Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Έβερτον αποφασίζει για Κέβιν Μιραλάς

Η Έβερτον αποφασίζει για Κέβιν Μιραλάς
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 - 08:45

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Το σίγουρο είναι ότι ο Κέβιν Μιραλάς θα αποχωρήσει από την Έβερτον τον Ιανουάριο, καθώς δεν υπολογίζεται από το νέο προπονητή, Σαμ Αλαρντάις. Και την Τετάρτη κόντρα στην Νιούκαστλ έμεινε εκτός 18άδας. Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, όμως αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που υπάρχουν για να επιτευχθεί η επιστροφή του 30χρονου επιθετικού.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονέκτημα για τους «ερυθρόλευκους». Τα αρνητικά δεδομένα είναι οι υψηλές απαιτήσεις της Έβερτον, της οποίας η διοίκηση θα πάρει την τελική απόφαση για τον προορισμό του. Το περασμένο καλοκαίρι ζητούσε 10 εκατ. ευρώ και οι απαιτήσεις της έχουν πέσει σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά και πάλι 7-8 εκατ. ευρώ παραμένουν μεγάλο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα.

Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι το έντονο ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ και η παρουσία του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της. Ο Σκοτσέζος προπονητής με δική του εισήγηση είχε πάρει τον Κέβιν στην Έβερτον και ήταν βασική του επιλογή από την πρώτη στιγμή. Άρα του έχει εμπιστοσύνη ο Βέλγος άσος.

Επίσης στο… κόλπο είναι πολύ πιθανό να μπούνε κι άλλες ομάδες, εκτός της Πρέμιερ Λιγκ και να τον δελεάσουν. Ο Μιραλάς είχε εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία να παίξει στην Ισπανία και στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Βεβαίως, υπάρχουν και θετικά δεδομένα για τον Ολυμπιακό. Κατ’ αρχάς υπάρχουν καλές σχέσεις σε διοικητικό επίπεδο με την Έβερτον. Πέρα από την μεταγραφή του Μιραλάς, οι δύο ομάδες είχαν συνεργαστεί μέσω του ατζέντη, Κριστόφ Ενροτό, και στον δανεισμό του Νταβίντ Ενέν, του οποίου τα δικαιώματα αγόρασαν μετά από ένα χρόνο τα «ζαχαρωτά». Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και ήταν μια διευκόλυνση των «ερυθρόλευκων» στην αγγλική ομάδα.

Φυσικά το δεύτερο πλεονέκτημα του Θρύλου είναι η σφόδρα επιθυμία του Μιραλάς να επιστρέψει στην ομάδα. Το γεγονός ότι έχει κατεβάσει τις απαιτήσεις του και δεν ζητάει να κερδίζει όσα και στην Πρέμιερ Λιγκ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Γι’ αυτό και από την στιγμή που δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να αγγίξει σε προσφορά το ποσό που ζητάνε τώρα οι ιθύνοντες της Έβερτον, θα πρέπει να κινηθεί με χαμηλούς τόνους, όπως τώρα και να μην γίνει φορτικός σε βαθμό που να εκνευρίσει τους άλλους. Χρειάζεται υπομονή με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή και η ομάδα του Λίβερπουλ θα ζυγίσει το «θέλω» του ποδοσφαιριστή, θα αναγνωρίσει την προσφορά του και δεν θα τον δει απλά ως ένα οικονομικό μέγεθος…

Διαβάστε επίσης

Ανατροπή και τελικός για Ρεάλ (vid)

Ανατροπή και τελικός για Ρεάλ (vid)

Με γκολ των Ρονάλντο και Μπέιλ η «βασίλισσα» επικράτησε 2-1 της Αλ Τζαζίρα στον ημιτελικό και θα παίξει με την Γκρέμιο για το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.