Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είναι η Μπάρτσα του Βαλβέρδε»

«Είναι η Μπάρτσα του Βαλβέρδε»
Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 - 15:35

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΡΖΟΣ

Πρωταθλήτρια χειμώνα αναδείχθηκε χθες η Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν κι ας απομένουν 2 αγωνιστικές να ολοκληρωθεί ο α’ γύρος. Οι «μπλαουγκράνα» είναι αήττητοι και έχουν 9 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Ατλέτικο κάνοντας τους Μαδριλένους να παραδεχτούν ότι αυτή η ομάδα είναι έργο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, και όχι απλά η ποιότητα των παικταράδων Μέσι, Σουάρες, Ινιέστα…

Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο του Χάιμε Ρινκόν στην ηλεκτρονική έκδοση της «Marca», που έχει για τίτλο: «Βαλβέρδε, τόσο καλός άνθρωπος, όσο και προπονητής». Επί της ουσίας το άρθρο αποτελεί μια αποθέωση για τον χαρακτήρα και τον τρόπο δουλειάς του «Τσινγκούρι» και πως κατάφερε να αλλάξει την Μπαρτσελόνα μετά από την φυγή του Νεϊμάρ.

Επίσης η τακτική προσέγγιση του, το σύστημα 4-4-2 που χρησιμοποιεί κατά κόρον, αλλά και η έλευση του Παουλίνιο στην Βαρκελώνη, μια μεταγραφή 40 εκατ. ευρώ από την Κίνα, για την οποία είχε δεχθεί σκληρή κριτική. Ο Βραζιλιάνος μέσος απέδειξε και μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ότι αποτελεί μια δύναμη της φύσης, ένας ποδοσφαιριστής που πατάει με άνεση και στις δύο περιοχές.

Εντυπωσιακό είναι και το πρωτοσέλιδο της «Marca», που έχει για τίτλο: «Στην γωνία για… σκέψη». Δείχνει ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν, που τα έχει κατακτήσει όλα με την Ρεάλ εδώ και ενάμιση χρόνο, είναι σε δύσκολη θέση. Πανέξυπνη είναι και σύνθεση των φωτογραφιών με τον Γάλλο να έχει σκυμμένο κεφάλι και πίσω του να αχνοφαίνεται ο θριαμβευτής, Βαλβέρδε.

Και στην «AS» τα βέλη στρέφονται κατά του Ζιντάν, που σημαίνει ότι ο Βαλβέρδε έκανε καλά την δουλειά του, παρότι ο τίτλος είναι ουδέτερος: «Η Μπάρτσα ξέφυγε». Ωστόσο, από πάνω στον υπέρτιτλο και στην επεξήγηση γίνεται μνεία για τα λάθη του Γάλλου τεχνικού.

Από την άλλη, οι εφημερίδες της Βαρκελώνης «Sport» και «Mundo Deportivo» αποθεώνουν το αστέρι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Λίο Μέσι, όμως αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την αρθρογραφία στις ιστοσελίδες τους, τότε διαπιστώνει ότι ο μεγάλος νικητής του clasico ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας στα καλύτερα του.

Διαβάστε επίσης

Πουλάει τον Σάμαρη η Μπενφίκα

Πουλάει τον Σάμαρη η Μπενφίκα

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά δημοσιεύματα ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού θα αποχωρήσει από την ομάδα της Λισαβόνας στη μεταγραφή περίοδο του Ιανουαρίου.

Προς Αλ Γκαράφα ο Ταρέμι

Προς Αλ Γκαράφα ο Ταρέμι

Στην Αλ Γκαράφα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μεχντί Ταρέμι, ο στράικερ της Εθνικής ομάδας του Ιράν και της Περσέπολις.