον

Πρώτη pole στον Χάμιλτον

Η ΜcLaren κυριάρχησε στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές του νέου πρωταθλήματος της Formula 1, στους δρόμους του Άλμπερτ Παρκ στην Αυστραλία.