Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέρασε ως πρώτη η Μπαρτσελόνα

Πέρασε ως πρώτη η Μπαρτσελόνα
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017 - 23:53

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να αγωνίστηκε μόνο στο τελευταίο μισάωρο, ωστόσο η Μπαρτσελόνα κέρδισε πανεύκολα τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Βαρκελώνη, με 2-0 και έτσι πέρασε ως ισχυρή στους «16» του Champions League, μιας και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Όσον αφορά τους Πορτογάλους, θα συνεχίσουν στους «32» του Europa League.

Όσον αφορά το ματς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι, χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, με την ομάδα του να μην έχει καμία δυσκολία στο να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία της Σπόρτινγκ.

Το σκορ άνοιξε στο 59’ ο Πάκο Αλκάθερ, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ζερεμί Ματιέ, πέτυχε αυτογκόλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για το 2ο τέρματα της πρώην ομάδας του.

Ο Μέσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 61’, ενώ ο Ζόρζε Ζεσούς, στο ημίχρονο, πίστεψε ότι θα μπορούσε να «κλέψει» κάτι από το παιχνίδι, μιας και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ντοστ και Μάρτινς, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει κάτι από την αναμέτρηση.

Μάλιστα, ο Αργεντινός, ήταν αυτός που δημιούργησε το 2-0, ωστόσο η ασίστ δεν χρεώθηκε, μιας και έκανε το γύρισμα στον Πάκο Αλκάθερ, αλλά ο Ματιέ έκανε την προβολή και πέτυχε το αυτογκόλ για την Μπαρτσελόνα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα, πέρασε από τον όμιλο, όπου αγωνίστηκε μαζί με το Θρύλο, χωρίς να γνωρίσει την ήττα, μιας και είχε συγκομιδή τεσσάρων νικών και δύο ισοπαλιών, η μια εξ αυτών κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Νέλσον Σεμέντο, Πικέ (64' Μπουσκέτς), Βερμάλεν, Ντιν, Ράκιτιτς, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Αλέις Βιδάλ (61' Μέσι), Πάκο Αλκάθερ, Λουίς Σουάρες

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρουί Πατρίσιο, Ριστόβσκι (46' Ζέλσον Μαρτίνς), Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Ακούνια, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ, Άλαν Ρουίς (46' Ντοστ)

Διαβάστε επίσης

Πήρε το ντέρμπι η Μπάγερν, συνεχίζει και η Βασιλεία

Πήρε το ντέρμπι η Μπάγερν, συνεχίζει και η Βασιλεία

Η ομάδα του Μονάχου επικράτησε με 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στη Γερμανία αλλά έμεινε στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, ενώ οι Ελβετοί επικράτησαν της Μπενφίκα με 2-0 και βρίσκονται στους «16» του Champions League. Δείτε τα αποτελέσματα όλων των αγώνων της ημέρας.

«Κλείδωσαν» τα τελευταία εισιτήρια (pics)

«Κλείδωσαν» τα τελευταία εισιτήρια (pics)

Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Πόρτο σφράγισαν την πρόκρισή τους στη φάση των «16» του Champions League- Νικήτρια η Ρεάλ στο ντέρμπι με την Ντόρτμουντ με 3-2, εφτάρα στην Σπαρτάκ η Λίβερπουλ