Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αποθεώνει τον Θρύλο στην Γαλλία ο Παβιό

Αποθεώνει τον Θρύλο στην Γαλλία ο Παβιό
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 - 19:00

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει καριέρα στην Ελλάδα έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Ο λόγος για τον Ζακ Ολιβιέ Παβιό, ο οποίος μίλησε στην γαλλική ιστοσελίδα footballski, για το μεγάλο του πάθος, που είναι το ποδόσφαιρο, καθώς συνεχίζει να ασχολείται για το άθλημα, έστω και ερασιτεχνικά, παρότι σε τρεις μέρες κλείνει τα 41 χρόνια ζωής!

Ο Γάλλος αμυντικός είχε μεγάλη επιρροή στην Ξάνθη την διετία 2004-2006, καθώς έπαιξε 57 ματς πρωταθλήματος και είχε σκοράρει 4 φορές. Μιλώντας για την καριέρα του τού έγιναν και ερωτήσεις για την παρουσία του στην Ελλάδα.

«Το ντεμπούτο μου το έκανα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Όταν πήγα στην Ξάνθη αντίκρισα μια ομάδα που δούλευε κάτω από πλήρη επαγγελματισμό με προπονητικό κέντρο άρτια εξοπλισμένο, που είχε εκτός των άλλων πισίνα, τζακούζι και γενικά ότι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου για να λειτουργήσει σωστά», είπε ο Παβιό, ο οποίος έχει γενέθλια στις 19 Δεκεμβρίου και συνεχίζει να παίζει στην ερασιτεχνική Πάου και μίλησε για τις συνθήκες που συνάντησε τότε:

«Η εθνική Ελλάδας που πήρε το Euro είχε πολύ καλούς παίκτες. Για παράδειγμα ο Χαριστέας ήταν στην Γερμανία και ο Νικοπολίδης στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου. Κάποιοι ίσως να θεωρούν ότι ο Ριβάλντο είχε πάει στην Ελλάδα για να πάρει… σύνταξη, όμως δεν είναι έτσι. Η άποψη που υπάρχει εδώ (σ.σ. Γαλλία) είναι εσφαλμένη. Οι ελληνικές ομάδες που βρίσκονται μέχρι την 8-9η θέση έχουν θέση στην Ligue 1 (σ.σ. πρωτάθλημα της Γαλλίας».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον Κώστα Μήτρογλου: «Όλοι τώρα εδώ μιλάνε για τον Μήτρογλου και τον κρίνουν άσχημα. Προσωπικά τον έπαιξα αντίπαλο και είναι πολύ καλός παίκτης. Πιστεύω ότι θα πιάσει στην Μαρσέιγ και θεωρώ ότι ο τραυματισμός που είχε στην αρχή τον άφησε πίσω. Νομίζω ότι είναι άδικη η κριτική που του γίνεται».

Διαβάστε επίσης

Θυμήθηκαν το… τρίμπαλο στο Καραϊσκάκη (vid)

Θυμήθηκαν το… τρίμπαλο στο Καραϊσκάκη (vid)

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο θεωρείται ο Γιαν Όμπλακ, όμως στο «Four Four Two» έκαναν μνεία ότι παραλίγο να χάλαγε η καριέρα του, όταν η Ατλέτικο έχασε 3-2 στον Πειραιά.