Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καταφύγιο του Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός!»

«Καταφύγιο του Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός!»
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 - 18:53

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Πέντε βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Βαλένθια βρίσκεται η Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν, έπειτα από το πέρας 15 αγωνιστικών. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις και στην Ισπανία εγκωμιάζουν τόσο την δουλειά του, όσο και την ποιότητά του ως άνθρωπο. Μάλιστα, σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας elperiodicomediterraneo υπενθυμίζουν την επίδραση που είχε στην καριέρα του η παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

«Η κομψότητα του Βαλβέρδε», τιτλοφορείται το σχετικό κείμενο και έχει τον εξής πρόλογο: «Ποτέ δεν είναι εύκολο να υπάρχει καλή άποψη για έναν προπονητή στους οπαδούς της ομάδας από όπου απολύεται. Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μια διαφορετική περίπτωση και αποδείχθηκε όταν έφυγε με στάμπα του αποτυχημένου από την Βιγιαρεάλ. Πριν αναλάβει το περσινό καλοκαίρι την Μπαρτσελόνα, η καριέρα του είχε τα πάνω και τα κάτω της. Φεύγοντας από την Βιγιαρεάλ, που κινδύνευε με υποβιβασμό, κατάφερε να παραμείνει η εκτίμηση των οπαδών στο πρόσωπό του».

Ο «Τσινγκούρι» βρίσκεται στο top της καριέρας του ως προπονητή, όμως οι Ισπανοί δεν ξεχνούν τις δύο θητείες του στο Μεγάλο Λιμάνι: «Φεύγοντας από την Βιγιαρεάλ ο κόσμος της συνέχισε να τον εκτιμάει και να τον σέβεται, κάτι που δεν συμβαίνει με άλλους σημαντικούς προπονητές, που επίσης απολύθηκαν, όπως ο Καπαρός, ο Γκαρίδο και ο Λοτίνα. Την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2010 έφυγε από τα ‘κίτρινα υποβρύχια’ και έπειτα από αποχή 7 μηνών από τους πάγκους επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό, που ήταν το καταφύγιό του».

Ο Βαλβέρδε παραμένει στις καρδιές των οπαδών του Θρύλου, αλλά και ίδιος δεν ξεχνάει. Ειδικά στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Καραϊσκάκη φάνηκε ότι αισθήματα είναι αμοιβαία. Τώρα στον δρόμο των «μπλαουγκράνα» για τα προημιτελικά του Champions League θα βρεθεί η Τσέλσι, με την οποία κληρώθηκε σήμερα στους «16» της διοργάνωσης.

Διαβάστε επίσης